Boekentips voor ondernemers: de 9 beste business boeken voor ondernemers

boekentips voor ondernemers

In dit artikel

Boekentips voor ondernemers: de 9 beste business boeken voor ondernemers

Ook als ondernemer blijf je altijd leren. Ikzelf ben een echte boekenwurm en lees ook graag business boeken voor ondernemers. In deze blog vindt je mijn boekentips voor ondernemers met onder andere de beste business boeken, inspirerende ondernemers met (succesvolle) ondernemersverhalen en boeken voor startende ondernemers.

Boekentips voor ondernemers

Dit is een overzicht van de beste boeken voor ondernemers. Hieronder ga ik dieper in op elk boek.

Ondernemen als een baas

ondernemen als een baas - boekentips voor ondernemers

Auteur Wesley Dos Santos heeft maar liefst 3 succesvolle bedrijven. Als iemand dus een boeken over ondernemen zou moeten kunnen schrijven, dan is hij het wel. Om succesvol te ondernemen past hij 3 vaardigheden toe: tinkeren, hosselen en circulair denken. In Ondernemen als een baas komen o.a.  Picnic-oprichter Michiel Muller, ex-voetbalster Anouk Hoogendijk, Jumbo-topvrouw Colette Cloosterman en strafrechtadvocaat Mark Teurlings aan het woord. Een vlot geschreven, inspirerend boek voor ondernemers. Niet alleen ik ben enthousiast over het boek, maar het krijgt ook lovende reviews. Een echte aanrader dus!

Rijke Pa, Arme Pa

rijke pa arme pa boeken voor ondernemers

Dit is een echte klassieker geschreven door Robert Kiyosaki. Het boek heeft ook een Engelstalige versie: Rich dad, poor dad. Het boek is voor het laatst geüpdatet in 2018, maar is anno 2021 nog steeds relevant. Rijke pa, arme pa is niet alleen interessant voor ondernemers, maar voor iedereen die meer wil leren over “geld”. Hoe verdien geld? Hoe kun je je inkomen laten toenemen? En wat is de beste manier om geld te behouden? Deze vragen, en meer, worden beantwoord in dit boek. Het boek zelf is een tikje langdradig en valt soms in herhaling, maar laat op een inzichtelijke manier zien hoe je slimmer je geld kunt verdienen.

De intelligente belegger

de intelligente belegger business boek tip

In mijn artikel over het verdienen van een passief inkomen schreef ik ook over beleggen als vorm van een passief inkomen. Het verdienen een passief inkomen is iets waarvan ik vind dat iedere ondernemer zich zou moeten verdiepen. Het is namelijk altijd handig om alternatieve bronnen van inkomsten te hebben als het even wat minder loopt met je bedrijf. In De intelligente belegger leer je de basics van beleggen. Dit boek gaat dus niet per se over ondernemen an sich, maar is zeker een waardevolle toevoeging in mijn lijst van boekentips voor ondernemers.

Zwaar weer ondernemen

zwaar weer ondernemen boek

Dit boek gaat over iets waar ik zelf ook erg in geloof. Namelijk dat als het even tegen zit, je niet bij de pakken neer moet gaan zitten, maar juist in actie moet komen. Uiteindelijk krijgt iedere ondernemer te maken met tegenslag: de klanten blijven weg, je maakt een kostbare fout, noem maar op. In Zwaar weer ondernemen leer je dankzij tips, inzichten uit de wetenschap en adviezen van vele experts hoe je omgaat met tegenslagen en in actie komt om er weer uit te komen. Voor iedere ondernemer een must.

The $100 Startup

the 100 dollar startup boeken voor ondernemers

Een Engelstalig boek met de gedachte dat in principe iedereen kan ondernemen zonder dat daar per se grote investeringen voor nodig zijn. Dat klinkt natuurlijk al enorm inspirerend. Dat is precies wat het boek is. Het staat boordevol van inspirerende verhalen van mensen die met een klein bedrag een succesvol bedrijf hebben opgebouwd. Volgens The $100 Startup moet je iets vinden waar je gepassioneerd over bent en waar je goed in bent, klanten zien te vinden en een manier om betaald te krijgen.

