Branding & Website

Dit is een persoonlijk project wat ik naast Birdie Design heb opgezet. MDRN HOME is een webshop voor moderne wanddecoratie. Ook blog ik hier over interieur design, reizen, tips en nog veel meer. Het leuke van dit project is dat ik al mijn creativiteit er in kwijt kan en al mijn passies samen komen: design, fotografie en reizen.

Diensten

Bedrijfsnaam           Logo-ontwerp
Webshop                  Flyer

nieuwe website mdrn home

Concept

Over het project

Een minimalistisch zwart-wit logo-ontwerp

Het logo past in de stijl van de website en wat ik uit wil stralen. Een minimalistisch logo-ontwerp wat past bij de wanddecoratie die ik verkoop. Ik verkoop namelijk moderne, industriële, minimalistische en abstracte posters, canvas prints en schilderijen. Daarom heb ik het logo dus minimalistisch, clean en simpel gehouden met alleen een woordmerk. Het logo zelf is zwart-wit. Als steunkleur heb ik gekozen voor een opvallende tint rood. De look van het logo en de huisstijl is modern, chique en sophisticated.

 
MDRN HOME - Logo ontwerp
Oude wanddecoratie webshop voor redesign

Het eerste ontwerp

Deze website is gebouwd met WordPress. Hiernaast zie je de ‘oude’ website. Voor de eerste versie van de website had ik gebruik gemaakt van het X Theme. Een uitstekend, professioneel thema, maar naar verloop van tijd liep ik een beetje tegen de soms beperkte mogelijkheden aan. Je zit namelijk toch vast aan de kaders van een WordPress thema. Bij dit thema kon ik design technisch toch niet alles uit de website halen wat ik wilde. Ook was ik niet tevreden over de conversie en bezoekersaantallen. Tijd voor een redesign dus. 

Een succesvolle website redesign

Qua stijl is deze nog steeds modern, strak en minimalistisch. Dit past ook bij de producten die ik verkoop. Ook in het kleurgebruik komt dit terug: zwart, wit en hier en daar een klein beetje rood.
De webshop draait op het bekende Woocommerce. Als nieuw WordPress thema gebruik ik Astra in combinatie met Elementor Pro

Ik heb me gefocust op gebruikersgemak. Men moet zo simpel en snel mogelijk door de website kunnen navigeren en bestellen. Door bijvoorbeeld “In onze shop” met het dropdown menu weg te laten. In plaats daarvan heb ik alle product categorieën direct in het menu geplaatst. Dit elimineert weer een extra klik. De blog is niet de core business, dus deze heb ik verwijderd uit het hoofdmenu en verplaatst naar de footer. Het hoofd navigatie menu is simpel met zo min mogelijk afleidingen. 

Ook de product pagina is rigoureus aangepakt. Waar er op de oude website informatie onder tabbladen stond, zijn de tabbladen verdwenen. Nu staat alle informatie overzichtelijk op de product pagina’s. 

Twee product categorieën (posters en canvas) zijn 1 product categorie geworden. De klant kan kiezen op de product pagina op welk materiaal de print gedrukt kan worden: poster of canvas. 

Eerst was het niet mogelijk om een account aan te maken. Met de vernieuwde website kunnen klanten er voor kiezen om een account aan te maken. Tenslotte heb ik ook de SEO van elke pagina onder handen genomen. 

Natuurlijk gaat het om de resultaten. Er werden 6 weken na de lancering van de vernieuwde website 62% meer bestelling geplaatst. Daarnaast trok de website 45% meer verkeer.  Een hele verbetering dus. 

nieuwe mdrn home website mobiel
MDRN HOME - Logo design drukwerk papier
MDRN HOME - Flyer ontwerp

De homepage van de vernieuwde website.

De homepage van de vorige website. 

Portfolio

Meer zoals dit project

Top Fit Salland - Fris logo ontwerp op hangbord

Logo & Huisstijl

Een fris en actief logo ontwerp voor Top Fit Salland. De frisse uitstraling is doorgetrokken naar de huisstijl.

Wordpress webshop maken voor ergonomische werkplek

Webshop

Werkvrij wilde een webshop laten bouwen waarin ze hun ergonomische zit-sta-bureaus en bureaustoelen konden verkopen.

Wordpress webshop met stoere en robuuste look

Webshop & Branding

Een logo en huisstijl met diverse uitingen. De uitstraling moest stoer en robuust zijn met een link naar Zeeland. Dezelfde lijn is doorgetrokken naar de webshop.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.