Kleurinspiratie uit de natuur voor jouw designs

kleurinspiratie uit de natuur - 10 gratis kleurenschemas

Het is weer eens tijd voor een lekkere dosis kleurinspiratie! Dit keer komt onze kleurinspiratie uit de natuur. Soms is het goed om eens weg te gaan van je computer en je simpelweg te laten inspireren door de natuur. Nu is dat in deze Corona tijden natuurlijk lastig, maar gelukkig biedt gratis stockfotografie website Unsplash uitkomst. Ik heb 10 mooie foto’s gekozen en daar kleurenschema’s van gemaakt zodat jij ze kunt gebruiken in je designs.

Kleurinspiratie uit de herfst

kleurinspiratie uit de herfst

Wanneer ik kleurinspiratie uit de natuur zoek, dan kom ik al gauw op prachtige herfstige plaatjes uit. Het mag namelijk dan nu wel lente zijn, maar de herfst heeft veel te bieden qua kleuren. Prachtig wanneer de bladeren geel of oranje kleuren. Warme kleuren zoals bruin, oranje en geel zijn kenmerkend voor dit jaargetijde. Natuurlijk niet de meest felle, vrolijke kleuren, maar wel kleuren die heel mooi bij elkaar passen.

In deze foto worden herfstkleuren gecombineerd met het blauw van het water. De bomen zijn nog maar net een beetje aan het verkleuren, dus is er ook nog flink wat groen te zien. De hexcodes van onder naar boven: #d4a24b, #041213, #c9b3a8, #74785f, #d4a24b.

Citrusvruchten

kleurinspiratie uit de natuur - citrusvruchten

Citrusvruchten zorgen ook voor mooie, bij elkaar passende kleuren. De kiwi zorgt voor een frisse, groene touch in dit kleurenschema. De hexcodes zijn: #d7972d, #a6403c, #b06e58, #8fb057, #3f1521.

Zonsondergang

Kleurinspiratie uit de natuur - zonsondergang

Wat is er nu mooier dan een zonsondergang? Een zonsondergang zorgt altijd voor prachtige kleuren. Op deze foto worden blauw, paars en roze gecombineerd met rood en geel. Mooie, warme kleuren met wat koudere kleuren zoals blauw zijn altijd een goede combinatie. De hexcodes: #170746, #8768a1, #bf7e86, #e73741, #feb127.

Zonnebloem

Kleur in design - zonnebloem kleurenschema

Een wat zonniger plaatje deze keer. Het gele van de zonnebloem steekt mooi af tegen de blauwe lucht. Blauw, geel en oranje werken ook uitsteken samen met groen. Een lekker fris kleurenschema met kleuren die voor veel bedrijven zouden kunnen werken. Aan de ene kant fleurig en vrolijk, maar ook zakelijk dankzij groen en vooral blauw. De hexcodes: #aaba40, #313b06, #ffe603, #e39002, #3896d4.

Zeezicht

Kleurenschema - zee

Ook aan zee kun je altijd terecht voor een inspirerend kleurenpallet. De kleur van het zand past prachtig bij het blauw en blauw-groen van de zee. De hexcodes: #016a80, #047f7a, #d5d4d9, #c5957f, #ddbcb3.

Zee, een donker kleurenpallet

Zee - donker kleurenpallet

Nog een mooie foto van de zee, maar heel anders als de vorige foto. Dit is een veel donkerder kleurenpallet. Deze kleuren zijn zeer geschikt voor een zakelijke uitstraling. Hier worden diverse tinten blauw gecombineerd met het antraciet grijs van het zand. De hexcodes: #303030, #ebf8fe, #027e9a, #004360, #032733.

Tulpen

kleureninspiratie uit de natuur - tulpen

Bij de lente horen natuurlijk tulpen. Prachtig zijn de velden die nu her en der langs de weg te zien zijn. Het zorgt voor een kleurig en vrolijk kleurenschema. De hexcodes: #5c7452, #e22e39, #b24e97, #ecc40c, #f4f4f9.

Bloemen

natuur kleur inspiratie bloemen

Om het af te leren nog maar eens een kleurenschema met bloemen. Dit keer speelt paars de hoofdrol en wordt deze kleur gecombineerd met oranje en groen. De hexcodes: #3a4a30, #759667, #7650c7, #c9aae3, #fda11c.

Landschap

Ook dit is weer een mooie kleurencombinatie. Blauw met bruin, zandkleur en groen werken heel goed samen. De warmere kleuren geven een mooi contrast met het wat koelere blauw. Hexcodes: #746709, #c28e45, #643a22, #ebb761, #5195d2.

Creative Market Banner

IJsvogel

inspirerende kleurenschemas in design - ijsvogel

Last, but not least deze prachtige ijsvogel. Deze kleuren werken prima voor een zakelijke uitstraling. Blauw is een kleur die vaak geassocieerd wordt met zakelijk en betrouwbaar terwijl oranje toegankelijker is. De hexcodes: #e7c8ac, #eb7700, #be721a, #225252, #04a3e4.

Zoals je ziet kun je veel kleurinspiratie uit de natuur halen. De natuur biedt zoveel verschillende kleuren dat je altijd wel een kleurenpallet vindt dat bij je past. Toch nog behoefte aan meer inspiratie? Ik post elke week op Instagram kleurenschema’s. In dit artikel maak ik gebruik van gratis stockfoto’s. Ook op zoek naar gave foto’s? Lees hier meer over de beste gratis stockfotografie websites.

kleurinspiratie uit de natuur pinterest afbeelding
ComputerComputer

Deel dit artikel

Lees meer van de blog

een passief inkomen verdienen met deze 10 methodes
Business

Een passief inkomen verdienen: hoe je extra geld kunt verdienen

Wanneer je zoekt in Google naar manieren om een passief inkomen te verdienen, krijg je veel resultaten die beloven dat je snel extra geld kunt verdienen. Daar krijg ik eerlijk gezegd altijd een beetje jeuk van, want er is geen enkele legitieme manier om snel geld te verdienen. Dat wil niet zeggen dat het niet

Lees meer »
boekentips voor ondernemers
Business

Boekentips voor ondernemers: de 9 beste business boeken voor ondernemers

Ook als ondernemer blijf je altijd leren. Ikzelf ben een echte boekenwurm en lees ook graag business boeken voor ondernemers. In deze blog vindt je mijn boekentips voor ondernemers met onder andere de beste business boeken, inspirerende ondernemers met (succesvolle) ondernemersverhalen en boeken voor startende ondernemers. Boekentips voor ondernemers Dit is een overzicht van de

Lees meer »
het belang van een professionele email handtekening
Branding

Het belang van een professionele email handtekening

Heb jij al een email handtekening? Een e-mail handtekening is namelijk een mooie kans om meer bezoekers te krijgen op je website en social media. Ook maak je het mensen gemakkelijker om contact met je op te nemen. In deze blog leg ik uit waarom het hebben van een email handtekening belangrijk is en laat

Lees meer »
5 redenen waarom jouw website bezoekers verliest
Website Design

5 redenen waarom jouw website bezoekers verliest

Gebruikerservaring, of in vaktermen, user experience is een onderdeel van webdesign dat bijzonder belangrijk is. Een slechte gebruikerservaring kan er voor zorgen dat jouw website bezoekers verliest. De gebruikerservaring beïnvloed of jouw bezoekers kopers worden of toch naar de concurrent gaan. Ook Google houdt de gebruikerservaring van je website in de gaten met hun Core

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.