Meer social media volgers door een aantrekkelijke uitstraling

Een consistente, aantrekkelijke uitstraling kan bijdragen aan het krijgen van meer social media volgers. Ik leg je uit waarom en hoe je dit zelf kunt toepassen.
Meer social media volgers door een aantrekkelijke uitstraling

In dit artikel

Meer social media volgers door een aantrekkelijke uitstraling

Social media: de een is er het liefst hele dagen met bezig, voor de ander is het een vervelend klusje. Hoe dan ook, social media is ontzettend belangrijk voor bedrijven. Het stelt je in staat om te connecten met je volgers en hopelijk potentiële klanten. Het maakt je als merk benaderbaar en geeft een gevoel van vertrouwen. Een consistente, aantrekkelijke uitstraling kan bijdragen aan het krijgen van meer social media volgers. Ik leg je uit waarom en hoe je dit zelf kunt toepassen.

Consistentie is belangrijk voor een aantrekkelijke uitstraling op social media

Een aantrekkelijke uitstraling zorgt dus voor meer social media volgers. Mensen zijn visueel ingesteld en worden van nature aangetrokken door esthetisch aantrekkelijke afbeeldingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is consistentie. Net zoals bij een huisstijl is het belangrijk dat elk element er min of meer hetzelfde er uit ziet of op zijn minst visueel herleidbaar is tot jouw merk. Door consequent dezelfde stijl te gebruiken, wordt deze herkenbaar voor jouw bedrijf en jouw merk. Wanneer men dan een uiting van jouw bedrijf ziet, zullen ze dit vlugger herkennen als een uiting van specifiek jouw bedrijf.

Daarnaast is het consequent posten van content ook van belang. Het wordt aanbevolen om ongeveer 3 keer per dag wat te posten. Dat is natuurlijk erg veel als je meerdere social media kanalen hebt. Wat je post moet natuurlijk ook nog waardevol zijn voor je volgers. Persoonlijk focus ik me meer op hoge kwaliteit content en iets minder op de kwantiteit, maar als je meer kunt posten dan is dat uiteindelijk altijd beter. Heb je hier zelf geen tijd of inspiratie voor? Overweeg dan om je social media dan uit te besteden aan een social media expert. Zo houdt jij weer meer tijd over om je bezig te houden met je bedrijf.

Hoe creëer je visueel aantrekkelijke content?

Onderdeel van het creëren van aantrekkelijke social media feeds is dus het consequent toepassen van je stijl. Als je geen grafisch ontwerper bent, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe creëer je visueel aantrekkelijke content voor je social media profielen?

Als eerste is het belangrijk om te weten wie jij bent als bedrijf en wie je doelgroep is. Denk na over wat jij als bedrijf wilt uitstralen en wat de persoonlijkheid is van jouw bedrijf. Ben je meer bijvoorbeeld meer serieus of juist speels? Zorg er voor dat die persoonlijkheid past bij jouw doelgroep. Op jouw merk persoonlijkheid en doelgroep pas je namelijk je ‘tone of voice’ en visuals aan. Bestaat jouw core doelgroep uit 40 – 50 jarige mannen, dan kies je natuurlijk niet voor een zacht roze thema met sierlijke lettertypes.

Als tweede is het belangrijk dat je social media profielen een thema volgen. Als je al een goede huisstijl hebt met een kleurenschema dan kun je dat kleurenschema ook gebruiken voor je social media kanalen. Anders is het verstandig om daar in te investeren. Op zoek naar een goed kleurenschema? Ik vind persoonlijk de website Coolors er prettig om mooie kleurenschema’s te creëren.

Gebruik je filters op Instagram? Zorg er dan voor dat je elke keer dezelfde filters gebruikt. Kortom, zorg dat elke uiting past in de stijl van jouw huisstijl.

Voorbeelden van social media profielen met aantrekkelijke visuals

Een beetje inspiratie op doen kan nooit geen kwaad. Zoek naar inspirerende voorbeelden van merken of influencers die sterke uitstraling hebben. Zoek ook eens je concurrentie op en kijk wat zij doen met hun social media kanalen. Een aantal voorbeelden van bedrijven met aantrekkelijke visuals en een consistente stijl op hun social media profielen.

SquareSpace

social media profielen met aantrekkelijke uitstraling - Squarespace

Nike

nike social media profiel met aantrekkelijke uitstralingnike social media profiel met aantrekkelijke uitstraling

Made.com

madedotcom instagram profiel

&C

AndC aantrekkelijk social media profiel voorbeeld

Pantone

Pantone aantrekkelijk en consistent social media content

Gemakkelijk aantrekkelijke social media content met templates

social media package - 60 social media templates

Toch te lastig om zelf, vanuit het niets, aantrekkelijke social media visuals te ontwerpen? Mijn doel met deze website en blog is altijd geweest om mijn mede ondernemers te helpen en hun leven wat gemakkelijker maken. Daarom heb ik een Social Media Package ontworpen waarmee je gemakkelijk zelf aantrekkelijke social media content kunt creëren. De Social Media Package heeft 60 templates voor Pinterest, Instagram Stories en posts, Twitter en Facebook waarbij je alleen nog maar je eigen kleuren, foto’s en teksten hoeft aan te passen.

Het creëren van een aantrekkelijk social media profiel is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je geen grafisch vormgeving achtergrond hebt. Je kunt er voor kiezen om een social media expert in te huren. Past een expert niet in je budget kun je zelf proberen deze aantrekkelijke content te maken. Templates kunnen daarin ook handig zijn, omdat daar al het lastige design werk al is gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is ze aanpassen aan je eigen (huis)stijl. Op naar meer volgers!

social media aantrekkelijke visuals

Over de auteur

Foto van Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.