De logo ontwerp trends van 2021

de logo design trends van 2021

Aan het eind van het jaar is tijd om achterom te kijken en het jaar te evalueren. Het is ook de tijd om juist vooruit te kijken. Een logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Het is vaak het eerste van je bedrijf waar klanten mee in aanraking komen. Wordt het misschien tijd voor een update? Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021.

1. Minimalisme

MDRN HOME - Logo design drukwerk papier

De eerste logo ontwerp trend van 2021 is een oude bekende. Minimalisme was ook het afgelopen jaar een veel geziene stijl. Het komend jaar komt daar weinig verandering in. Steeds meer bedrijven stappen over op een clean logo ontwerp zonder allerlei franjes. Het logo wat ik heb ontworpen voor wanddecoratie webshop MDRN HOME is een voorbeeld van een minimalistisch logo.

Ook een minimalistisch logo? Doe inspiratie op met deze 15 minimalistische lettertypes voor logo design.

2. Kleurverlopen

Birdie Design Favicon

Kleurverlopen oftewel gradients zijn al een tijdje in opmars. In 2021 gaan we gradients ook weer steeds meer zien. Waar het eerst allemaal flat moest zijn, kun je nu weer spelen met wat kleurverlopen. Zorg er wel voor dat het allemaal niet te veel van het goede wordt, maar een subtiel kleurverloop kan net wat extra’s geven aan jouw logo ontwerp. Natuurlijk is het logo van Birdie Design een mooi voorbeeld van deze trend.

3. De kunst van het weg laten

logo ontwerp trends voor 2021 - typografie kunst van het weg laten
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Wanneer we kijken naar typografische trends binnen logo design dan zien we dat er bij woordmerken iets weg gelaten wordt. Let bij deze logo ontwerp trend wel er op dat je naam nog steeds goed leesbaar is.

4. Negatieve ruimte

modern logo design

Dit is 1 van mijn favoriete trends: negatieve ruimte. Negatieve ruimte is de witruimte rond of in een grafisch element, in dit geval een logo. Door de witruimte een betekenis te geven, creëer je een bijzonder logo dat blijft hangen. Een voorbeeld van een logo met negatieve ruimte is de afbeelding hierboven uit mijn webshop. In de B is in de negatieve ruimte een R verwerkt.

5. Geometrie met overlappende elementen

logo ontwerp trends 2021 - overlappende elementen
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Geometrie is ook een logo trend die we veel gaan zien in 2021. Niet zomaar een geometrische element, maar overlappende geometrische elementen. Hierdoor speel je ook met transparantie waardoor je een bijzonder effect krijgt.

6. Dunne lijnen

dunne lijnen logo trends van 2021
Bron: Caroline Rubik @ Dribbble

Deze zesde trend hangt ook erg samen met de minimalistische logo ontwerp trend. Dunne lijnen zorgen voor een clean ontwerp. Bij deze trends passen sans-serif fonts en simpele geometrische elementen.

7. Monogram

logo J monogram met muzieknoot - muzikaal logo ontwerp

In plaats van een icon of afbeelding naast je woordmerk, gaan we in 2021 monogrammen zien. Zelf ontwerp ik ook regelmatig een monogram, zoals het monogram wat ik heb ontworpen voor een klassiek zanger.

8. Unieke lettertypes

unieke lettertypes logo trend
Bron: Frans Bergström @ Dribbble

Deze trend is een nieuwe trend die we nog niet eerder hebben gezien. In het nieuwe jaar gaan we veel meer unieke lettertypes zien. Het is dus tijd om je helemaal creatief uit te leven op het ontwerpen van een uniek font. De uitdaging zit in het creëren van een uniek woordmerk dat er professioneel uit ziet en ook nog eens leesbaar is. Toch liever een “gewoon” lettertype? Zo kies je een goed font voor je logo.

Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021. Een aantal trends zagen we dit jaar al, zoals minimalisme en negatieve ruimte. De unieke lettertype trend is echter helemaal nieuw. Welke trends ga jij zeker toepassen aan jouw logo design?

logo design trends 2021
ComputerComputer

Deel dit artikel

Lees meer van de blog

De 5 beste gratis stockfoto sites + een bonus tip
Grafisch vormgeving

De 5 beste gratis stockfoto sites + een bonus tip

Bij het ontwerpen van websites of flyers, posters en andere promotie materiaal is beeldmateriaal zoals foto’s en illustraties erg belangrijk. Illustraties ontwerpen we natuurlijk zelf, maar voor foto’s is het toch de vraag waar we geschikte foto’s kunnen vinden. Idealiter maak je natuurlijk gebruik van het fotograaf, maar niet iedereen heeft het budget daar voor.

Lees meer »
Verbeter de vindbaarheid van je website met Yoast
Wordpress

Verbeter de vindbaarheid van je website met Yoast

Als je een website hebt, dan zul je de term SEO zeker zijn tegen gekomen. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en wanneer je dit goed uitvoert, helpt het je om je website beter vindbaar te maken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er komen nogal wat regeltjes kijken bij SEO. Ben je in

Lees meer »
hoe je geld kunt verdienen met je website
Business

Geld verdienen met je website

Het zijn lastige tijden. We zitten middenin de Corona crisis. Voor veel ondernemers betekend dit een terugloop in inkomsten en een aantal werknemers krijgen wellicht ontslag. Ik geloof dat het belangrijk is om te proberen om niet bij de pakken neer te zitten en wat te doen. Juist nu! Als je een website hebt, dan

Lees meer »
beste podcasts voor ondernemers
Inspiratie

Beste podcasts voor ondernemers

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te leren van andere ondernemers. Ik lees dan ook graag boeken over mijn vakgebied en vooral ook over het ondernemerschap, financiële en persoonlijke groei. Het zorgt altijd voor de nodige inspiratie en geeft extra motivatie. Natuurlijk zijn er ook de nodige postcasts die interessant zijn voor ondernemers, maar

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.