Logo, CV & Website

Birdie Design mocht voor countertenor, dirigent en zangpedagoog Jan van Seters een logo, cv en website ontwerpen. Naast dit alles, heb ik deze keer ook nog eens een andere rol op mij genomen, namelijk die van fotograaf. Dat maakte deze opdracht nog eens extra uitdagend!

Diensten

Logo ontwerp         CV ontwerp
Website design       Fotografie

Website design voor klassiek zanger en dirigent

Concept

Over het project

Een modern, muzikaal logo-ontwerp

Jan niet alleen dirigent is, maar ook zanger en zangpedagoog. Dit betekende voor het logo dat ik me niet kon focussen op slechts 1 discipline. Wel was het een wens op iets van ‘muziek’ terug te laten komen. Daarom is er voor gekozen om een muzieknootje in het logo te verwerken. Dit geeft het logo precies dat muzikale tintje wat we zochten zonder specifiek (een microfoon, een muziekinstrument, enzovoort) te zijn. 

Het uiteindelijke resultaat is een modern, elegant en muzikaal logo. De schreven van de ‘J’ geven het logo ook een wat klassieke en elegante uitstraling.

Een stijlvol klassieke muziek logo
CV ontwerp countertenor en dirigent Jan van Seters

Een CV met een professionele uitstraling

Op basis van het logo ben ik verder gegaan met het ontwerpen van de CV. Een eerste indruk kun je maar 1 keer doen, dus een overzichtelijke en professionele CV is van belang.

Belangrijk bij een CV is dat belangrijke informatie snel en gemakkelijk te lezen is. Daarom staat op de eerste pagina Jan’s biografie. Op de tweede pagina zijn belangrijke elementen, zoals ervaring, opleiding en cursussen en de contactgegevens, overzichtelijk weergegeven zodat de lezer de CV even vlug kan ‘scannen’. Qua design sluit het naadloos aan bij het logo en ook de website.

Moderne, eigentijdse website

Het hoofddoel van deze website is om te informeren. Het is eigenlijk een digitaal visitekaartje bedoelt voor mensen die meer willen weten over Jan en zijn muzikale activiteiten.

Een tweede doel was om geïnteresseerden gemakkelijk contact met Jan op te laten nemen. Met dit in gedachten is de website ontworpen. 

Bij de website was overzichtelijkheid uiteraard een belangrijk punt. De bezoeker moet niet gaan zoeken naar de informatie, maar deze moet simpel gepresenteerd worden. Zeker een biografie kan soms zorgen voor een ‘wall of text’; oftewel een lange lap tekst die niemand gaat lezen. Dit is voorkomen door op de pagina ‘Over Jan’ een tijdslijn te plaatsen. Zo wordt veel informatie overzichtelijk en op een visueel aantrekkelijke manier weergegeven. Natuurlijk wordt er op elke pagina ook gebruik gemaakt van voldoende witruimte. Witruimte is namelijk van belang bij het overzichtelijk maken van een website design.  

Tenslotte had Jan geen geschikte foto’s die ik kon gebruiken voor zijn website. Ik fotografeer graag in mijn vrije tijd, dus heb ik ook deze rol op me genomen. Een extra uitdaging dus! We hebben uiteindelijk 4 foto’s van mij gebruikt voor de website. Hoewel dit zeker geen vast onderdeel van mijn aangeboden diensten gaat worden, vond ik het erg leuk om te doen.

website voor een klassiek zanger, countertenor en dirigent
J monogram met muzieknoot logo
J monogram klassieke muzieklogo ontwerp op papier
Ik ben erg tevreden over mijn logo, cv en website. De samenwerking beviel zo goed dat Michelle ook mijn website onderhoud. De website straalt uit wie ik ben en laat duidelijk zien wat ik doe. Michelle gaat net dat stapje extra door me zelfs te helpen met fotografie. Ik kan haar dan ook zeker aanbevelen!
Een stijlvol klassieke muziek logo
Jan van Seters

Portfolio

Meer zoals dit project

muzikaal logo ontwerp

Logo & Flyer Design

Nog zo'n muzikaal logo voor het christelijke damesensemble Joyfull Voices. Daarnaast ook een flyer ontwerp voor een concert.

Wordpress webshop maken voor ergonomische werkplek

Webshop

Werkvrij wilde een webshop laten bouwen waarin ze hun ergonomische zit-sta-bureaus en bureaustoelen konden verkopen.

nieuwe website mdrn home

Webshop & Branding

MDRN HOME is een webshop voor moderne wanddecoratie. Dit moderne karakter komt ook terug in de webshop en branding.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.