Website voor een kerk

Grace Church was op zoek naar een volledige website redesign voor hun kerk. Hun website was gedateerd en slecht onderhouden. Daarnaast waren ze ook op zoek naar een opfrisser voor hun logo. 

Diensten

Logo ontwerp
Website en webshop ontwerp & realisatie 
Social media templates
Roll-up banner

Over dit project

Bij dit project zocht de opdrachtgever naar een redesign van hun huidige logo en website. Grace Church vond het belangrijk herkenbaar te blijven, dus de wens was om vooral een moderne versie te maken van hun oude logo. Daarnaast moest het bestaande kleurpallet gebruikt worden. Ook hun website was nodig toe aan een update. Ook moesten er nieuwe functies toegevoegd worden, zoals een webshop en donatie functie. 

Een modern logo redesign

Het logo voor de redesign
modern logo redesign voor een kerk
Het nieuwe logo

Het oude logo oogde wat gedateerd. De wens was dan ook om het logo te moderniseren, waarbij het kruis wel aangepast mocht worden, maar wel behouden zou worden. Ook de kleurencombinatie van paars en goud moest blijven. Hierbij mocht het kleurenpallet wel uitgebreid worden. 

De rondere vormen zorgen voor een vriendelijkere en meer toegankelijke uitstraling. Het kruis is gemoderniseerd waarbij de ronde G mooi past bij de ronding van het kruis. 

Het oude logo had een kleurverloop. Dit heb ik vervangen voor “normale” kleuren waardoor de tekst ook een stuk beter leesbaar is.

roll-up banner ontwerp grafisch vormgeving

Diverse marketinguitingen ter promotie van de kerk

Nadat het logo werd goedgekeurd heb ik ook een rollup banner ontworpen. Deze staat in de kerk zelf en verwelkomt kerkgangers. Hierbij was de wens dat er uit het kerk “de fontein” zou uitstromen. Niet voor niets is hun payoff  “Fountain of Grace”. Het uiteindelijke ontwerp is modern en oogt fris. Uiteraard past de uitstraling bij de rest van hun uitingen. 

Ook kreeg Birdie Design de opdracht om diverse social media templates te ontwerpen. De kerk is namelijk behoorlijk actief op Facebook en Instagram. Ook wilden ze meer gebruik gaan maken van hun YouTube kanaal en daarvoor waren ook banners en thumbnails nodig. 

Een moderne kerk website diverse functionaliteiten

De oude website werd niet goed onderhouden en was wat verouderd. Ook was er nog geen SSL certificaat geïnstalleerd wat zorgde voor een risico in de beveiliging. Op de oude website was er wel een donatie pagina, maar niet echt een betaalformulier waarbij bezoekers gemakkelijk kunnen doneren. 

Daarnaast heeft de kerk ook boeken en merchandising te koop. Ze wilden deze ook graag via de webshop beschikbaar stellen. 

Tenslotte organiseert Grace Church vaak allerlei evenementen. Op de oude website ontbrak ook een agenda waarbij alle evenementen en diensten overzichtelijk te zien zijn.

Het resultaat is een moderne, overzichtelijke website waarbij alle gewenste functionaliteiten zijn toegevoegd. Het website ontwerp is modern en rustig. De ronde vormen van het logo komen terug in de foto’s en buttons. 

De donatie pagina biedt nu de mogelijkheid om direct een eenmalige gif over te maken d.m.v. iDeal, maar men kan zich ook via een formulier aanmelden voor een partnerschap.

Dankzij de evenementen plugin The Events Calendar is er nu een prachtige agenda met overzichtelijke alle evenementen en diensten van de kerk. 

Via hun webshop verkopen ze niet alleen hun merchandising, maar ook kaarten voor hun evenementen. Inmiddels stromen de bestellingen en donaties binnen. Zo kan een website voor een kerk echt een wezenlijk verschil maken voor de financiële gezondheid van een kerk.

moderne website redesign voor kerk
modern logo voor kerk op papier
christelijke responsive website voor een kerk

Op zoek naar een website voor een kerk?

Wil jij net als Grace Church een mooie website voor een kerk? Ik help je graag verder. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een reactie

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.