De beste betaalde stockfoto websites

Soms kun je de perfecte foto niet vinden op gratis stockfoto websites. Dan wordt het tijd om toch eens een kijkje te nemen op een betaalde stockfoto website. Dit zijn de beste premium stockfotografie websites.
beste betaalde stockfoto websites

In dit artikel

De beste betaalde stockfoto websites

Je bent voor je nieuwe website op zoek naar geschikte foto’s en je hebt geen idee waar je die kunt vinden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Er is een groot aanbod beschikbaar aan gratis en betaalde stockfoto websites. Eerder schreef ik al over de beste gratis stockfoto websites. Deze keer neem ik de beste betaalde stockfoto websites onder de loep.

Het gevaar van stockfoto’s

Je kunt stockfoto’s gebruiken voor verschillende uitingen: websites, flyers, posters, social media, enzovoort. Het vinden van een goede foto is nog niet zo gemakkelijk. Stockfoto’s hebben als grote nadeel dat ze soms nogal gekunsteld overkomen. De breed glimlachende zakenman of groepen mensen die allemaal leuk lachen naar de camera zijn voorbeelden van cliché beelden. Bekende marktplaats voor creatievelingen Envato schreef ook al eens over deze bekende cliché foto’s.

De cliché foto’s wil je dus vermijden, maar dat betekend niet dat je ook automatisch stockfoto websites maar links moet laten liggen. Zoek goed en je zult ongetwijfeld een geschikte foto vinden. Mijn tip: struin eerst de gratis stockfoto websites af. Deze hebben vaak niet van die gekunstelde afbeeldingen. Kun je dan daar niets vinden? Kies dan voor een betaalde stockfoto website. Ik zet de beste betaalde stockfoto websites voor je op een rij.

1. Shutterstock

Met stip de bekendste van alle betaalde stockfoto websites: Shutterstock. Deze stockfoto website heeft maar liefst meer dan 235 miljoen foto’s, video’s en muziek bestanden ter beschikking. De kans dat je hier wat vindt, is dus vrij groot. Er is wel een nadeel van Shutterstock. Als je slechts 1 afbeelding wilt kopen, ben je behoorlijk duur uit. Dit namelijk niet echt mogelijk. Je hebt bij Shutterstock 2 keuzes: een jaarabonnement of je kiest voor een vooruitbetaald pakket waarbij je 5 afbeeldingen kunt downloaden voor €49. Je kunt ook nog kiezen voor 25 foto’s voor €179. Dat zorgt er voor dat Shutterstock niet echt aantrekkelijk is voor mensen die slechts 1 of 2 afbeeldingen willen kopen. Heb je 5 afbeeldingen of meer nodig? Of ben je een professional? Dan is Shutterstock zeker een goede keuze.

2. Creative Market

Powered by Creative Market

Dit is waarschijnlijk een iets minder bekende website. Creative Market biedt niet alleen foto’s aan, maar ook templates, mockups, fonts en nog veel meer. Leuk is ook dat je elke maandag 6 gratis dingen kunt downloaden. Dit kan van alles zijn. Soms zijn het foto’s, maar vaker zijn het fonts, PowerPoint templates en allerlei vectorbestanden. Vaak spelen ze ook in op het seizoen, dus nu zul je ook veel kerst gerelateerd beeldmateriaal krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis account aan te maken en je kunt elke maandag gratis dingen downloaden.

Het fijne van Creative Market is dat je ook per afbeelding kunt betalen. Zie je meer beeldmateriaal dat je zou willen kopen? Dan kan het voordelig zijn om credits te kopen. Dit kan al vanaf $20. Je kunt bij Creative Market betalen met PayPal en met je creditcard.

Zijn er ook nog nadelen aan Creative Market? Het grote nadeel vind ik van Creative Market dat letterlijk iedereen wat kan uploaden en verkopen op de site. Er is dus geen kwaliteitscontrole. Hierdoor is niet alles wat er aangeboden is van hoge kwaliteit. Het overgrote deel van het aanbod is prima, maar dit is goed om even in je achterhoofd te houden wanneer je iets wilt kopen.

