De logo ontwerp trends van 2021

de logo design trends van 2021

Aan het eind van het jaar is tijd om achterom te kijken en het jaar te evalueren. Het is ook de tijd om juist vooruit te kijken. Een logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Het is vaak het eerste van je bedrijf waar klanten mee in aanraking komen. Wordt het misschien tijd voor een update? Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021.

1. Minimalisme

MDRN HOME - Logo design drukwerk papier

De eerste logo ontwerp trend van 2021 is een oude bekende. Minimalisme was ook het afgelopen jaar een veel geziene stijl. Het komend jaar komt daar weinig verandering in. Steeds meer bedrijven stappen over op een clean logo ontwerp zonder allerlei franjes. Het logo wat ik heb ontworpen voor wanddecoratie webshop MDRN HOME is een voorbeeld van een minimalistisch logo.

Ook een minimalistisch logo? Doe inspiratie op met deze 15 minimalistische lettertypes voor logo design.

2. Kleurverlopen

Birdie Design Favicon

Kleurverlopen oftewel gradients zijn al een tijdje in opmars. In 2021 gaan we gradients ook weer steeds meer zien. Waar het eerst allemaal flat moest zijn, kun je nu weer spelen met wat kleurverlopen. Zorg er wel voor dat het allemaal niet te veel van het goede wordt, maar een subtiel kleurverloop kan net wat extra’s geven aan jouw logo ontwerp. Natuurlijk is het logo van Birdie Design een mooi voorbeeld van deze trend.

3. De kunst van het weg laten

logo ontwerp trends voor 2021 - typografie kunst van het weg laten
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Wanneer we kijken naar typografische trends binnen logo design dan zien we dat er bij woordmerken iets weg gelaten wordt. Let bij deze logo ontwerp trend wel er op dat je naam nog steeds goed leesbaar is.

4. Negatieve ruimte

modern logo design

Dit is 1 van mijn favoriete trends: negatieve ruimte. Negatieve ruimte is de witruimte rond of in een grafisch element, in dit geval een logo. Door de witruimte een betekenis te geven, creëer je een bijzonder logo dat blijft hangen. Een voorbeeld van een logo met negatieve ruimte is de afbeelding hierboven uit mijn webshop. In de B is in de negatieve ruimte een R verwerkt.

5. Geometrie met overlappende elementen

logo ontwerp trends 2021 - overlappende elementen
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Geometrie is ook een logo trend die we veel gaan zien in 2021. Niet zomaar een geometrische element, maar overlappende geometrische elementen. Hierdoor speel je ook met transparantie waardoor je een bijzonder effect krijgt.

6. Dunne lijnen

dunne lijnen logo trends van 2021
Bron: Caroline Rubik @ Dribbble

Deze zesde trend hangt ook erg samen met de minimalistische logo ontwerp trend. Dunne lijnen zorgen voor een clean ontwerp. Bij deze trends passen sans-serif fonts en simpele geometrische elementen.

7. Monogram

logo J monogram met muzieknoot - muzikaal logo ontwerp

In plaats van een icon of afbeelding naast je woordmerk, gaan we in 2021 monogrammen zien. Zelf ontwerp ik ook regelmatig een monogram, zoals het monogram wat ik heb ontworpen voor een klassiek zanger.

8. Unieke lettertypes

unieke lettertypes logo trend
Bron: Frans Bergström @ Dribbble

Deze trend is een nieuwe trend die we nog niet eerder hebben gezien. In het nieuwe jaar gaan we veel meer unieke lettertypes zien. Het is dus tijd om je helemaal creatief uit te leven op het ontwerpen van een uniek font. De uitdaging zit in het creëren van een uniek woordmerk dat er professioneel uit ziet en ook nog eens leesbaar is. Toch liever een “gewoon” lettertype? Zo kies je een goed font voor je logo.

Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021. Een aantal trends zagen we dit jaar al, zoals minimalisme en negatieve ruimte. De unieke lettertype trend is echter helemaal nieuw. Welke trends ga jij zeker toepassen aan jouw logo design?

logo design trends 2021

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees meer van de blog

Hoe kies je een font voor je logo
Grafisch vormgeving

Hoe kies je een font voor je logo?

Wanneer je aan een logo denkt, dan denk je al gauw alleen aan het beeldmerk. Het lettertype dat je kiest is echter ook een belangrijk onderdeel van je logo en huisstijl. Een goed lettertype is 1 van de kenmerken van een goed logo ontwerp. Het communiceert je bedrijfsnaam wat nogal belangrijke informatie is natuurlijk. Maar

Lees meer »
tips voor een gebruiksvriendelijke website
Website Design

Een gebruiksvriendelijke website. Usability tips voor je website.

Ik heb het op deze blog wel eens vaker gehad over gebruiksvriendelijkheid, of met een vakterm een goede user experience of usability, van je website. Een gebruikersonvriendelijke website zal namelijk weinig succesvol zijn. Het aanbod is vaak groot voor potentiële klanten, dus het is belangrijk je bezoekers het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook een

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top