Redesign met focus op duurzaamheid en milieu

Een complete redesign van een het logo, huisstijl en website voor Sleeman Consulting waarbij natuur, milieu en duurzaam centraal stonden.

Diensten

Logo ontwerp
Huisstijl ontwerp (o.a. briefpapier, visitekaartjes, PowerPoint)
Website ontwerp & realisatie
LinkedIn profiel advies en banner ontwerp

Over dit project

Bij dit project zocht de opdrachtgever naar een redesign van zijn huidige logo, huisstijl en website. Er was een voorkeur voor een minimalistische stijl en het huidige logo moest enigszins herkenbaar blijven. Verder waren duurzaamheid, natuur, milieu en carbon footprint belangrijke steekwoorden. 

Logo redesign van Sleeman Consulting

Een minimalistisch logo redesign

Het oude logo voor de redesign
Het logo voor de redesign
Het nieuwe logo

De klant wilde graag het balancerende blokje naast de bedrijfsnaam behouden. Verder moest het logo gemoderniseerd worden. Een idee was om de temperatuurverandering van het klimaat terug te laten komen. Het uiteindelijke idee wat gekozen werd, was een blaadje verwerkt in het blokje. De blokjes vormen samen 1 heel blokje en de ronde vormen hebben samen weer de vorm van een blaadje. Voor de kleuren werd gekozen voor zwart met groen. Waarbij groen natuurlijk een verwijzing naar milieu en duurzaamheid.

Briefpapier ontwerp

Een gemoderniseerde huisstijl

Na het logo ontwerp was de volgende stap om de huisstijl te moderniseren. Hier is ook weer de minimalistische stijl doorgetrokken. Voor het briefpapier, factuur, offerte, visitekaartje en overige uitingen is gekozen voor een groene balk onderaan.

Ook het ontwerp voor het rapport kon wel een update gebruiken. De vorige versie van het rapport was een simpel Word document zonder echt ontwerp. Het redesign is nog steeds een Word document zodat de klant er gemakkelijk mee uit de voeten kan, maar past nu binnen de huisstijl en ziet er daardoor een stuk aantrekkelijker uit. 

LinkedIn profiel in lijn met de huisstijl

Ook het LinkedIn profiel moest in lijn gebracht worden met de rest van de huisstijl. Uiteraard hebben we de profielfoto vervangen voor het nieuwe logo. Ook de banner paste niet bij de nieuwe huisstijl. Bij het zien van de nieuwe banner weet de bezoeker van de LinkedIn pagina al gelijk wat Sleeman Consulting doet. Op het persoonlijke profiel hebben we een banner geplaatst met het logo op een groene achtergrond zodat beide profielen ook op elkaar aansluiten.

LinkedIn profiel advies en banner ontwerp

Een moderne, tweetalige WordPress website

Het doel van deze website is vooral om te informeren en te dienen als een soort visitekaartje. Men zocht vooral een simpele en efficiënte website die clean en overzichtelijk is. Ook was er een voorkeur voor een video op de homepage die laat zien wat Sleeman Consulting doet. 

Sleeman Consulting werkt internationaal, dus een tweetalige website is een must. Op de oude website was er een blog waarmee eigenlijk niet zo veel mee gedaan werd vanwege tijdgebrek. Een oplossing hiervoor was om de LinkedIn pagina te koppelen aan de website d.m.v. een News & Posts pagina waarop alle posts van zijn LinkedIn pagina te zien zijn. 

groene website ontwerp voor duurzame consultant
Logo ontwerp voor consultant

Michelle werkt pragmatisch en snel. Maar heeft bovenal de gave te doorgronden wat voor stijl je zoekt en kan dan in korte tijd verschillende aansprekende ontwerpen maken. Super tevreden met mijn nieuwe huisstijl en website!

Ook toe aan een nieuwe look?

Is jouw bedrijf ook nodig toe aan nieuwe look en wil je graag je logo, huisstijl en/of website een geüpdatet design geven? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vul het formulier in en ontvang binnen 24 uur een reactie

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.