Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio

Zoals je misschien wel weet kun je in je Instagram bio slechts 1 link plaatsen. Dat is natuurlijk niet altijd even handig. Soms wil je namelijk wat meer linkjes kwijt. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Wij laten het je zien.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Er zijn een aantal manieren om meerdere links aan je Instagram bio toe toevoegen. De eerste is Linktree, maar het nadeel daarvan is dat je verkeer verliest, omdat je naar de Linktree website gaat. Daarom heb ik een eigen website pagina gemaakt met linkjes. Op die manier behoudt je je verkeer en kun je deze pagina qua inhoud en styling helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Waarom zou je meerdere links aan je Instagram bio willen toevoegen?

Misschien vraag je je af of je überhaupt meerdere links aan je Instagram bio wilt toevoegen. Je vult gewoon je website in en klaar, toch? In enkele gevallen volstaat dat inderdaad. Heb je echter een blog, diverse social media kanalen, een (gratis) e-book en ook nog een nieuwsbrief? Dan kan zo’n pagina met links naar al deze dingen toch handig zijn. Het is namelijk een mooie manier om zo je bijvoorbeeld je nieuwste blog artikelen uit te lichten en zo meer kliks te genereren. Heb je een nieuwsbrief? Dan is kunnen mensen via je Instagram bio zich gemakkelijk inschrijven. Het maken van een pagina met handige links is de moeite dus wel waard. Het kan je best wel eens wat gaan opleveren in de vorm van website bezoeken, nieuwsbrief abonnees, meer volgers op je social media en dus potentiële nieuwe klanten.

Wat is Linktree en waarom gebruik ik het niet?

Als je dus meerder links aan je Insta bio wil toevoegen dan heb je een aantal opties. Een website die vaak gebruik wordt is Linktree. Een voordeel van Linktree is dat het gemakkelijk in gebruik is. Je kunt heel gemakkelijk diverse links plaatsen en verwijderen zonder dat je de Instagram bio link hoeft aan te passen. Ook heeft Linktree een gratis versie.

Linktree heeft dus best wel voordelen, maar toch gebruik ik zelf Linktree niet. De reden is simpel: mijn eigen website is ook helemaal gratis, maar biedt veel meer mogelijkheden onder meer wat betreft de styling. Zo kan ik mijn Instagram links helemaal aanpassen aan mijn eigen (huis)stijl. Wat me ook niet bevalt is al het verkeer dat verloren gaat. Alle bezoekers die op deze link klikken, worden namelijk doorgestuurd naar Linktree. Wanneer men dan op 1 van de links naar jouw website klikt, dan komen deze bezoekers natuurlijk ook bij jouw website terecht, maar als ze dat niet doen dan gaat er een hoop verkeer verloren. Beter is echter om je bezoekers gelijk op je site te laten komen door je eigen Instagram linkjes pagina. Tenslotte wil ik dat er in mijn Instagram bio een link staat naar mijn website en niet naar een website van derden. Er zullen namelijk vast wel mensen zijn die Linktree niet kennen en dus geen idee hebben wat dit inhoudt. Doordat ze de link niet herkennen, zou het zomaar kunnen gebeuren dat ze niet op je link klikken. Een eigen website url staat natuurlijk veel betrouwbaarder.

Bekijk hier mijn Instagram linkjes pagina.

Hoe kun je een eigen pagina maken met meerdere links?

Als je website een WordPress website is, is dit super makkelijk. Het ligt wel een beetje aan je thema en of je gebruik maakt van een page builders, zoals Elementor. Voor de gemiddelde WordPress website met page builder gaat het ongeveer als volgt: Maak een nieuwe pagina aan en noem deze “Instagram links” of zoiets dergelijks. Vervolgens ga je deze bewerken met je page builder. Je maakt een reeks knoppen aan en deze koppel je aan de juiste link. Let er op dat je de styling aan houdt van je huisstijl. Ook kun je boven aan je logo plaatsen. Publiceer je pagina, kopieer de url en plak deze in je Instagram bio.

Maak je geen gebruik van WordPress of van een builder? Dan kun je beter gebruik maken van html en css. Dit betekend dus dat je zelf html en css moet gaan schrijven. Dat is niet super moeilijk, maar enige kennis van html en css is natuurlijk hierbij wel handig. Even Google raadplegen kan ook helpen.

Zie je dit allemaal niet zo zitten, maar wil je toch je eigen Instagram linkjes pagina maken? Natuurlijk help ik je hier graag bij. Neem hiervoor contact met mij op.

De voordelen van een eigen Instagram linkjes pagina

Voor mij zijn de grootste voordelen dat ik mijn eigen logo huisstijl door kan voeren, wat belangrijk is voor je de herkenning van jouw bedrijfsidentiteit. Daarnaast gaat er geen verkeer verloren, omdat bezoekers alleen maar de Linktree website bezoeken. Tenslotte voorkom je dat je Instagram bezoekers niet klikken op de link doordat ze Linktree niet kennen.

Conclusie

Het kan soms handig zijn om meerdere links aan je Instagram bio toe te voegen. Jammer alleen dat Instagram slechts 1 link toe staat. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Dit kun je dus doen door zelf een pagina op je (WordPress) website aan te maken en deze te vullen met je logo en buttons die leiden naar jouw blog, belangrijke pagina’s op je website, je nieuwsbrief, social media, enzovoort.

Vergeet je ook niet te abonneren op mijn nieuwsbrief om zo meer tips te ontvangen om je bedrijf te laten groeien. Bij aanmelding van de nieuwsbrief krijg je ook mijn gratis Website en SEO Checklist.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? pinterest afbeelding
ComputerComputer

Deel dit artikel

Lees meer van de blog

boekentips voor ondernemers
Business

Boekentips voor ondernemers: de 9 beste business boeken voor ondernemers

Ook als ondernemer blijf je altijd leren. Ikzelf ben een echte boekenwurm en lees ook graag business boeken voor ondernemers. In deze blog vindt je mijn boekentips voor ondernemers met onder andere de beste business boeken, inspirerende ondernemers met (succesvolle) ondernemersverhalen en boeken voor startende ondernemers. Boekentips voor ondernemers Dit is een overzicht van de

Lees meer »
Wordpress thema veranderen. Volg deze 5 stappen
Wordpress

WordPress thema veranderen? Volg deze 5 stappen.

Zit jij er over na te denken om je WordPress thema te veranderen? Dit is een kwestie van een paar seconden, maar toch komt er nog wel het een en ander bij kijken. Je wilt natuurlijk niet dat je website breekt. Deze 5 stappen helpen je om veilig te veranderen van WordPress thema. Waarom zou

Lees meer »
de 10 beste gratis online cursussen
Business

De 10 beste gratis online cursussen

Vanwege het Coronavirus werken veel mensen thuis. Voor veel ondernemers lopen opdrachten terug of ligt hun bedrijf zelfs stil. Verveling kan dan natuurlijk snel toeslaan. Vorige week schreef ik al over hoe je geld kunt verdienen met je website, maar als je (nog) geen website hebt of deze niet in kunt zetten om er geld

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.