Meer social media volgers door een aantrekkelijke uitstraling

Meer social media volgers door een aantrekkelijke uitstraling

Social media: de een is er het liefst hele dagen met bezig, voor de ander is het een vervelend klusje. Hoe dan ook, social media is ontzettend belangrijk voor bedrijven. Het stelt je in staat om te connecten met je volgers en hopelijk potentiële klanten. Het maakt je als merk benaderbaar en geeft een gevoel van vertrouwen. Een consistente, aantrekkelijke uitstraling kan bijdragen aan het krijgen van meer social media volgers. Ik leg je uit waarom en hoe je dit zelf kunt toepassen.

Consistentie is belangrijk voor een aantrekkelijke uitstraling op social media

Een aantrekkelijke uitstraling zorgt dus voor meer social media volgers. Mensen zijn visueel ingesteld en worden van nature aangetrokken door esthetisch aantrekkelijke afbeeldingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is consistentie. Net zoals bij een huisstijl is het belangrijk dat elk element er min of meer hetzelfde er uit ziet of op zijn minst visueel herleidbaar is tot jouw merk. Door consequent dezelfde stijl te gebruiken, wordt deze herkenbaar voor jouw bedrijf en jouw merk. Wanneer men dan een uiting van jouw bedrijf ziet, zullen ze dit vlugger herkennen als een uiting van specifiek jouw bedrijf.

Daarnaast is het consequent posten van content ook van belang. Het wordt aanbevolen om ongeveer 3 keer per dag wat te posten. Dat is natuurlijk erg veel als je meerdere social media kanalen hebt. Wat je post moet natuurlijk ook nog waardevol zijn voor je volgers. Persoonlijk focus ik me meer op hoge kwaliteit content en iets minder op de kwantiteit, maar als je meer kunt posten dan is dat uiteindelijk altijd beter. Heb je hier zelf geen tijd of inspiratie voor? Overweeg dan om je social media dan uit te besteden aan een social media expert. Zo houdt jij weer meer tijd over om je bezig te houden met je bedrijf.

Hoe creëer je visueel aantrekkelijke content?

Onderdeel van het creëren van aantrekkelijke social media feeds is dus het consequent toepassen van je stijl. Als je geen grafisch ontwerper bent, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe creëer je visueel aantrekkelijke content voor je social media profielen?

Als eerste is het belangrijk om te weten wie jij bent als bedrijf en wie je doelgroep is. Denk na over wat jij als bedrijf wilt uitstralen en wat de persoonlijkheid is van jouw bedrijf. Ben je meer bijvoorbeeld meer serieus of juist speels? Zorg er voor dat die persoonlijkheid past bij jouw doelgroep. Op jouw merk persoonlijkheid en doelgroep pas je namelijk je ‘tone of voice’ en visuals aan. Bestaat jouw core doelgroep uit 40 – 50 jarige mannen, dan kies je natuurlijk niet voor een zacht roze thema met sierlijke lettertypes.

Als tweede is het belangrijk dat je social media profielen een thema volgen. Als je al een goede huisstijl hebt met een kleurenschema dan kun je dat kleurenschema ook gebruiken voor je social media kanalen. Anders is het verstandig om daar in te investeren. Op zoek naar een goed kleurenschema? Ik vind persoonlijk de website Coolors er prettig om mooie kleurenschema’s te creëren.

Gebruik je filters op Instagram? Zorg er dan voor dat je elke keer dezelfde filters gebruikt. Kortom, zorg dat elke uiting past in de stijl van jouw huisstijl.

Voorbeelden van social media profielen met aantrekkelijke visuals

Een beetje inspiratie op doen kan nooit geen kwaad. Zoek naar inspirerende voorbeelden van merken of influencers die sterke uitstraling hebben. Zoek ook eens je concurrentie op en kijk wat zij doen met hun social media kanalen. Een aantal voorbeelden van bedrijven met aantrekkelijke visuals en een consistente stijl op hun social media profielen.

SquareSpace

social media profielen met aantrekkelijke uitstraling - Squarespace

Nike

nike social media profiel met aantrekkelijke uitstralingnike social media profiel met aantrekkelijke uitstraling

Made.com

madedotcom instagram profiel

&C

AndC aantrekkelijk social media profiel voorbeeld

Pantone

Pantone aantrekkelijk en consistent social media content

Gemakkelijk aantrekkelijke social media content met templates

social media package - 60 social media templates

Toch te lastig om zelf, vanuit het niets, aantrekkelijke social media visuals te ontwerpen? Mijn doel met deze website en blog is altijd geweest om mijn mede ondernemers te helpen en hun leven wat gemakkelijker maken. Daarom heb ik een Social Media Package ontworpen waarmee je gemakkelijk zelf aantrekkelijke social media content kunt creëren. De Social Media Package heeft 60 templates voor Pinterest, Instagram Stories en posts, Twitter en Facebook waarbij je alleen nog maar je eigen kleuren, foto’s en teksten hoeft aan te passen.

Het creëren van een aantrekkelijk social media profiel is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je geen grafisch vormgeving achtergrond hebt. Je kunt er voor kiezen om een social media expert in te huren. Past een expert niet in je budget kun je zelf proberen deze aantrekkelijke content te maken. Templates kunnen daarin ook handig zijn, omdat daar al het lastige design werk al is gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is ze aanpassen aan je eigen (huis)stijl. Op naar meer volgers!

social media aantrekkelijke visuals
ComputerComputer

Deel dit artikel

Lees meer van de blog

Lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp
Logo ontwerp

15 Lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

Less is more: dat is het idee achter minimalistische ontwerpen. Minimalistische lettertypes zijn fonts met een moderne look. Ze zijn teruggebracht naar alleen de essentiële elementen. Eenvoudig, simpel, clean en zonder onnodige verfraaiingen. Dit zijn de 15 lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp. De beste lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp Minimalisme is 1 van

Lees meer »
Hoe maak je een backup van je Wordpress website
Wordpress

Hoe maak je een backup van je WordPress website?

Ik schrijf er regelmatig over: hoe houdt je je WordPress website veilig? Een onderdeel hiervan is het backuppen van je website. Gaat er onverhoopt ooit iets mis dan kun je simpelweg de backup terugzetten en alles draait weer naar behoren. Een backup maken klinkt moeilijk en misschien vind je het ook wel een beetje eng.

Lees meer »
black friday 2020 deals voor ondernemers
Business

Black Friday Deals 2020 voor Ondernemers

Het is weer de tijd van het jaar. Zo’n beetje iedere winkel en webshop geeft korting. Soms veel, soms weinig en heel soms verhogen ze eerst hun prijzen om vervolgens “korting” te kunnen geven. Love it or hate it, maar als je een beetje oplet kun je best wel wat besparen. We zetten de beste

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.