Beste podcasts voor ondernemers

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te leren van andere ondernemers. Het zorgt altijd voor inspiratie en extra motivatie. In dit artikel geef ik je tips voor fijne podcasts voor ondernemers.
beste podcasts voor ondernemers

In dit artikel

Beste podcasts voor ondernemers

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te leren van andere ondernemers. Ik lees dan ook graag boeken over mijn vakgebied en vooral ook over het ondernemerschap, financiële en persoonlijke groei. Het zorgt altijd voor de nodige inspiratie en geeft extra motivatie. Natuurlijk zijn er ook de nodige postcasts die interessant zijn voor ondernemers, maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is namelijk best aanzienlijk. Om je te helpen het kaf van het koren te scheiden geef ik je in dit artikel een lijstje met beste podcasts voor ondernemers.

Beste podcasts voor ondernemers

Na een tijdje research te hebben gedaan zijn dit wat mij betreft de leukste en beste podcasts voor ondernemers. Dit lijstje is een mengeling van podcasts over ondernemerschap, maar ook financiële podcasts en persoonlijke groei komen aan bod.

  1. De Psychologie van Succes Podcast
  2. Leef Je Mooiste Leven Podcast
  3. New Female Leaders Podcast
  4. Drive
  5. BNR Beleggerspanel
  6. Marketing Praat
  7. The Tony Robbins Podcast
  8. Young Ones
  9. Baanbrekende Businessmodellen
  10. 100% Inspiratie Podcast

De Psychologie van Succes

Hoewel deze podcast als sinds 2019 bestaat, heb ik pas recentelijk deze podcast ontdekt. Psycholoog Albert Sonneveld en Internetondernemer Tonny Loorbach (o.a. bekend van De Online Marketing Tornado) geven elke week antwoord op vragen van hun luisteraars. Onderwerpen die aan bod komen in de 20 tot 25 minuten durende podcasts zijn persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten en meer.

Leef Je Mooiste Leven

Van alle podcasts is dit misschien wel favoriet. De podcast van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman is wel enigszins gekoppeld aan hun online programma’s, maar is ook prima te volgen zonder dat je aan deze programma’s mee doet. Ook zij behandelen elke week vragen van luisteraars en van deelnemers aan hun programma’s. Wat je kunt verwachten van deze podcast? Een dosis inspiratie, inzichten en af en toe een schop onder je kont.

Ik ben ook groot fan van zijn boeken en vertalingen en zou je zeker aanraden om deze boeken te lezen als je dat nog niet hebt gedaan:

New Female Leaders

Als vrouwelijke ondernemer is het natuurlijk prettig om succesvolle vrouwelijke rolmodellen te hebben, daarom kan deze podcast niet in dit lijstje ontbreken. Elke week interviewt Caroline Glasbergen een vrouwelijke leider. Krijg tips van en doe inzichten op door succesvolle vrouwen.

Drive

Drive is een podcast van Mark Tuitert vernoemd naar zijn gelijknamige boek. Mark maak gebruik van de principes van stoïcijnse filosofen om goed om te kunnen gaan met de druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Hierover schrijft hij in zijn boek waarin hij ook tips en handvaten meegeeft om zelf een stoïcijnse mindset te trainen. In de podcast gaat hij in gesprek met atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers.

BNR Beleggerspanel

Als ondernemer is het altijd verstandig om meerdere inkomstenbronnen op te zetten. Zo ben je niet altijd afhankelijk van opdrachten. Beleggen is dan wel meer iets voor de langere termijn, maar kan in een periode van 10 a 20 jaar veel meer opleveren dan je geld simpelweg op de bank laten staan. Met het BNR Beleggerspanel blijf jij bij met wat er speelt in de financiële wereld.

Marketingpraat

Voor elke ondernemer een belangrijk onderwerp: online marketing. In deze podcast krijg je de kans om te leren van twee toppers op dit gebied: Martijn Tongeren en Tonny Loorbach. Bekend van hun platform IMU en het boek De Online Marketing Tornado. In hun podcast komt, naast online marketing, een breed scala aan onderwerpen voorbij. O.a ondernemerschap, mindset, conversie, business building, persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Deze podcast is een must voor elke ondernemer!

The Tony Robbins Podcast

 Tony Robbins is een bekende Amerikaanse coach, spreker en schrijver. Hij heeft inmiddels een lange lijst van boeken geschreven. Eerlijkheid gebied me wel om te zeggen dat Tony Robbins niet “everyone’s cup of tea” is. Het is allemaal nogal Amerikaans. Als je daar doorheen kunt kijken, kun je ook met deze podcast waardevolle tips krijgen over je business.

Young Ones

Deze podcast van Sander Timmermans is de podcast voor de young professionals onder ons. Sander gaat in gesprek met andere young professionals over persoonlijke groei en ondernemerschap. Een aanrader als je een jonge ondernemer bent.

Baanbrekende Businessmodellen

Nog een leuke podcast van BNR. De naam zegt het al, maar in deze podcast worden baanbrekende businessmodellen besproken. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij bepaalde ondernemers. Altijd al afgevraagd hoe het kan dat De Vrienden van Amstel Live altijd uitverkoopt? Of hoe Giel van StukTV nieuwe formats bedenkt? In deze podcast kom je daar achter!

100% Inspiratie Podcast

Ik had eerlijk gezegd mijn twijfels bij de naam van deze podcast. Niet alle afleveringen zijn dan ook mijn ding. Ik hoef bijvoorbeeld niet de lessen in de liefde die Froukje Both heeft geleerd aan te horen, maar er staan ook echt interessante afleveringen tussen. Het is bij deze podcast dus een kwestie van er uit pikken wat jij zelf interessant vindt.

Conclusie

Wat mij betreft zijn dit de beste podcasts voor ondernemers. Uiteraard is deze lijst niet compleet en zullen er ongetwijfeld nog meer leuke podcasts zijn, maar deze 10 zijn wat mij betreft de moeite waard. Heb jij ook nog leuke tips? Laat het weten en wie weet voeg ik de podcast toe aan dit lijstje.

de beste podcasts voor ondernemers - pinterest afbeelding

Over de auteur

Picture of Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.