Kleurinspiratie uit de natuur voor jouw designs

kleurinspiratie uit de natuur - 10 gratis kleurenschemas

Deel deze blog

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het is weer eens tijd voor een lekkere dosis kleurinspiratie! Dit keer komt onze kleurinspiratie uit de natuur. Soms is het goed om eens weg te gaan van je computer en je simpelweg te laten inspireren door de natuur. Nu is dat in deze Corona tijden natuurlijk lastig, maar gelukkig biedt gratis stockfotografie website Unsplash uitkomst. Ik heb 10 mooie foto’s gekozen en daar kleurenschema’s van gemaakt zodat jij ze kunt gebruiken in je designs.

Kleurinspiratie uit de herfst

kleurinspiratie uit de herfst

Wanneer ik kleurinspiratie uit de natuur zoek, dan kom ik al gauw op prachtige herfstige plaatjes uit. Het mag namelijk dan nu wel lente zijn, maar de herfst heeft veel te bieden qua kleuren. Prachtig wanneer de bladeren geel of oranje kleuren. Warme kleuren zoals bruin, oranje en geel zijn kenmerkend voor dit jaargetijde. Natuurlijk niet de meest felle, vrolijke kleuren, maar wel kleuren die heel mooi bij elkaar passen.

In deze foto worden herfstkleuren gecombineerd met het blauw van het water. De bomen zijn nog maar net een beetje aan het verkleuren, dus is er ook nog flink wat groen te zien. De hexcodes van onder naar boven: #d4a24b, #041213, #c9b3a8, #74785f, #d4a24b.

Citrusvruchten

kleurinspiratie uit de natuur - citrusvruchten

Citrusvruchten zorgen ook voor mooie, bij elkaar passende kleuren. De kiwi zorgt voor een frisse, groene touch in dit kleurenschema. De hexcodes zijn: #d7972d, #a6403c, #b06e58, #8fb057, #3f1521.

Zonsondergang

Kleurinspiratie uit de natuur - zonsondergang

Wat is er nu mooier dan een zonsondergang? Een zonsondergang zorgt altijd voor prachtige kleuren. Op deze foto worden blauw, paars en roze gecombineerd met rood en geel. Mooie, warme kleuren met wat koudere kleuren zoals blauw zijn altijd een goede combinatie. De hexcodes: #170746, #8768a1, #bf7e86, #e73741, #feb127.

Zonnebloem

Kleur in design - zonnebloem kleurenschema

Een wat zonniger plaatje deze keer. Het gele van de zonnebloem steekt mooi af tegen de blauwe lucht. Blauw, geel en oranje werken ook uitsteken samen met groen. Een lekker fris kleurenschema met kleuren die voor veel bedrijven zouden kunnen werken. Aan de ene kant fleurig en vrolijk, maar ook zakelijk dankzij groen en vooral blauw. De hexcodes: #aaba40, #313b06, #ffe603, #e39002, #3896d4.

Zeezicht

Kleurenschema - zee

Ook aan zee kun je altijd terecht voor een inspirerend kleurenpallet. De kleur van het zand past prachtig bij het blauw en blauw-groen van de zee. De hexcodes: #016a80, #047f7a, #d5d4d9, #c5957f, #ddbcb3.

Zee, een donker kleurenpallet

Zee - donker kleurenpallet

Nog een mooie foto van de zee, maar heel anders als de vorige foto. Dit is een veel donkerder kleurenpallet. Deze kleuren zijn zeer geschikt voor een zakelijke uitstraling. Hier worden diverse tinten blauw gecombineerd met het antraciet grijs van het zand. De hexcodes: #303030, #ebf8fe, #027e9a, #004360, #032733.

Gratis Website + SEO Checklist

Tulpen

kleureninspiratie uit de natuur - tulpen

Bij de lente horen natuurlijk tulpen. Prachtig zijn de velden die nu her en der langs de weg te zien zijn. Het zorgt voor een kleurig en vrolijk kleurenschema. De hexcodes: #5c7452, #e22e39, #b24e97, #ecc40c, #f4f4f9.

Bloemen

natuur kleur inspiratie bloemen

Om het af te leren nog maar eens een kleurenschema met bloemen. Dit keer speelt paars de hoofdrol en wordt deze kleur gecombineerd met oranje en groen. De hexcodes: #3a4a30, #759667, #7650c7, #c9aae3, #fda11c.

Landschap

Ook dit is weer een mooie kleurencombinatie. Blauw met bruin, zandkleur en groen werken heel goed samen. De warmere kleuren geven een mooi contrast met het wat koelere blauw. Hexcodes: #746709, #c28e45, #643a22, #ebb761, #5195d2.

Creative Market Banner

IJsvogel

inspirerende kleurenschemas in design - ijsvogel

Last, but not least deze prachtige ijsvogel. Deze kleuren werken prima voor een zakelijke uitstraling. Blauw is een kleur die vaak geassocieerd wordt met zakelijk en betrouwbaar terwijl oranje toegankelijker is. De hexcodes: #e7c8ac, #eb7700, #be721a, #225252, #04a3e4.

Zoals je ziet kun je veel kleurinspiratie uit de natuur halen. De natuur biedt zoveel verschillende kleuren dat je altijd wel een kleurenpallet vindt dat bij je past. Toch nog behoefte aan meer inspiratie? Ik post elke week op Instagram kleurenschema’s. In dit artikel maak ik gebruik van gratis stockfoto’s. Ook op zoek naar gave foto’s? Lees hier meer over de beste gratis stockfotografie websites.

kleurinspiratie uit de natuur pinterest afbeelding

Meer artikelen

De beste gratis wordpress thema's
Wordpress

De beste gratis WordPress thema’s + hoe je een thema kunt installeren

Je bent op zoek naar een goed WordPress thema, maar je wilt er liever niet voor betalen? Dan heb je heb je geluk, want dankzij fantastische WordPress developers zijn er een aantal goede gratis WordPress thema’s beschikbaar. In dit artikel bespreken we 6 goede WordPress thema’s die ook nog eens gratis zijn. Ook leggen we uit

Een bedrijf starten? Begin niet als eerste met het logo ontwerp
Logo ontwerp

Een bedrijf starten? Begin niet als eerste met het logo ontwerp

Een grafisch vormgever die je aanraadt om niet met een logo ontwerp te beginnen. Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar toch is dit wat ik iedere starter zou adviseren. Ik leg je in deze blog uit waarom ik het belangrijk vind dat starters niet als eerste beginnen met een logo ontwerp.  Welke vragen stel

kleurenschema's blogpost
Freebies

Kleurinspiratie: 10 downloadbare kleurschema’s met zomerse kleuren

Ben jij op zoek naar die perfecte ene kleur voor bijvoorbeeld je website of je logo en huisstijl? Dan hebben we in deze blog een flinke dosis inspiratie voor je! Er zijn natuurlijk online diverse tools die je kunt gebruiken om een mooi kleurschema te creëren, maar wij vinden het ook wel eens leuk om

Top 15 gratis lettertypes
Grafisch vormgeving

Top 15 gratis lettertypes voor je website, logo en huisstijl

Zoals je van ons gewend bent, bloggen we wel wel vaker over gratis resources die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld grafisch vormgeving of webdesign. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over de 5 beste gratis stockfoto sites. Dit keer hebben we een aantal fantastische gratis fonts. Google op ‘gratis fonts’ of ‘gratis lettertypes’ en je komt

Wil jij meer halen uit je bedrijf?

Neem contact met mij op

Scroll naar top