Reken af met spam op je website met anti-spam plugin CleanTalk

Vroeg of laat krijgt iedere website eigenaar er mee te maken: spam. Heel vervelend, maar gelukkig is er een fijne en goedkope oplossing. Ik vertel je alles over de anti-spam plugin CleanTalk.
Anti-spam plugin CleanTalk blog post

In dit artikel

Reken af met spam op je website met anti-spam plugin CleanTalk

Het is iets wat elke eigenaar van een WordPress website zal herkennen: spam, spam en nog eens spam. Verstuurd via je contactformulier of als reactie op een blog post. Vreselijk irritant, want je moet ze toch even langslopen voor het geval dat er toch een berichtje of mailtje van een potentiele klant tussen zit. De oplossing wat ons betreft? De premium anti-spam plugin CleanTalk!

Goedkope oplossing

Wil je een plugin gebruiken voor spam dan ontkom je bijna niet aan een betaalde premium plugin. Askimet is een hele bekende, maar kost $5 per maand. Niet vreselijk duur, maar toch loopt dat jaarlijks voor eigenaren van kleine bedrijven nog op. Toen ik gebombardeerd werd met spam via mijn contactformulier ging ik op onderzoek uit en kwam uit op de anti-spam plugin CleanTalk

Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. CleanTalk is 1 van de goedkoopste oplossingen. Heb je slechts 1 website? Dan ben je slechts $8 per jaar kwijt. Koop je een licentie van meerdere jaren dan krijg je korting. Voor 3 websites ben je $16 per jaar kwijt. Als je de licentie gelijk voor 3 jaar koopt, krijg je een 19% korting en $38,88. Voor dat bedrag ben je dus voor 3 websites voor 3 jaar voorzien van een anti spam plugin.

De plugin installeren en activeren

Het installeren en instellen van deze plugin is super simpel. Registreer je op de CleanTalk website. Je installeert en activeert de plugin net zoals dat bij elke plugin het geval is.

cleantalk anti-spam plugin installatie en activatie

Je gaat naar je CleanTalk website en logt in bij het Control Panel. Klik op het sleuteltje en kopieer de “access key”. Vul deze in bij de plugin (te vinden in menu van Settings/Instellingen). Vergeet niet om de verandering op te slaan. 

cleantalk dashboard
Klik op het sleuteltje om de Acces key te zien
cleantalk anti-spam plugin instellingen

Tenslotte moet je nog een test uitvoeren. Dit doe door bijvoorbeeld een comment achter te laten op je blog of een contactformulier te versturen met het emailadres “[email protected]“. Dit email adres staat op de blacklist en zal er voor zorgen dat je een spam melding krijgt. That’s it! Hierna is CleanTalk geinstalleerd.

CleanTalk test bericht
Testbericht met spam melding

Het resultaat: eindelijk een spamvrije website

Fijn dat de plugin goedkoop is en simpel werkt, maar werkt hij ook? Jazeker, uitstekend zelfs. Afgelopen week werden voor deze website 60 spam reacties tegen gehouden. Het grote voordeel van CleanTalk is voor mij dat deze niet alleen spamreacties bij je blog tegenhoudt, maar voor de gehele website. Dat betekend dat hij ook je contactformulier checkt en, als je een Woocommerce webshop hebt, hij ook hier op spam controleert. Wat ook prettig is, is dat de plugin niet het irritante RECAPTCHA gebruikt. Je weet wel, zo’n vinkje wat je aan moet tikken om te bewijzen dat je “menselijk” bent. Natuurlijk moet je altijd wel blijven opletten of er per ongeluk niet een reactie als spam wordt aangevinkt terwijl dit niet het geval is. Bij deze website is dit nog niet voorgekomen, maar het zoals bij elke anti-spam plugin wel voorkomen.
Tenslotte werkt de plugin goed samen met Contact Form 7, Gravity Forms, MailChimp, Jetpack, Buddypress en Woocommerce.

Maakt een anti-spam plugin je website ook veiliger?

Wellicht vraag je je af of een anti-spam plugin er ook voor zorgt dat je website beveiligd is. Hoewel de plugin natuurlijk je website wel tegen spam beveiligd, maakt het voor de rest je website niet veiliger. Het helpt bijvoorbeeld niet tegen aanvallen van hackers. Hiervoor zul je andere maatregelen moeten nemen. We schreven al eerder eens over hoe je zelf je website kunt beveiligen.

Heb je last van spam op je website? Dan raden wij zeker CleanTalk aan. Een simpele plugin voor een aantrekkelijke prijs. Het is wat ons betreft een goed alternatief voor de bekende Askimet anti-spam plugin. Nog niet helemaal overtuigd? Probeer CleanTalk dan gratis 14 dagen lang uit. Welke antispam plugin gebruik jij? En ben je daar tevreden over? Laat het ons weten door een berichtje achter te laten.

Reken af met spam met premium plugin CleanTalk

Dit artikel bevat affiliate links. Als je deze plugin aanschaft door te klikken op de links in deze blog dan ontvang ik daar, zonder dat het jou wat kost, een kleine vergoeding. Ik zou nooit iets aanbieden zonder het uitgeprobeerd te hebben en er zeer tevreden over te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.