webshop ergonomische werkplek

Werkvrij wilde een webshop laten bouwen waarin ze hun ergonomische zit-sta-bureaus en bureaustoelen konden verkopen. Ze waren op zoek naar een webdesigner die voor hen een snelle, moderne webshop kon bouwen. Birdie Design mocht hun webshop gaan ontwerpen en bouwen.

Diensten

Website Design

webshop ergonomische werkplek

Over dit project

De opdrachtgever zocht een sterk website design voor hun webshop met focus op snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

wordpress webshop ergonomische kantoormeubelen

Een professionele website

De opdrachtgever had al een heel duidelijk beeld in hun hoofd. Ze wilden namelijk een webshop laten bouwen waarbij een vereiste was dat deze snel zou zijn. Logisch want een langzame website kost klanten. Ook hadden ze al een structuur bedacht en zochten ze iemand die hun webshop zou bouwen met het WordPress thema Astra. Als je mijn blog al wat langer volgt, dan weet je inmiddels dat ik al mijn website bouw met thema, dus waren we een goede match. Wel had Birdie Design grotendeels een vrije hand in het ontwerp van de website.

Voordat ik kon beginnen met bouwen in WordPress heb ik eerst de website ontworpen in Adobe XD. Dit heeft als voordeel dat het design al klaar is voordat je de website daadwerkelijk gaat bouwen. Dit kost weer minder tijd dan dingen gaan veranderen in WordPress. We kwamen uiteindelijk uit op onderstaand ontwerp.

wordpress webshop voor kantoormeubelen

Het meest uitdagende deel van deze WordPress webshop bouwen was het uitgebreide custom zit-sta-bureau. Dit een is product wat de gebruiker zelf kan samenstellen en waarbij er veel keuze opties zijn met bijbehorende prijscombinaties. Dit zorgde ervoor dat de “gewone” variabel product functie van WooCommerce niet gebruikt kon worden. Er zit namelijk een limiet op wat WooCommerce en WordPress aan kunnen. We moesten daardoor uitwijken naar een plugin die dat op een mooie, overzichtelijke manier regelde. Dankzij de plugin WooCommerce Product Add-Ons Ultimate lukt het om dit product toch op een overzichtelijke manier te presenteren zonder in te boeten op snelheid van de pagina.

Het uiteindelijke resultaat zie je hiernaast. Bij oplevering was de laadtijd van 1.7 seconden. Een goede score en een goed begin naar een succesvolle webshop.

ergonomische werkplek webshop

Michelle heeft voor ons een Woocommerce website opgezet waarbij zij zowel het design als de development voor haar rekening heeft genomen. Zeer te spreken over de prettige samenwerking die zich kenmerkt door korte communicatielijnen en flexibiliteit om af te wijken van de originele planning op momenten dat onvoorziene problemen zich voordeden. Wij zijn blij met het eindresultaat en kunnen de services van Birdie Design dan ook aan iedereen aanbevelen.

Een succesvolle webshop laten maken?

Ik help je graag met het maken van een webshop. We stellen we alles in het werk om van jouw webshop een succes te maken!

Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een reactie

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.