3. Envato Market

beste betaalde stockfoto websites overzicht envato market

Deze marktplaats kwam al eerder ter sprake in dit artikel. Envato Market heeft een groot aanbod van WordPress thema’s, beeldmateriaal, vectoren, website templates, mockups, enzovoort. Elk thema heeft zijn eigen website. Zo heet de website die beeldmateriaal aanbiedt GraphicRiver. Het gedeelte dat website templates en WordPress thema’s heeft ThemeForest. Allemaal zijn ze onderdeel van Envato Market.

Er wordt wel een kwaliteitscontrole gehouden en niet alles wordt toegelaten. Toch is het altijd goed om zelf op te blijven letten, want persoonlijk vind ik niet alles van goede kwaliteit. Koop je een WordPress thema of website template let er dan goed op dat deze responsive is, want dat is niet altijd het geval. Lees ook goed de reviews van een item.

4. iStock

beste betaalde stockfoto websites iStock

Een andere grote stockfoto website is iStock. iStock is van het bekende Getty Images. Waar Getty Images vrij prijzig is, is iStock iets betaalbaarder. Ze werken, net zoals Shutterstock, ook met abonnementen. Je kunt abonnementen voor een jaar aanschaffen, maar ook voor 1 maand. Dat is dus interessant als je meerdere afbeeldingen wilt downloaden. Daarnaast kun je ook credits kopen vanaf €24. Bekijk dus goed wat de goedkoopste oplossing is voor jou.

5. Adobe Stock

de beste stockfoto websites adobe stock

Adobe Stock is vooral heel interessant als je ook gebruik maakt van de Creative Cloud. Je kunt namelijk direct je aankoop gebruik in bijvoorbeeld Photoshop, InDesign, Illustrator en Premiere Pro. Adobe Stock biedt meer dan 50 miljoen foto’s, video’s, templates, illustraties, 3D content en vector afbeelding aan.

Ook als je geen gebruik maakt van Creative Cloud kun je Adobe Stock gebruiken. Je kunt, net zoals bij iStock, credits kopen waarmee je afbeeldingen kunt aanschaffen. Deze beginnen bij 5 credits en kosten $49,95. Natuurlijk biedt de stockfoto website ook abonnementen aan. Sowieso kun je Adobe Stock bij abonnementen gratis 1 maand uitproberen. Hun goedkoopste jaarabonnement kost $29,99 per maand. Hiervoor kun je 10 afbeeldingen downloaden. Er zijn ook maandelijkse abonnementen. Deze beginnen bij 10 afbeeldingen voor $49,99.

Welke betaalde stockfoto website is het beste?

Welke betaalde stockfoto website het beste is voor jou hangt grotendeels af van wat je precies nodig hebt. Ben je op zoek naar slechts 1 of 2 afbeeldingen, dan zijn websites zoals Shutterstock en Adobe Stock misschien wat aan de dure kant. In dat geval zou ik eerder kiezen voor Creative Market, Envato Market en iStock. Heb je meerdere afbeeldingen nodig dan kun je zeker ook eens kijken bij Shutterstock en Adobe Stock. Mijn persoonlijke favorieten van deze 5 zijn Shutterstock, Creative Market en iStock.

Het loont altijd om even te shoppen, dus heb je een leuke afbeelding gevonden dan kun je natuurlijk ook altijd even kijken bij andere stockfoto websites of die je afbeelding ook aanbieden. Het natuurlijk ook altijd raadzaam om even deze gratis stockfoto websites af te struinen.

Wat is jou favoriete stockfoto website? Laat een berichtje achter in de comments.

De beste betaalde stockfoto websites pinterest afbeelding

Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je iets aanschaft nadat je op deze links hebt geklikt, ontvang ik een kleine commissie. Uiteraard brengt dit geen extra kosten voor jou mee.

Over de auteur

Foto van Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.