WordPress website onderhoud

Na je website lancering is het werk nog niet gedaan. Elke website heeft onderhoud nodig. WordPress, thema’s en plugins brengen met regelmaat updates uit ter verbetering van de veiligheid of om nieuwe functies uit te rollen.

Door je WordPress website onderhoud uit te besteden, bespaar je jezelf tijd. Ik werk met 3 WordPress website onderhoud pakketten, maar maatwerk is ook mogelijk. 

Services

Gratis premium plugins

Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis plugins. Desondanks zijn er voor de ontwikkeling van een WordPress website diverse premium plugins noodzakelijk. Denk hierbij aan een cache plugin voor een snelle website, Elementor Pro voor het bouwen van een website, een vertaal plugin, een anti-spam plugin, etc. Bij een onderhoudscontact mag je gratis gebruik maken van mijn licenties.

Een veilige website

Ik besteed de nodige aandacht aan de veiligheid van je website. Ik zorg voor regelmatige backups. Daarnaast installeer ik een anti-spam en beveiliging plugin. Het blijft altijd mogelijk om elke website te hacken, maar mijn taak is het om hackers en kwaadwillenden het zo moeilijk mogelijk te maken.

Up-to-Date

Ik installeer alle WordPress, thema en plugin updates voor je. Ik check of ze veilig zijn om te installeren (i.v.m. kinderziektes of comptabiliteitsproblemen). Zijn er na een update toch problemen? Bij het standaard en premium onderhoudspakket is support inbegrepen! 

Uptime monitoring

Ik hou bij of je website nog steeds online is. Dit is natuurlijk als het goed is altijd zo, maar soms kan er iets mis gaan. Is website opeens offline? Vaak is dit tijdelijk en ligt de oorzaak bij een hapering bij je hosting. Wat de oorzaak ook is: ik doe nader onderzoek en hou je op de hoogte.

Contentplaatsing

Wil je regelmatig nieuwe content plaatsen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een producten voor een webshop, een nieuwe blog post of andere kleine aanpassingen aan je website. Met het standaard en premium pakket kan ik je elke maand 1 of 4 uur helpen bij plaatsen van content op je website en kleine aanpassingen voor je doen. 

Support

Gaat er iets mis? Dan ben ik er voor je! Ik help je bij het oplossen van problemen. Ik reageer (buiten vakanties en feestdagen) binnen 24 uur op je support aanvraag. Bij het premium pakket krijg je zelfs priority support waarbij jou aanvraag voor gaat op aanvragen van klanten met het standaard pakket.

WordPress website onderhoud pakketten

Wil jij je WordPress website onderhoud uitbesteden? Ik help je graag bij het onderhouden van je website. Ik bied mijn klanten de keuze uit drie onderhoudspakketten aan. Je sluit een WordPress onderhoudscontact af per jaar waardoor je je WordPress website door mij kunt laten onderhouden. De prijzen zijn per maand. Het onderhoud wordt jaarlijks gefactureerd, maar in overleg is ook maandelijkse facturatie mogelijk.

Basic

Essentieel onderhoud
25 per maand
 • Gebruik van premium plugins
 • Thema updates (maandelijks)
 • Plugin updates (maandelijks)
 • Back-ups (wekelijks)
 • Beveiligingscontrole (elk kwartaal)
 • Snelheidscontrole (jaarlijks)
 • Support bij problemen

Standaard

Standaard onderhoud, support en content plaatsing
49 per maand
 • Gebruik van premium plugins
 • Thema updates (maandelijks)
 • Plugin updates (maandelijks)
 • Back-up (wekelijks)
 • Uptime monitoring
 • Broken Links controle (maandelijks)
 • Beveiligingscontrole (maandelijks)
 • Snelheidscontrole (elk half jaar)
 • Support bij problemen
 • Content plaatsing en kleine aanpassingen (1 uur per maand)*

Premium

Wekelijks premium onderhoud & content plaatsing
79 per maand
 • Gebruik van premium plugins
 • Thema updates (wekelijks)
 • Plugin updates (wekelijks)
 • Back-up (wekelijks)
 • Uptime monitoring
 • Broken Links controle (maandelijks)
 • Beveiligingscontrole (wekelijks)
 • Snelheidscontrole (elk kwartaal)
 • Priority support bij problemen
 • Content plaatsing en kleine aanpassingen (4 uur per maand)*
Populair

*Hieronder valt: het plaatsen of veranderen van tekst, afbeeldingen, producten en kleine aanpassingen aan het design. Aantal uur is niet mee te nemen naar volgende maand. Gebruik je dus niet je volledige aantal uren, dan vervallen ze en begin je elke maand weer met 1 of 4 uren. Werkzaamheden die hier niet onder vallen worden in overleg tegen een gereduceerd tarief verricht.

