Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio

Deel deze blog

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zoals je misschien wel weet kun je in je Instagram bio slechts 1 link plaatsen. Dat is natuurlijk niet altijd even handig. Soms wil je namelijk wat meer linkjes kwijt. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Wij laten het je zien.

Waarom zou je meerdere links aan je Instagram bio willen toevoegen?

Misschien vraag je je af of je überhaupt meerdere links aan je Instagram bio wilt toevoegen. Je vult gewoon je website in en klaar, toch? In enkele gevallen volstaat dat inderdaad. Heb je echter een blog, diverse social media kanalen, een (gratis) e-book en ook nog een nieuwsbrief? Dan kan zo’n pagina met links naar al deze dingen toch handig zijn. Het is namelijk een mooie manier om zo je bijvoorbeeld je nieuwste blog artikelen uit te lichten en zo meer kliks te genereren. Heb je een nieuwsbrief? Dan is kunnen mensen via je Instagram bio zich gemakkelijk inschrijven. Het maken van een pagina met handige links is de moeite dus wel waard. Het best wel eens wat gaan opleveren in de vorm van website bezoeken, nieuwsbrief abonnees, meer volgers op je social media en dus potentieel nieuwe klanten.

Wat is Linktree en waarom gebruik ik het niet?

Als je dus meerder links aan je Insta bio wil toevoegen dan heb je een aantal opties. Een website die vaak gebruik wordt is Linktree. Een voordeel van Linktree is dat het gemakkelijk in gebruik is. Je kunt heel gemakkelijk diverse links plaatsen en verwijderen zonder dat je de Instagram bio link hoeft aan te passen. Ook heeft Linktree een gratis versie.

Linktree heeft dus best wel voordelen, maar toch gebruik ik zelf Linktree niet. De reden is simpel: mijn eigen website is ook helemaal gratis, maar biedt veel meer mogelijkheden onder meer wat betreft de styling. Zo kan ik mijn Instagram links helemaal aanpassen aan mijn eigen stijl. Wat me ook niet bevalt is al het verkeer dat verloren gaat. Alle bezoekers die op deze link klikken, worden namelijk doorgestuurd naar Linktree. Wanneer men dan op 1 van de links naar jouw website klikt, dan komen deze bezoekers natuurlijk ook bij jouw website terecht, maar als ze dat niet doen dan gaat er een hoop verkeer verloren. Beter is echter om je bezoekers gelijk op je site te laten komen door je eigen Instagram linkjes pagina. Tenslotte wil ik dat er in mijn Instagram bio een link staat naar mijn website en niet naar een website van derden. Er zullen namelijk vast wel mensen zijn die Linktree niet kennen en dus geen idee hebben wat dit inhoudt. Doordat ze de link niet herkennen, zou het zomaar kunnen gebeuren dat ze niet op je link klikken. Een eigen website url staat natuurlijk veel betrouwbaarder.

Bekijk hier mijn Instagram linkjes pagina.

Hoe kun je een eigen pagina maken met meerdere links?

Als je website een WordPress website is, is dit super makkelijk. Het ligt wel een beetje aan je thema en of je gebruik maakt van een page builders, zoals Elementor. Voor de gemiddelde WordPress website met page builder gaat het ongeveer als volgt: Maak een nieuwe pagina aan en noem deze “Instagram links” of zoiets dergelijks. Vervolgens ga je deze bewerken met je page builder. Je maakt een reeks knoppen aan en deze koppel je aan de juiste link. Let er op dat je de styling aan houdt van je huisstijl. Ook kun je boven aan je logo plaatsen. Publiceer je pagina, kopieer de url en plak deze in je Instagram bio.

Maak je geen gebruik van WordPress of van een builder? Dan kun je beter gebruik maken van html en css. Dit betekend dus dat je zelf html en css moet gaan schrijven. Dat is niet super moeilijk, maar enige kennis van html en css is natuurlijk hierbij wel handig. Google weet ook veel. Zie je dit allemaal niet zo zitten, maar wil je toch je eigen Instagram linkjes pagina maken? Natuurlijk help ik je hier graag bij. Neem hiervoor contact met mij op.

De voordelen van een eigen Instagram linkjes pagina

Voor mij zijn de grootste voordelen dat ik mijn eigen logo huisstijl door kan voeren, wat belangrijk is voor je de herkenning van jouw bedrijfsidentiteit. Daarnaast gaat er geen verkeer verloren, omdat bezoekers alleen maar de Linktree website bezoeken. Tenslotte voorkom je dat je Instagram bezoekers niet klikken op de link doordat ze Linktree niet kennen.

Het kan soms handig zijn om meerdere links aan je Instagram bio toe te voegen. Jammer alleen dat Instagram slechts 1 link toe staat. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Dit kun je dus doen door zelf een pagina op je (WordPress) website aan te maken en deze te vullen met je logo en buttons die leiden naar jouw blog, belangrijke pagina’s op je website, je nieuwsbrief, social media, enzovoort.

Vergeet je ook niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang meer handige tips om je bedrijf te laten groeien.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? pinterest afbeelding

Meer artikelen

hoe kun je je website opruimen
Website Design

Hoe kun je je website opruimen? Hou eens een grote schoonmaak!

Websites hebben onderhoud nodig. Elke week is het goed om even alles langs te lopen. Zijn er nieuwe updates? Zijn er broken links? Werkt alles nog naar behoren? Dat soort dingen moet je regelmatig checken en bijwerken, maar af en toe is het goed om je website eens een grote onderhoudsbeurt te geven. Na verloop

negatieve ruimte in design Golf logo
Grafisch vormgeving

Negatieve ruimte in design

Negatieve ruimte is een belangrijke techniek in grafisch vormgeving. Je kunt het gebruiken bij logo design, webdesign of grafisch vormgeving. Vaak heeft het ook een functie: soms geeft het je ontwerp net een extra laag, dankzij een optische illusie. Vaak wordt het ook gebruikt om het oog van de kijker te trekken. Maar wat is

Zo zet je een emailcampagne op met MailChimp Handleiding
Marketing

Zo zet je een emailcampagne op met MailChimp: deel 1

Email is een krachtig middel om klanten aan je te binden en om je omzet te zien groeien. Heb je het budget om iemand in te huren voor de marketing van je bedrijf dan is dat natuurlijk mooi, maar als klein bedrijf heb je dit budget waarschijnlijk niet. Geen nood! Zet een emailcampagne op met

Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra
Wordpress

Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra?

Dat ik graag gebruik maak van het WordPress thema Astra zal geen verrassing zijn. Eerder schreef ik al eens een lovende recensie over Astra. Hier in belicht ik een aantal kanten van het thema en benoem ik een paar positieve punten. Maar hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra? Hoe werkt dit? En

Wil jij meer halen uit je bedrijf?

Neem contact met mij op

Scroll naar top