Stijlvol klassieke muziek logo

Birdie Design mocht voor countertenor en dirigent Jan van Seters een logo, cv en website ontwerpen. Naast dit alles, heb ik deze keer ook nog eens een andere rol op mij genomen, namelijk die van fotograaf. Dat maakte deze opdracht nog eens extra uitdagend!

Diensten

Logo ontwerp
CV template ontwerp
Website Design
Fotografie

muzikale website voor dirigent
J logo ontwerp op papier

Over dit project

Jan zocht een mooi, modern logo met een link naar muziek.  Als klassiek zanger en dirigent mocht de focus natuurlijk niet op slechts 1 discipline liggen. Een bijpassend ontwerp voor een cv en website volgden.

Modern en muzikaal monogram

De opdrachtgever is dus dirigent en countertenor. Er moest iets van en link naar ‘muziek’ terug komen in het logo-ontwerp. Daarom is er voor gekozen om een muzieknootje in het logo te verwerken. Dit geeft het logo precies dat muzikale tintje wat we zochten zonder specifiek (een microfoon, een muziekinstrument, enzovoort) te zijn.

Het uiteindelijke resultaat is een modern, elegant en muzikaal logo. De schreven van de ‘J’ geven het logo ook een wat klassieke en elegante uitstraling.

CV ontwerp voor muzikant

Een CV met een professionele uitstraling

Op basis van het logo ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de CV. Een eerste indruk kun je maar 1 keer doen, dus een overzichtelijke en professionele CV is van belang.

Belangrijk bij een CV is dat belangrijke informatie snel en gemakkelijk te lezen is. Daarom staat op de eerste pagina Jan’s biografie. Op de tweede pagina zijn belangrijke elementen, zoals ervaring, opleiding en cursussen en de contactgegevens, overzichtelijk weergegeven zodat de lezer de CV even vlug kan ‘scannen’. Qua design sluit het naadloos aan bij het logo en ook de website.

Een professionele website

Het hoofddoel van deze website is om te informeren. Het is eigenlijk een digitaal visitekaartje bedoelt voor mensen die meer willen weten over Jan en zijn muzikale activiteiten. 

Een tweede doel was om geïnteresseerden, zoals koren en andere musici, gemakkelijk contact met Jan op te laten nemen. Met dit in gedachten is de website ontworpen.

Bij de website was overzichtelijkheid uiteraard een belangrijk punt. Het is niet de bedoeling dat de bezoeker moet doen om de informatie die ze zoeken te vinden, maar deze moet simpel gepresenteerd worden. 

Een biografie kan soms zorgen voor een ‘wall of text’; oftewel een lange lap tekst die niemand gaat lezen. Dit is voorkomen door op de pagina ‘Over Jan’ een tijdslijn te plaatsen. Zo wordt veel informatie overzichtelijk, maar toch ook op een visueel aantrekkelijke manier weergegeven. 

Natuurlijk wordt er op elke pagina ook gebruik gemaakt van voldoende witruimte. Witruimte is namelijk van belang bij het overzichtelijk maken van een website design.

Tenslotte had Jan geen geschikte foto’s die ik kon gebruiken voor zijn website. Ik fotografeer graag in mijn vrije tijd en doe voor mijn klanten graag een stapje extra, dus heb ik ook deze rol op me genomen. Een extra uitdaging dus! We hebben uiteindelijk 4 foto’s van mij gebruikt voor de website. Hoewel dit zeker geen vast onderdeel van mijn aangeboden diensten gaat worden, vond ik het erg leuk om te doen.

Ook het website onderhoud neem ik voor mijn rekening. 

website laten maken voor dirigent en klassiek zanger
responsive website dirigent en zanger

Ik ben erg tevreden over mijn logo, cv en website. De samenwerking beviel zo goed dat Michelle ook mijn website onderhoud. De website straalt uit wie ik ben en laat duidelijk zien wat ik doe. Michelle gaat net dat stapje extra door me zelfs te helpen met fotografie. Ik kan haar dan ook zeker aanbevelen

Op zoek naar een artiesten website?

Ben jij een zanger of zit je in een band en ben je op zoek naar een gaaf logo en/of website? Ik help je graag!

Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een reactie

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.