Vraag & antwoord

Nee, je hoeft je WordPress website onderhoud niet uit te besteden en er voor kiezen om het zelf te doen. Het onderhouden van een website kost echter wel tijd.

Wil je regelmatig je content plaatsen? Dan moet je wel leren hoe je dat doet op jouw website. Niet per se moeilijk, maar er is voor de meeste mensen wel een leercurve om te leren hoe je je website aan kan passen. 

Daarnaast is het installeren van updates bijvoorbeeld niet zo moeilijk, maar als er iets mis gaat moet je wel de kennis hebben om dit op te lossen. Als je weet dat je dit soort dingen kan, dan is het zelf onderhouden van je website zeker het overwegen waard.

WordPress website onderhoud is noodzakelijk, maar je hebt natuurlijk altijd de keuze of je een professional wilt inhuren om dit voor je te doen. Je hebt ook altijd de optie om zelf je website onderhouden. Ik verplicht daarom mijn klanten niet om een WordPress onderhoud pakket af te nemen. Soms komen klanten er dan later toch achter dat het onderhoud hen te veel tijd kost of dat ze toch tegen dingen aanlopen die ze lastig vinden en willen ze alsnog een onderhoudscontract. Soms lukt het klanten 

Grote aanpassingen aan je website, zoals een redesign of compleet nieuwe functies (bijv. van gewone website naar een webshop) zijn niet inbegrepen. 

Ja, dat is zeker mogelijk. Ook als je eenmalig hulp nodig hebt kan je bij mij terecht. Het is dus niet nodig hiervoor een onderhoudspakket af te sluiten. Maar als je onderhoud bij mij hebt ondergebracht betaal je een vast bedrag. Voor eenmalige hulp reken ik mijn uurtarief. Vaak ben je met een onderhoudscontract een stuk voordeliger uit.

Op dit moment is dit (nog) niet mogelijk. Graag geef ik je advies over hosting en biedt ook hulp bij het opzetten hier van.

Dat ligt erg aan het soort website dat je hebt. Veranderd de content regelmatig op je website of heb je een complexe website? Voor informatieve websites voldoet in de meeste gevallen het standaard onderhoudspakket.

Je betaalt per jaar. Je ontvangt op een vaste datum elke maand je factuur. Deze dien je te betalen voor de vervaldatum.

Mocht je, om welke reden dan ook, je onderhoudscontact met Birdie Design willen opzeggen, dan geldt daarvoor een opzegtermijn van 1 maand. Heb je een jaar vooruit betaald dan krijg je daarvan het resterende bedrag terug.

Als je gebruik maakt van mijn licenties, zul je zelf deze licenties aan moeten schaffen. Na 1 maand de-activeer ik de licenties voor jouw website. Geen zorgen, je website blijft gewoon normaal werken, maar je ontvangt geen updates meer van de plugins. Daarom is het verstandig om zelf de licentie aan te schaffen na opzegging van je WordPress onderhoudscontract, zodat je de updates blijft ontvangen en je website veilig blijft. 

Neem gerust contact met me op via de contactpagina. Laat een bericht voor me achter en ontvang binnen 24 uur een reactie. Het is ook mogelijk om een appje te sturen.

Zelf je website onderhouden?

Ben je meer een doe-het-zelver? Mijn klanten krijgen mijn ‘Hoe onderhoud ik mijn WordPress website’ e-book gratis bij oplevering van hun website. Natuurlijk kunnen ze daarna er voor kiezen om Birdie Design hun website onderhoud te laten doen.

Wil je zelf leren hoe je je WordPress website moet onderhouden? Ik stel mijn e-book beschikbaar in mijn shop voor iedereen die geen webdesign klant van mij is.

zelf je wordpress website onderhouden

Door een professional je website laten onderhouden?

Wil je zelf liever niet je website onderhouden? Ik help je graag bij WordPress website onderhoud. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.