Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Normaal gesproken kun je maar 1 url plaatsen in je Instagram bio. Soms wil je wel wat meer linkjes kwijt. Ik laat je zien hoe je meerdere links aan je Insta bio toevoegt.
Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio

In dit artikel

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Zoals je misschien wel weet kun je in je Instagram bio slechts 1 link plaatsen. Dat is natuurlijk niet altijd even handig. Soms wil je namelijk wat meer linkjes kwijt. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Wij laten het je zien.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Er zijn een aantal manieren om meerdere links aan je Instagram bio toe toevoegen. De eerste is Linktree, maar het nadeel daarvan is dat je verkeer verliest, omdat je naar de Linktree website gaat. Daarom heb ik een eigen website pagina gemaakt met linkjes. Op die manier behoudt je je verkeer en kun je deze pagina qua inhoud en styling helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Waarom zou je meerdere links aan je Instagram bio willen toevoegen?

Misschien vraag je je af of je überhaupt meerdere links aan je Instagram bio wilt toevoegen. Je vult gewoon je website in en klaar, toch? In enkele gevallen volstaat dat inderdaad. Heb je echter een blog, diverse social media kanalen, een (gratis) e-book en ook nog een nieuwsbrief? Dan kan zo’n pagina met links naar al deze dingen toch handig zijn. Het is namelijk een mooie manier om zo je bijvoorbeeld je nieuwste blog artikelen uit te lichten en zo meer kliks te genereren. Heb je een nieuwsbrief? Dan is kunnen mensen via je Instagram bio zich gemakkelijk inschrijven. Het maken van een pagina met handige links is de moeite dus wel waard. Het kan je best wel eens wat gaan opleveren in de vorm van website bezoeken, nieuwsbrief abonnees, meer volgers op je social media en dus potentiële nieuwe klanten.

Wat is Linktree en waarom gebruik ik het niet?

Als je dus meerder links aan je Insta bio wil toevoegen dan heb je een aantal opties. Een website die vaak gebruik wordt is Linktree. Een voordeel van Linktree is dat het gemakkelijk in gebruik is. Je kunt heel gemakkelijk diverse links plaatsen en verwijderen zonder dat je de Instagram bio link hoeft aan te passen. Ook heeft Linktree een gratis versie.

Linktree heeft dus best wel voordelen, maar toch gebruik ik zelf Linktree niet. De reden is simpel: mijn eigen website is ook helemaal gratis, maar biedt veel meer mogelijkheden onder meer wat betreft de styling. Zo kan ik mijn Instagram links helemaal aanpassen aan mijn eigen (huis)stijl. Wat me ook niet bevalt is al het verkeer dat verloren gaat. Alle bezoekers die op deze link klikken, worden namelijk doorgestuurd naar Linktree. Wanneer men dan op 1 van de links naar jouw website klikt, dan komen deze bezoekers natuurlijk ook bij jouw website terecht, maar als ze dat niet doen dan gaat er een hoop verkeer verloren. Beter is echter om je bezoekers gelijk op je site te laten komen door je eigen Instagram linkjes pagina. Tenslotte wil ik dat er in mijn Instagram bio een link staat naar mijn website en niet naar een website van derden. Er zullen namelijk vast wel mensen zijn die Linktree niet kennen en dus geen idee hebben wat dit inhoudt. Doordat ze de link niet herkennen, zou het zomaar kunnen gebeuren dat ze niet op je link klikken. Een eigen website url staat natuurlijk veel betrouwbaarder.

Bekijk hier mijn Instagram linkjes pagina.

Hoe kun je een eigen pagina maken met meerdere links?

Als je website een WordPress website is, is dit super makkelijk. Het ligt wel een beetje aan je thema en of je gebruik maakt van een page builders, zoals Elementor. Voor de gemiddelde WordPress website met page builder gaat het ongeveer als volgt: Maak een nieuwe pagina aan en noem deze “Instagram links” of zoiets dergelijks. Vervolgens ga je deze bewerken met je page builder. Je maakt een reeks knoppen aan en deze koppel je aan de juiste link. Let er op dat je de styling aan houdt van je huisstijl. Ook kun je boven aan je logo plaatsen. Publiceer je pagina, kopieer de url en plak deze in je Instagram bio.

Maak je geen gebruik van WordPress of van een builder? Dan kun je beter gebruik maken van html en css. Dit betekend dus dat je zelf html en css moet gaan schrijven. Dat is niet super moeilijk, maar enige kennis van html en css is natuurlijk hierbij wel handig. Even Google raadplegen kan ook helpen.

Zie je dit allemaal niet zo zitten, maar wil je toch je eigen Instagram linkjes pagina maken? Natuurlijk help ik je hier graag bij. Neem hiervoor contact met mij op.

De voordelen van een eigen Instagram linkjes pagina

Voor mij zijn de grootste voordelen dat ik mijn eigen logo huisstijl door kan voeren, wat belangrijk is voor je de herkenning van jouw bedrijfsidentiteit. Daarnaast gaat er geen verkeer verloren, omdat bezoekers alleen maar de Linktree website bezoeken. Tenslotte voorkom je dat je Instagram bezoekers niet klikken op de link doordat ze Linktree niet kennen.

Conclusie

Het kan soms handig zijn om meerdere links aan je Instagram bio toe te voegen. Jammer alleen dat Instagram slechts 1 link toe staat. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Dit kun je dus doen door zelf een pagina op je (WordPress) website aan te maken en deze te vullen met je logo en buttons die leiden naar jouw blog, belangrijke pagina’s op je website, je nieuwsbrief, social media, enzovoort.

Vergeet je ook niet te abonneren op mijn nieuwsbrief om zo meer tips te ontvangen om je bedrijf te laten groeien. Bij aanmelding van de nieuwsbrief krijg je ook mijn gratis Website en SEO Checklist.

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? pinterest afbeelding

Over de auteur

Picture of Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.