De 10 beste gratis online cursussen

Je bent nooit te oud om te leren. Op zoek naar leuke cursus om je skills op te vijzelen? Check dan deze 10 gratis online cursussen.
de 10 beste gratis online cursussen

In dit artikel

De 10 beste gratis online cursussen

Vanwege het Coronavirus werken veel mensen thuis. Voor veel ondernemers lopen opdrachten terug of ligt hun bedrijf zelfs stil. Verveling kan dan natuurlijk snel toeslaan. Vorige week schreef ik al over hoe je geld kunt verdienen met je website, maar als je (nog) geen website hebt of deze niet in kunt zetten om er geld mee te verdienen dan heb je aan die tips natuurlijk niet zo veel. In dat geval is het een goed idee om wat nieuwe skills te leren! Gelukkig kun je tal van goede gratis online cursussen volgen. Dit zijn wat mij betreft de 10 beste gratis online cursussen van dit moment.

Blogger Training

De 10 beste gratis online cursussen - Blogger training

Zit je er over na te denken om een blog te beginnen? Dan is dit een leuke online cursus. Het behandeld o.a. 3 blog platformen (WordPress, Tumblr en Blogger), de instructeur kijkt naar bekende en succesvolle blogs en bloggers en meer.

HTML & CSS Beginner’s Course

De 10 beste gratis online cursussen - HTML Cursus

Altijd al willen leren hoe je websites in elkaar zet? Er zijn veel gratis online cursussen die je code leren, waaronder deze cursus van Udemy. Een mooi startpunt waarbij je snel de absolute basics leert van HTML en CSS.

After Effects For Beginners

Voor deze gratis online cursus is het misschien handig dat je al iets van design kennis hebt. Je hebt in ieder geval Adobe After Effects nodig. In deze cursus leer je vlug een aantal basis technieken van deze video bewerkingssoftware. Volgens de instructeur kun je na deze cursus in ieder geval zelf een video maken in After Effects.

What is SEO?

Wat is SEO gratis cursus

SEO, oftwel Search Engine Optimisation, is ontzettend belangrijk om bezoekers naar je website te trekken. Natuurlijk kun je hiervoor een specialist inhuren, maar het is natuurlijk wel handig om zelf ook op de hoogte te zijn van de basics. Op die manier kun je zelf SEO correct toepassen. Deze cursus legt de basis van SEO uit.

SEO for Beginners by Yoast

SEO voor beginners by Yoast

Als je mijn blog al langer volgt, dan ben je WordPress SEO plugin Yoast al vaker tegen gekomen. Op de website van Yoast zelf kom je al een hele bron aan informatie tegen, maar ze hebben ook een gratis SEO online cursus op Udemy gezet. Belangrijk om te weten is dat je niet per se een WordPress website hoeft te hebben om deze cursus te volgen.

Introductory Photography Course

Fotografie gratis online cursus - De 10 beste gratis online cursussen

Altijd al willen gaan fotograferen? Dan is dit een mooi moment! Met deze fotografie introductie cursus heb je de basics vlug onder de knie. Het enige wat je nodig hebt: een camera!

Duolingo

Duolingo taalcursussen

Wil je liever nieuwe talen leren? Dan is Duolingo een echte aanrader. Je leert op je eigen tempo een nieuwe taal. Spelenderwijs leer je op een leuke manier een taal naar jou keuze. Elke dag krijg je ook een mail met een reminder om je lessen te volgen. Zoals Duolingo zelf vermeldt op hun website zou op deze manier een taal leer zeer effectief moeten zijn. Uit onderzoek zou blijken dat 34 uur leren op Duolingo gelijk staat aan 1 universitair semester van een taalcursus. Of je dus op zoek bent naar een gratis online cursus Engels of Spaans; bij Duolingo kun je terecht.

Code Academy

CodeAcademy gratis code online cursussen

Als je wilt leren coderen dan is Code Academy ook aan te bevelen. Je kunt gratis 180 uren aan content krijgen. Daarna kun je kiezen voor de betaalde versie. Het fijne hier aan is dat je dus kunt uitproberen of je coderen en Code Academy überhaupt wat vindt. Zo ja, dan kun je je verder in de lesstof verdiepen met hun betaalde versie. Deze kost €17,99 per maand.

Gratis cursus naar keuze bij Soofos

Soofos Gratis online cursussen

Bij e-learning platform Soofos kun je t/m 6 april een gratis online cursus volgen. Je kunt kiezen uit een speciale selectie die met deze actie meedoen. Je moet je aanmelden voor 6 april, maar de cursus blijft ook na 6 april beschikbaar. De onderwerpen van de cursussen lopen uiteen: van Bitcoin en Cryptocurrency naar mindfullness en Photoshop. Het grote voordeel is dat alle cursussen of Soofos Nederlandstalig zijn.

De 10 beste gratis online cursussen, en wat nu?

Dit waren de 10 beste gratis online cursussen. Natuurlijk kun je op Udemy, Soofos, Youtube en andere platformen verder zoeken naar gratis online cursussen. Liever wat cursussen die wat dieper gaan? Dan kan ik zeker de betaalde cursussen op Udemy aanraden. Udemy heeft ook regelmatig kortingen, dus je betaald meestal niet een enorm hoog bedrag voor een cursus. Natuurlijk is het wel altijd even verstandig om de reviews te checken. Een eervolle vermelding van een betaalde cursus die ik echt top vind is The Complete Webdeveloper in 2020: Zero to Mastery. Een zeer uitgebreide cursus van Andrei Neagoie met uitstekende support en community die elkaar verder helpen. Mocht je dus echt serieus willen leren coderen dan zou ik je deze cursus echt aanbevelen.

Naast Udemy zou ik zeker ook Skillshare aanraden. Zij hebben een enorm aanbod aan betaalbare online cursussen. Het fijne is dat je Skillshare 7 dagen gratis mag uitproberen.

Ik ben benieuwd of jij 1 van deze cursussen gaat volgen. Of misschien heb je zelf ook wel een leuke gratis online cursus ontdekt. Laat het me weten door een berichtje achter te laten!

leer nieuwe skills met de 10 beste gratis online cursussen

Over de auteur

Foto van Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.