6 visitekaartjes trends voor 2020

Dit zijn de visitekaartjes trends voor 2022.
6 visitekaartjes trends voor 2020

In dit artikel

6 visitekaartjes trends voor 2020

Het nieuwe jaar is begonnen! Een goed moment om eens kritisch te kijken naar je huisstijl en website. Zijn er nog dingen die verbeterd kunnen worden? Zijn er uitingen die een beetje verouderd zijn en toe zijn aan een update? Is dat het geval dan is het natuurlijk altijd goed om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Eerder schreef ik al over de logo trends van 2020 en de webdesign trends van 2020. Is je visitekaartje toe aan een redesign? Dit zijn de 6 visitekaartjes trends voor 2020 waar je rekening mee moet houden.

Zijn visitekaartjes anno 2020 nog steeds relevant?

Ondanks dat onze wereld steeds digitaler wordt, zijn visitekaartjes nog steeds een belangrijk onderdeel van je huisstijl. Het is een uitstekend middel om een potentiële klant contact met je op te laten nemen. Kortom, visitekaartjes zijn nog steeds relevant en een mooie manier om jezelf te promoten. Het is echter wel belangrijk om op te vallen. Gebruik dus al je creativiteit om een uniek visitekaartje te (laten) ontwerpen. Natuurlijk kun je daarbij ook rekening houden met deze 6 visitekaartjes trends voor 2020.

1. Afwijkende afmetingen of vorm

6 visitekaartjes trends voor 2020 - afwijkende afmetingen
Visitekaartje met ronde hoeken. Ontwerp van Sean Fournier via Dribbble.

Denk aan een visitekaartje en je ziet waarschijnlijk het standaard langwerpige visitekaartje voor je. Hoewel dit natuurlijk gewoon prima is, valt zo’n standaard kaartje natuurlijk niet echt op. Je zou dus kunnen overwegen om een afwijkende afmeting of vorm te gebruiken voor je visitekaartje. Denk hier wel goed over na. Het grootste voordeel van het standaard visitekaartje is namelijk dat het gemakkelijk in bijvoorbeeld je portemonnee past. Heeft je visitekaartje een hele aparte vorm dan kan het zomaar zijn dat de ontvanger van het kaartje niet weet waar hij het moet opbergen. Het risico is dan dat ze het kaartje wellicht verliezen of weggooien. Je moet dus een afweging maken tussen een creatief, opvallend kaartje en functionaliteit. Als je die balans weet te vinden dan is een visitekaartje met afwijkende afmetingen of vormen een fantastische marketing tool zijn.

2. Minimalistisch design

2020 is HET jaar van het minimalisme. Zowel in logo design, als webdesign zien we minimalisme terug komen. Ook de kleuren worden dit jaar minimalistischer. Logisch dus dat ook visitekaartjes ook minimalistischer worden. Zeker voor visitekaartjes is dit ook nog eens een hele nuttige trend. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er alleen belangrijke (contact-) informatie op je visitekaartje komt te staan, zodat men vlug kan zien hoe ze contact met je op kunnen nemen. Dankzij deze minimalisme trend zorg je er voor dat je visitekaartjes overzichtelijk blijven.

3. Textuur

ontwerp met textuur
Visitekaartje met textuur via Dribbble.

Dit is een bijzondere trend en zorgt er zeker voor dat je visitekaartje gaat opvallen. Een textuur geeft je visitekaartje een luxe en elegante uitstraling. Naast een mooi ontwerp kunnen de ontvangers van je visitekaartje ook de textuur voelen wat natuurlijk een leuke ‘touch’ is.

4. Gekleurde randen

visitekaartje ontwerp trends 2020 - gekleurde randen
Visitekaartje met gekleurde randen. Ontwerp van Hunter Oder via Dribbble.

Gekleurde randen is niet nieuw, maar wel iets wat we in 2020 meer gaan zien. Dit is een leuke en simpele manier waarmee je op kunt vallen. Traditionele visitekaartjes hebben tenslotte gewoon witte randen. Het kan, afhankelijk van je kleur keuze, er ook super chic uitzien.

5. Grote, vetgedrukte tekst

Een visitekaartje is klein en heeft dus maar beperkte ruimte om alle belangrijke informatie duidelijk te vermelden. Je moet creatief omgaan met de ruimte die je hebt en ook nog genoeg witruimte overlaten. ‘Big and Bold’ oftewel grote en vetgedrukte tekst is een trend die we in 2020 gaan zien bij websites, huisstijlen en dus ook het visitekaartje. Waneer je dit goed uitgevoerd, zorgt dit er voor dat belangrijke informatie (zoals een bedrijfsnaam) in 1 oogopslag duidelijk is. Let er wel op dat je dit spaarzaam toepast. Licht 1 element er uit met grote, vetgedrukte tekst, maar overdrijf niet. Anders wordt een visitekaartje erg schreeuwerig en schiet het zijn doel compleet mis.

6. Lijnen

ontwerp met dunne lijnen
Visitekaartje ontwerp met lijnen. Via Dribbble.

Het gebruik van lijnen is al een tijdje populair en gaat zich dit jaar verder ontwikkelen. Dit past ook er goed binnen de minimalisme trend en is perfect voor een moderne uitstraling. Combineer bijvoorbeeld met een sans-serif font voor een gelikte, moderne, stijlvolle en minimalistische uitstraling.

Als je dit jaar je visitekaartje gaat (laten) ontwerpen dan kun je dat doen met deze 6 visitekaartjes trends voor 2020 in je achterhoofd. Belangrijk daarbij is wat past bij wat je wilt uitstralen met je visuele identiteit. Kijk ook wat er mogelijk is bij de drukkerij van je keuze. Niet elke drukkerij biedt namelijk opties zoals gekleurde randen en drukken op textuur. Als je dit wil, moet je hier al vroeg rekening mee houden. Een bedrijf als Drukwerkdeal biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te drukken op kraftpapier en andere materialen. Advies nodig? Stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je graag verder!

6 visitekaartjes trends voor 2020 pinterest afbeelding

Over de auteur

Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.