WordPress Webshop

Werkvrij wilde een webshop laten bouwen waarin ze hun ergonomische zit-sta-bureaus en bureaustoelen konden verkopen. Ze waren op zoek naar een webdesigner die voor hen een snelle, moderne webshop kon bouwen. Birdie Design mocht hun webshop gaan ontwerpen en bouwen. 

Diensten

WordPress Webshop 

webshop ergonomische werkplek

Concept

Over het project

Snelle WooCommerce webshop

De opdrachtgever had al een heel duidelijk beeld in hun hoofd. Ze wilden namelijk een webshop laten bouwen waarbij een vereiste was dat deze snel zou zijn. Logisch want een langzame website kost klanten. Ook hadden ze al een structuur bedacht en zochten ze iemand die hun webshop zou bouwen met het WordPress thema Astra. Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je inmiddels dat ik al mijn website bouw met thema, dus waren we een goede match. Wel had Birdie Design grotendeels een vrije hand in het ontwerp van de website.

Voordat ik kon beginnen met bouwen in WordPress heb ik eerst de website ontworpen in Adobe XD. Dit heeft als voordeel dat het design al klaar is voordat je de website daadwerkelijk gaat bouwen. Dit kost weer minder tijd dan dingen gaan veranderen in WordPress.

Het meest uitdagende deel van deze WordPress webshop bouwen was het uitgebreide custom zit-sta-bureau. Dit een is product wat de gebruiker zelf kan samenstellen en waarbij er veel keuze opties zijn met bijbehorende prijscombinaties. Dit zorgde ervoor dat de “gewone” variabel product functie van WooCommerce niet gebruikt kon worden. Er zit namelijk een limiet op wat WooCommerce en WordPress aan kunnen. We moesten daardoor uitwijken naar een plugin die dat op een mooie, overzichtelijke manier regelde. Dankzij de plugin WooCommerce Product Add-Ons Ultimate lukt het om dit product toch op een overzichtelijke manier te presenteren zonder in te boeten op snelheid van de pagina.

Het uiteindelijke resultaat zie je hiernaast. Bij oplevering was de laadtijd van 1.7 seconden. Een goede score en een goed begin naar een succesvolle webshop.

Wordpress Webshop gericht op ergonomisch kantoor
Michelle heeft voor ons een Woocommerce website opgezet waarbij zij zowel het design als de development voor haar rekening heeft genomen. Zeer te spreken over de prettige samenwerking die zich kenmerkt door korte communicatielijnen en flexibiliteit om af te wijken van de originele planning op momenten dat onvoorziene problemen zich voordeden. Wij zijn blij met het eindresultaat en kunnen de services van Birdie Design dan ook aan iedereen aanbevelen.
webshop ergonomische werkplek
Rob van Logten
Mede-eigenaar Werkvrij.nl

Portfolio

Meer zoals dit project

Website design voor klassiek zanger en dirigent

Website & Branding

Birdie Design mocht voor countertenor, dirigent en zangpedagoog Jan van Seters een logo, cv en website ontwerpen.

Wordpress webshop met stoere en robuuste look

Webshop & Branding

Zeeuws Doosje is een webshop met pakketjes met Zeeuwse streekproducten. De doosjes hebben een thema, bijv. koken of borrelen. Birdie Design ontwierp o.a. het logo, huisstijl en de website.

nieuwe website mdrn home

Webshop & Branding

MDRN HOME is een webshop voor moderne wanddecoratie. Dit moderne karakter komt ook terug in de webshop en branding.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.