10 minimalistische kleurenschema’s voor je website

10 minimalistische kleurenschemas voor je website - kleureninspiratie-2

Eerder schreven we al over de webdesign trends van 2020. Niet geheel verrassend zie je de minimalistische trend terug in de logo trends en webdesign trends van 2021. De minimalistische trend gaat zowel over het gebruikersgemak van je website als over kleuren. Denk niet dat minimalisme per se bestaat uit alleen zwart en wit. Nee, minimalistische kleuren gaan verder dan dat. Wil jij je website aanpassen naar deze trend en zoek je inspiratie voor je kleuren? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog vind je 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website en/of logo en huisstijl.

Minimalistische kleuren saai?

Misschien denk je: ‘Minimalistische kleuren? Is dat niet een beetje saai?’ Dat valt gelukkig reuze mee. Bij minimalistische kleuren denken mensen vaak aan koude, kille kleuren. Die horen er natuurlijk ook bij, maar je kunt koude kleuren ook prima combineren met een warmere kleur of pasteltint. Ik heb 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website geselecteerd die naast minimalistisch, ook warm en elegant zijn. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een kleurenschema met 1 opvallende kleur te kiezen. Genoeg mogelijkheden dus!

1. Muted Gold

Muted Gold - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Dit eerste kleurenschema is simpel, minimalistisch en elegant. Het combineert goud met off-white, een pasteltint roze met antraciet. Associeer jij je ‘merk’ met chic en elegant, dan is dit een perfecte kleurencombinatie.

2. Zakelijk en fris

zakelijk en fris minimalistisch kleurenschema

Ben je meer op zoek naar een iets zakelijkere uitstraling? Dan is dit een mooi kleurenschema voor jou. Blauw is altijd een goede keuze wanneer je een zakelijke uitstraling wilt. Blauw staat namelijk voor betrouwbaarheid en professionaliteit. De twee tinten blauw worden gecombineerd met licht grijs en eierschaal wit. Een minimalistisch, zakelijke en fris kleurenschema.

3. Paars en perzik

paars en perzik minimalistische kleurencombinatie voor je website

Dit is nou een mooi voorbeeld van een kleurenschema dat laat zien dat minimalistische kleuren zeker niet saai of kleurloos hoeven te zijn. Dit kleurenschema combineert 2 tinten paars met 2 tinten perzik kleur voor een creatieve uitstraling.

4. Zeezicht

zeezicht - kleureninspiratie voor je website

Deze kleurencombinatie is geïnspireerd op de zee. Een vrolijk, maar rustig kleurenschema met blauw, koraal in 2 tinten en zeer licht grijs.

5. Vrouwelijk

Vrouwelijk - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Een mooie, vrouwelijke kleurencombinatie. Het grijs zorgt ervoor dat het kleurenschema niet te vrouwelijk wordt. Ben jij op zoek naar een modern, vrouwelijk, minimalistisch en clean kleurenschema? Dan zijn deze kleuren een echte aanrader.

6. Koffiebruin

koffie kleurenschema voor huisstijl en website

Op zoek naar warme kleuren? Dan is dit een mooie kleurencombinatie. Het kleurenschema bestaat uit verschillende tinten bruin. Bruin straalt warmte, sereniteit, natuur en betrouwbaarheid uit.

7. Romantische kleuren

romantisch kleurenschema branding - kleurinspiratie voor je website

Dit romantische kleurenschema heeft mooie, zachte kleuren. Het kleurenschema bestaat uit rood, roze en blauw. Rood wordt geassocieerd met vuur, liefde, romantiek, en energie. Roze wordt geassocieerd met vrouwelijkheid, zacht en passie. Blauw staat voor vertrouwen, kalmte en loyaliteit.

8. Helder en clean

Helder en Clean kleurencombinatie - 10 minimalistische kleurenschema's voor je website

Van zachte en romantische kleuren gaan we naar helder, fris en clean. Dit kleurenschema combineert 2 tinten helder en fris blauw met 2 tinten grijs. Dit is een mooi, minimalistisch kleurenschema voor bedrijven die een zakelijke, frisse, clean en jonge uitstraling zoeken.

9. Stylish

Stijlvol - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Een heel stijlvolle kleurencombinatie met weliswaar iets koelere keuren, maar zeker geen kille uitstraling. Dit komt doordat het nog steeds zachte kleuren zijn. Elegant, zakelijk en stijlvol.

10. In het bos

Natuur en bos kleureninspiratie - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Dit laatste kleurenschema is geïnspireerd op de natuur en dan vooral het bos. Groen wordt vaak gebruikt door bedrijven die milieubewust zijn. Het is ook een frisse kleur die geassocieerd wordt met bloei. De tinten die in dit kleurenschema gebruikt worden, zijn allemaal mooie, zachte kleuren.

Dit waren ze dan: 10 minimalistische kleurenschema’s voor je website. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor je logo, huisstijl en andere uitingen. Minimalistische kleuren worden vaak geassocieerd met saai, kleurloos, koud en kil, maar dat hoeft zeker niet. Minimalistische kleuren kunnen ook warm, romantisch, zacht, elegant fris en/of zakelijk zijn. Hopelijk heb je nu voldoende kleureninspiratie voor je website en branding. Op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Lees dan onze blog waar we kleurinspiratie halen uit de natuur.

Wil je zelf ook op zoek naar mooie kleurenschema’s? Dan heb ik een tip voor je! Coolors is 1 van mijn favoriet websites waar je gemakkelijk en gratis mooie kleurenschema’s zelf kunt maken.

Kleureninspiratie Pinterest - 10 minimalistische kleurenschemas voor je website

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees meer van de blog

hoe je geld kunt verdienen met je website
Business

Geld verdienen met je website

Het zijn lastige tijden. We zitten middenin de Corona crisis. Voor veel ondernemers betekend dit een terugloop in inkomsten en een aantal werknemers krijgen wellicht ontslag. Ik geloof dat het belangrijk is om te proberen om niet bij de pakken neer te zitten en wat te doen. Juist nu! Als je een website hebt, dan

Lees meer »
9 basis principes van SEO
Marketing

9 basis principes van SEO voor nieuwe website eigenaren

Ben jij een nieuwe website eigenaar? Als je een website hebt, ontkom je niet aan SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en zorgt er voor dat je website gevonden wordt. Wanneer je je content niet optimaliseert voor zoekmachines, lig je een stapje achter op je concurrentie. Zonder zoekmachine optimalisatie zul je namelijk een stuk

Lees meer »
Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra
Wordpress

Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra?

Dat ik graag gebruik maak van het WordPress thema Astra zal geen verrassing zijn. Eerder schreef ik al eens een lovende recensie over Astra waarin ik je vertel waarom dit thema mijn favoriete WordPress thema is. Ook heb ik al eens een blog geschreven over hoe je een WordPress webshop maakt met WooCommerce. In dat

Lees meer »
Hoe lang duurt het om een website te laten maken
Website Design

Hoe lang duurt het om een website (te laten) maken?

Hoe lang duurt het om een website te laten maken? Hoeveel tijd kost het om zelf een (WordPress) website te bouwen? Die vraag is niet simpel te beantwoorden. Veel hangt namelijk af van wat voor website je zoekt en welke functionaliteiten er nodig zijn voor jouw website. In deze blog geven we je inzicht in

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top