Geld verdienen met je website

Geld verdienen met je website klink misschien als een utopia. Toch is dit zeker mogelijk. Als het bij jouw business past, is het zonde om inkomstenbronnen verloren te laten gaan. Ik leg je uit hoe je geld kunt verdienen met je website.
hoe je geld kunt verdienen met je website

In dit artikel

Geld verdienen met je website

Het zijn lastige tijden. We zitten middenin de Corona crisis. Voor veel ondernemers betekend dit een terugloop in inkomsten en een aantal werknemers krijgen wellicht ontslag. Ik geloof dat het belangrijk is om te proberen om niet bij de pakken neer te zitten en wat te doen. Juist nu! Als je een website hebt, dan zijn er manieren om hiermee wat geld te verdienen. Let wel: van geen enkele methode wordt je snel rijk. Wel is het zo dat als je veel tijd en energie er in stopt het vaak mogelijk is om een leuk extra zakcentje te verdienen. Dit verschilt per methode natuurlijk. Ik leg je in dit artikel uit hoe je geld kunt verdienen met je website.

Hoe kun je geld verdienen met je website?

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met je website. Denk hierbij aan een passief inkomen opbouwen d.m.v. affiliate marketing, het verkoop van gesponsorde blogs of een e-book of een online cursus verkopen. Je kunt ook 1 op 1 online coaching of betaalde webinars aanbieden wanneer dit past binnen je vakgebied.

Dit zijn slechts maar enkele mogelijkheden om geld te verdienen met je website. Hieronder vertel ik je meer over eerdergenoemde en andere manieren om geld te verdienen met je website.

Affiliate marketing

Een mooie manier om passief geld te verdienen met je website is om mee te doen aan affiliate marketing. Als je een blog hebt, kun je meedoen aan affiliate marketing. Bij affiliate marketing prijs je een product aan door bijvoorbeeld een affiliate link te plaatsen in je blog. Wanneer je bezoekers hier op klikken en wat aanschaffen, ontvang je hier een klein percentage van. Des te meer bezoekers je hebt, des te groter je bereik en dus des te groter het bedrag dat je verdient. Dit kost wel echt tijd voordat affiliate marketing echt wat op gaat leveren. Het kost nu eenmaal tijd om een blog op te bouwen en bezoekers te trekken.

Bij affiliate marketing zijn er wel een aantal dingen waarbij je rekening moet houden. Het is bijvoorbeeld heel verleidelijk om je website vol te gooien met allerlei affiliate linkjes. Dit is echter geen goed idee. Op die manier geef je mensen het gevoel dat je zomaar van alles aanbiedt eigenlijk alleen maar spamt. Dit schaadt je imago en betrouwbaarheid. Prijs alleen producten en/of diensten aan waarvan je zelf gebruik maakt en tevreden over bent. Gebruik ook niet in elke blogpost affiliate links. Het beste is om de linkjes op een zo organisch mogelijke manier te gebruiken. Je bent ook verplicht bij het plaatsen van affiliate links om dit aan te geven in je artikel. Bij social media moet je bijvoorbeeld aff of affiliate bij je link zetten. Zorg er tenslotte ook voor dat je alleen relevante producten en diensten aanbied.

Wil je je dus storten op affiliate marketing dan moet je dus wel een lange adem hebben, maar bloggers die een flink aantal bezoekers hebben, verdienen hier wel leuk geld mee. Een voorbeeld van een succesvolle blogger is Ryan Robinson. Hij verdient maandelijks tussen de $20.000 – $50.000. Hij heeft ook een fijne blog met veel tips voor ondernemers. Dit artikel over hoe je een blog start is een aanrader. Zorg er in ieder geval ook voor dat elke blog post deze 5 punten heeft.

Verkoop gesponsorde blogposts

Als je een goed lopende blog hebt, dan kun je ook gesponsorde blogposts verkopen. Zo zou je bijvoorbeeld producten kunnen reviewen in ruil voor betaling. Stel je voor dat je een boekhouder bent met een eigen blog. Dan zou je bijvoorbeeld een blog kunnen schrijven over bepaalde boekhoudsoftware en hoe je die gebruikt. Het boekhoudsoftware betaald jou dan een x bedrag voor het schrijven van dit artikel. Natuurlijk is het het beste als je zelf benaderd wordt voor dit soort blog artikelen.

