Lidmaatschap Website voor een life coach

Een lidmaatschap website ontwerpen is altijd een uitdaging. Voor life coach Leslie Moniz ontwierp en realiseerde Birdie Design een website met lidmaatschap functionaliteiten. Daarnaast moest de website ook een webshop functionaliteit bevatten. 

Diensten

Lidmaatschap website en webshop ontwerp & realisatie 

Over dit project

Bij dit project zocht de opdrachtgever niet alleen naar een redesign van haar life  coaching website. Belangrijk hierbij was namelijk dat het mogelijk was om via de website lidmaatschappen te kunnen aanbieden waarin ze cursussen en e-books zou kunnen aanbieden aan betalende leden. Ook wilde ze graag een webshop om zo losse producten te kunnen verkopen. De oude website had al deze functies niet. De oude website was gebouwd met Wix wat toch beperkt is qua mogelijkheden. Met behulp van WordPress bouwde ik een moderne, overzichtelijke lidmaatschap website met webshop functionaliteit.

lidmaatschap website laten bouwen

Een lidmaatschap website voor een life coach met webshop functie met moderne uitstraling

Iedereen die zelf een lidmaatschap website heeft, weet dat hier veel bij komt kijken. Naast dat je zelf natuurlijk voor je content moet zorgen, is er technisch veel voor nodig om een lidmaatschap website te laten maken.

Je moet uiteraard een werkend aanmeldformulier hebben dat ook direct door stuurt om te betalen. Voor betalende leden moet je een omgeving hebben waar zij hun gegevens en lidmaatschap kunnen beheren. En niet geheel onbelangrijk: je content moet goed afgeschermd worden voor niet-betalende bezoekers. 

Gelukkig heeft WordPress hier ook een aantal plugins voor. De beste en meest gebruikte plugin hiervoor is MemberPress. Hiermee is het mogelijk om rollen te bepalen voor je gebruikers (leden, admin, beheerders, etc). Deze gebruikers kun je koppelen aan een lidmaatschap en via Mollie kun je leden laten betalen voor hun lidmaatschap. Hierbij heb je gelijk ook de mogelijkheid om dit terugkerende betalingen te laten zijn, dus bijv. per maand. Uiteraard is een correcte koppeling van Mollie hierbij van belang. Hierbij biedt ik dan ook de nodige ondersteuning zodat alles goed geregeld wordt en betalingen zonder problemen ontvangen kunnen worden.

MemberPress zorgt ook voor een belangrijk aspect van een lidmaatschap website: het ledengedeelte van de website kan worden afgeschermd voor niet-ingelogde gebruikers. Pas nadat het lid is ingelogd (na succesvolle aanmelding uiteraard), wordt het ledengedeelte zichtbaar. 

Het ontwerp van de website zelf is modern en overzichtelijk. Het onderhouden van de website en plaatsen van content kan de opdrachtgever, aan de hand van de handleiding die ik bij oplevering geef, zelf. Door middel van dynamische content is dit vrij eenvoudig. 

Benieuwd naar deze moderne lidmaatschap website? Klik op de link hieronder en neem een kijkje op de website.

Een lidmaatschap website laten maken?

Wil jij ook een mooie lidmaatschap website laten maken? Laten we samenwerken. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een reactie

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.