The 4 hour work week

the 4 hour work week boekentip

Efficiënter werken loont. Dat bewijst Timothy Ferris in zijn boek The 4 hour work week. Een vier uur durende werkweek wil iedereen natuurlijk wel. Waarschijnlijk is het voor de meeste niet haalbaar, maar moraal van het verhaal is dan ook vooral dat je met efficiënter werken je tijd bespaart. Het boek is vooral voor de Amerikaanse markt geschreven en niet alle tips zullen even toepasbaar zijn voor iedereen, maar het is voor ondernemers zeker de moeite waard om te lezen. Liever in het Nederlands lezen? Een werkweek van 4 uur is de Nederlandse vertaling van dit van origine Engelstalige boek.

Think and Grow Rich

think and grow rich - business boeken voor ondernemers

Een enorm populair boek geschreven door Napoleon Hill. Er zijn inmiddels meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht van Think and Grow Rich. Voor het eerst gepubliceerd in 1937, maar bijzonder genoeg nog steeds actueel. De titel sprak mij in eerste instantie niet zo aan. Als je zo’n titel op het internet zou zien, dan zou je denken dat het clickbait is. Niets is echter minder waar. In het boek staan principes centraal die deeluitmaken van een stappenplan, aan de hand waarvan je jouw doelen en ambities binnen handbereik kunt krijgen. Daarbij gaat het niet alleen om materiële rijkdom, maar ook een rijk en voldaan leven. Een inspirerende boek voor ondernemers wat je gaat lezen en herlezen!

The Hard Thing about Hard Things

the hard thing about hard things

In The Hard Thing about Hard Things vertelt auteur Ben Horowitz eerlijk over hoe hij in zijn carrière heeft geleerd om beslissingen te nemen – en ook waar hij de fout in is gegaan. Het leven van een ondernemer gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. Leer van de inzichten en tips die Horowitz verworven heeft met het investeren in, toezicht houden op, en opstarten, managen en (ver)kopen van technologiebedrijven.

DRIVE

drive mindset boekentip

Dit boek is op het moment van schrijven nog niet uit, maar persoonlijk kijk ik erg uit naar DRIVE van ex-topschaatser Mark Tuitert. Een stoïcijnse mindset is namelijk iets wat ook kan helpen bij het ondernemerschap. Volgens de omslag geeft DRIVE je de tools om: richting te geven aan je leven, actie te ondernemen en te accepteren waar je geen invloed op hebt. Dat zijn natuurlijk tools die ook toepasbaar zijn bij het ondernemen. Ik ben dus zeer benieuwd naar dit boek en kijk uit om de stoïcijnse mindset te gaan toepassen in zowel het dagelijks leven als in mijn ondernemerschap. DRIVE is uit vanaf 6 juli 2021, maar je kunt nu al een exemplaar pre-orderen. Meer weten? Bekijk dan de website van Mark zelf.

Conclusie

Dit zijn wat mij betreft de 9 beste boekentips voor ondernemers. Je bent ook als ondernemer nooit uitgeleerd. Waarom dus niet leren van de beste? Deze business boeken zijn of inspirerende en/of delen belangrijke tips die je kunt toepassen in je eigen business. Wat is jouw favoriet? Of heb jij nog boekentips voor ondernemers die ik kan toevoegen aan deze lijst? Laat het weten door een berichtje hieronder te plaatsen.

Meer boekentips? Leer alles over creativiteit en creatief denken met deze boeken.

boektips voor ondernemers Pinterest afbeelding

Dit blog artikel bevat affiliate links van bol.com. Als je via deze link een product aanschaft dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Uiteraard brengt dit geen extra kosten voor jou mee en het zorgt ervoor dat ik dit soort content kan blijven maken. Ik beveel alleen producten aan waarin ik geloof en ook echt gebruik. Bedankt voor je support!

Over de auteur

Picture of Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.