Bij gesponsorde blogpost gelden ook weer dezelfde richtlijnen voor affiliate marketing. Denk goed na over wat je aanprijst. Zorg dat het past bij je website en bedrijf. Let er ook op dat je alleen in zee gaat met betrouwbare bedrijven. Ga dus niet zo maar wat aanprijzen, want dit kan je een penalty opleveren van Google met alle gevolgen van dien.

Een online cursus

Ben je ergens goed in? Dan kun je geld verdienen door je skills aan anderen te leren. De mogelijkheden zijn hier bijna eindeloos. Je kunt je online cursus verkopen via je eigen website. Nog beter is het om, naast je eigen website, je cursus op diverse plaatsen aan te bieden waaronder Udemy en Skillshare. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je cursus Engelstalig is. Verder heb je natuurlijk wel enige kennis nodig voor het opzetten van een website. Ook is het handig om te weten hoe je video’s kunt opnemen en editen. Natuurlijk kun je Udemy ook gebruiken om eerst zelf de benodigde kennis op te doen om vervolgens je eigen video’s te gaan maken.

Publiceer een e-book

Ook het maken van een e-book is een mooie manier op wat extra inkomsten te genereren met je website. Je kunt een e-book ook gebruiken als alternatief voor een online cursus. Op die manier kun je dus toch je vaardigheden in zetten en aan andere mensen leren. Misschien heb je een kook blog. Dan kun je een e-book maken met recepten. Heb je een reis blog? Dan kun je reisgidsen creëren. Ben je accountant of boekhouder? Misschien kun je een e-book maken met bespaar tips of een e-book met fiscale tips voor ondernemers. De mogelijkheden zijn ook hierbij eindeloos. Wees dus creatief!

Online coaching

Je kunt ook 1-op-1 coaching aanbieden via je website. Zo kun je via Skype contact houden met je klanten. Ook zou je coaching sessies voor kleine groepjes via Skype kunnen houden. Dit werkt ook heel goed voor consulting.

Betaalde webinars

Naast online coaching kun je ook betaalde webinars aanbieden aan je klanten. Zo kun je ook meerdere mensen tegelijk bereiken.

Start een webshop

Een klassiek voorbeeld van hoe je geld kunt verdienen met je website: e-commerce. Je kunt via eigen website producten verkopen. Dit kan van alles zijn: dingen die je zelf maakt (zo heb ik bijvoorbeeld naast Birdie Design ook MDRN HOME, een webshop voor wanddecoratie), maar je kunt ook je e-book verkopen via je eigen webshop. Wanneer je eigen, handgemaakte spullen verkoopt kun je, naast je eigen webshop, ook terecht op Etsy. Het beste is om zoveel mogelijk verschillende platformen te hebben waarop je je spulletjes verkoopt. Natuurlijk is dit wel een tijdsintensieve methode om geld te verdienen. Er is veel concurrentie, dus je moet wel een lange adem hebben.

Natuurlijk staat deze blog boordevol informatie over hoe je een website en webshop op zet. Lees hier hoe je een webshop opzet met WooCommerce en WordPress thema Astra.

Pay per click advertenties

Heb je een website die veel bezoekers trekt? Dan kun je je aanmelden bij Google Adsense. Google plaatst dan relevante advertenties op je website en betaald je per klik. Dat klinkt ideaal, maar de aanmeldingsprocedure is streng. Ook vind ik het persoonlijk geen prettig idee dat ik zelf geen invloed heb op de advertenties die er op mijn website geplaatst wordt, maar het is natuurlijk wel een gemakkelijk manier op geld te verdienen met je website.

Advertentie ruimte verkopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om advertentie ruimte te verkopen. Dan heb behoud je zelf invloed over de keuze van bedrijven die op je website adverteren.

Hoe verdien je geld met je website?

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om geld te verdienen met je website. Dit zijn echter de meest voorkomende manieren die voor een brede groep ondernemers haalbaar of van toepassing kunnen zijn. Het belangrijkste is dat je zelf ook na denkt over hoe je met je website geld kunt genereren. Wees creatief!

Ik ben heel benieuwd of jij zelf ook nog goede ideeën hebt over hoe je geld kunt verdienen met je website. Weet jij nog ideeën die ik niet in deze blog post heb genoemd? Laat het weten door een reactie hieronder achter te laten.

hoe je geld verdient met je website pinterest afbeelding

Over de auteur

Foto van Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.