10 minimalistische kleurenschema’s voor je website

Minimalisme is hip! Met deze 10 minimalistische kleurenschema's creëer jij een mooi kleurenschema voor je website.
10 minimalistische kleurenschemas voor je website - kleureninspiratie-2

In dit artikel

10 minimalistische kleurenschema’s voor je website

Eerder schreven we al over de webdesign trends van 2020. Niet geheel verrassend zie je de minimalistische trend terug in de logo trends en webdesign trends van 2021. De minimalistische trend gaat zowel over het gebruikersgemak van je website als over kleuren. Denk niet dat minimalisme per se bestaat uit alleen zwart en wit. Nee, minimalistische kleuren gaan verder dan dat. Wil jij je website aanpassen naar deze trend en zoek je inspiratie voor je kleuren? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog vind je 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website en/of logo en huisstijl.

Minimalistische kleuren saai?

Misschien denk je: ‘Minimalistische kleuren? Is dat niet een beetje saai?’ Dat valt gelukkig reuze mee. Bij minimalistische kleuren denken mensen vaak aan koude, kille kleuren. Die horen er natuurlijk ook bij, maar je kunt koude kleuren ook prima combineren met een warmere kleur of pasteltint. Ik heb 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website geselecteerd die naast minimalistisch, ook warm en elegant zijn. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een kleurenschema met 1 opvallende kleur te kiezen. Genoeg mogelijkheden dus!

1. Muted Gold

Muted Gold - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Dit eerste kleurenschema is simpel, minimalistisch en elegant. Het combineert goud met off-white, een pasteltint roze met antraciet. Associeer jij je ‘merk’ met chic en elegant, dan is dit een perfecte kleurencombinatie.

2. Zakelijk en fris

zakelijk en fris minimalistisch kleurenschema

Ben je meer op zoek naar een iets zakelijkere uitstraling? Dan is dit een mooi kleurenschema voor jou. Blauw is altijd een goede keuze wanneer je een zakelijke uitstraling wilt. Blauw staat namelijk voor betrouwbaarheid en professionaliteit. De twee tinten blauw worden gecombineerd met licht grijs en eierschaal wit. Een minimalistisch, zakelijke en fris kleurenschema.

3. Paars en perzik

paars en perzik minimalistische kleurencombinatie voor je website

Dit is nou een mooi voorbeeld van een kleurenschema dat laat zien dat minimalistische kleuren zeker niet saai of kleurloos hoeven te zijn. Dit kleurenschema combineert 2 tinten paars met 2 tinten perzik kleur voor een creatieve uitstraling.

4. Zeezicht

zeezicht - kleureninspiratie voor je website

Deze kleurencombinatie is geïnspireerd op de zee. Een vrolijk, maar rustig kleurenschema met blauw, koraal in 2 tinten en zeer licht grijs.

5. Vrouwelijk

Vrouwelijk - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Een mooie, vrouwelijke kleurencombinatie. Het grijs zorgt ervoor dat het kleurenschema niet te vrouwelijk wordt. Ben jij op zoek naar een modern, vrouwelijk, minimalistisch en clean kleurenschema? Dan zijn deze kleuren een echte aanrader.

6. Koffiebruin

koffie kleurenschema voor huisstijl en website

Op zoek naar warme kleuren? Dan is dit een mooie kleurencombinatie. Het kleurenschema bestaat uit verschillende tinten bruin. Bruin straalt warmte, sereniteit, natuur en betrouwbaarheid uit.

7. Romantische kleuren

romantisch kleurenschema branding - kleurinspiratie voor je website

Dit romantische kleurenschema heeft mooie, zachte kleuren. Het kleurenschema bestaat uit rood, roze en blauw. Rood wordt geassocieerd met vuur, liefde, romantiek, en energie. Roze wordt geassocieerd met vrouwelijkheid, zacht en passie. Blauw staat voor vertrouwen, kalmte en loyaliteit.

8. Helder en clean

Helder en Clean kleurencombinatie - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Van zachte en romantische kleuren gaan we naar helder, fris en clean. Dit kleurenschema combineert 2 tinten helder en fris blauw met 2 tinten grijs. Dit is een mooi, minimalistisch kleurenschema voor bedrijven die een zakelijke, frisse, clean en jonge uitstraling zoeken.

9. Stylish

Stijlvol - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Een heel stijlvolle kleurencombinatie met weliswaar iets koelere keuren, maar zeker geen kille uitstraling. Dit komt doordat het nog steeds zachte kleuren zijn. Elegant, zakelijk en stijlvol.

10. In het bos

Natuur en bos kleureninspiratie - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Dit laatste kleurenschema is geïnspireerd op de natuur en dan vooral het bos. Groen wordt vaak gebruikt door bedrijven die milieubewust zijn. Het is ook een frisse kleur die geassocieerd wordt met bloei. De tinten die in dit kleurenschema gebruikt worden, zijn allemaal mooie, zachte kleuren.

Dit waren ze dan: 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor je logo, huisstijl en andere uitingen. Minimalistische kleuren worden vaak geassocieerd met saai, kleurloos, koud en kil, maar dat hoeft zeker niet. Minimalistische kleuren kunnen ook warm, romantisch, zacht, elegant fris en/of zakelijk zijn. Hopelijk heb je nu voldoende kleureninspiratie voor je website en branding. Op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Lees dan onze blog waar we kleurinspiratie halen uit de natuur.

Wil je zelf ook op zoek naar mooie kleurenschema’s? Dan heb ik een tip voor je! Coolors is 1 van mijn favoriet websites waar je gemakkelijk en gratis mooie kleurenschema’s zelf kunt maken.

Kleureninspiratie Pinterest - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Over de auteur

Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.