Jan van Seters - Logo, CV en website

Birdie Design mocht voor countertenor, dirigent en zangpedagoog Jan van Seters een logo, cv en website ontwerpen. 

Naast dit alles, heb ik deze keer ook nog eens een andere rol op mij genomen, namelijk die van fotograaf. Dat maakte deze opdracht nog eens extra uitdagend!

Producten

Logo ontwerp           CV ontwerp
Website design        Fotografie  

J monogram met muzieknoot logo

Concept

Over het project

Jan niet alleen dirigent is, maar ook zanger en zangpedagoog. Dit betekende natuurlijk dat ik me niet kon focussen op slechts 1 discipline. Wel was het een wens op iets van ‘muziek’ terug te laten komen. Daarom is er voor gekozen om een muzieknootje in het logo te verwerken. Dit geeft het logo precies dat muzikale tintje wat we zochten zonder specifiek (een microfoon, een muziekinstrument, enzovoort) te zijn. Ook hebben we nog even gespeeld met het idee om de ‘S’ ook in het monogram op te nemen, maar dit werkte toch minder dan een monogram met alleen de ‘J’.

Het uiteindelijke resultaat is een modern, elegant en muzikaal logo. Hoewel het logo dus wel modern is, is het niet te zakelijk. De schreven van de ‘J’ geven het logo ook een wat klassieke en elegante uitstraling.

Op basis van het logo ben ik verder gegaan met het ontwerpen van Jan’s CV. Belangrijk is hierbij dat belangrijke informatie snel en gemakkelijk te lezen is. Daarom staat op de eerste pagina Jan’s biografie. Op de tweede pagina zijn belangrijke elementen, zoals ervaring, opleiding en cursussen en de contactgegevens, overzichtelijk weergegeven zodat de lezer de CV even vlug kan ‘scannen’. Qua design sluit het naadloos aan bij het logo en ook de website.

Het website ontwerp

Het hoofddoel van de website is om te informeren. Denk hierbij aan mensen die zoeken naar meer informatie over Jan of op zoek zijn naar zijn concertagenda. Een tweede doel was om geïnteresseerden gemakkelijk contact met Jan op te laten nemen. Met dit in gedachten is de website ontworpen. 

Bij de website was overzichtelijkheid, met het oog op het informeren doel, een belangrijk punt. Zeker een biografie kan soms zorgen voor een ‘wall of text’; een lap tekst die niemand gaat lezen. Dit is voorkomen door op de pagina ‘Over Jan’ een tijdslijn te plaatsen. Zo wordt veel informatie overzichtelijk weergegeven. Natuurlijk wordt er op elke pagina ook gebruik gemaakt van voldoende witruimte. Witruimte is namelijk van belang bij het overzichtelijk maken van een website design.  

Tenslotte had Jan geen geschikte foto’s die ik kon gebruiken voor zijn website. Ik fotografeer graag in mijn vrije tijd, dus heb ik ook deze rol op me genomen. Een extra uitdaging dus! We hebben uiteindelijk 4 foto’s van mij gebruikt voor de website. Hoewel dit zeker geen vast onderdeel van mijn aangeboden diensten gaat worden, vond ik het erg leuk om te doen.

Bekijk hieronder het logo, de cv en een video van de website. Natuurlijk kun je ook de website van Jan live bekijken.

logo J monogram met muzieknoot - muzikaal logo ontwerp
CV ontwerp countertenor en dirigent Jan van Seters

Projecten

Inner Leadership

Voor het Zwitserse Inner Leadership ontwierp ik o.a. een logo, huisstijl, WordPress website. Ook hielp ik met het opzetten van een email campagne.

Inner Leadership Logo Ontwerp op Donker Papier
Scroll naar top