De logo ontwerp trends van 2021

de logo design trends van 2021

Aan het eind van het jaar is tijd om achterom te kijken en het jaar te evalueren. Het is ook de tijd om juist vooruit te kijken. Een logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Het is vaak het eerste van je bedrijf waar klanten mee in aanraking komen. Wordt het misschien tijd voor een update? Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021.

1. Minimalisme

MDRN HOME - Logo design drukwerk papier

De eerste logo ontwerp trend van 2021 is een oude bekende. Minimalisme was ook het afgelopen jaar een veel geziene stijl. Het komend jaar komt daar weinig verandering in. Steeds meer bedrijven stappen over op een clean logo ontwerp zonder allerlei franjes. Het logo wat ik heb ontworpen voor wanddecoratie webshop MDRN HOME is een voorbeeld van een minimalistisch logo.

Ook een minimalistisch logo? Doe inspiratie op met deze 15 minimalistische lettertypes voor logo design.

2. Kleurverlopen

Birdie Design Favicon

Kleurverlopen oftewel gradients zijn al een tijdje in opmars. In 2021 gaan we gradients ook weer steeds meer zien. Waar het eerst allemaal flat moest zijn, kun je nu weer spelen met wat kleurverlopen. Zorg er wel voor dat het allemaal niet te veel van het goede wordt, maar een subtiel kleurverloop kan net wat extra’s geven aan jouw logo ontwerp. Natuurlijk is het logo van Birdie Design een mooi voorbeeld van deze trend.

3. De kunst van het weg laten

logo ontwerp trends voor 2021 - typografie kunst van het weg laten
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Wanneer we kijken naar typografische trends binnen logo design dan zien we dat er bij woordmerken iets weg gelaten wordt. Let bij deze logo ontwerp trend wel er op dat je naam nog steeds goed leesbaar is.

4. Negatieve ruimte

modern logo design

Dit is 1 van mijn favoriete trends: negatieve ruimte. Negatieve ruimte is de witruimte rond of in een grafisch element, in dit geval een logo. Door de witruimte een betekenis te geven, creëer je een bijzonder logo dat blijft hangen. Een voorbeeld van een logo met negatieve ruimte is de afbeelding hierboven uit mijn webshop. In de B is in de negatieve ruimte een R verwerkt.

5. Geometrie met overlappende elementen

logo ontwerp trends 2021 - overlappende elementen
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Geometrie is ook een logo trend die we veel gaan zien in 2021. Niet zomaar een geometrische element, maar overlappende geometrische elementen. Hierdoor speel je ook met transparantie waardoor je een bijzonder effect krijgt.

6. Dunne lijnen

dunne lijnen logo trends van 2021
Bron: Caroline Rubik @ Dribbble

Deze zesde trend hangt ook erg samen met de minimalistische logo ontwerp trend. Dunne lijnen zorgen voor een clean ontwerp. Bij deze trends passen sans-serif fonts en simpele geometrische elementen.

7. Monogram

logo J monogram met muzieknoot - muzikaal logo ontwerp

In plaats van een icon of afbeelding naast je woordmerk, gaan we in 2021 monogrammen zien. Zelf ontwerp ik ook regelmatig een monogram, zoals het monogram wat ik heb ontworpen voor een klassiek zanger.

8. Unieke lettertypes

unieke lettertypes logo trend
Bron: Frans Bergström @ Dribbble

Deze trend is een nieuwe trend die we nog niet eerder hebben gezien. In het nieuwe jaar gaan we veel meer unieke lettertypes zien. Het is dus tijd om je helemaal creatief uit te leven op het ontwerpen van een uniek font. De uitdaging zit in het creëren van een uniek woordmerk dat er professioneel uit ziet en ook nog eens leesbaar is. Toch liever een “gewoon” lettertype? Zo kies je een goed font voor je logo.

Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021. Een aantal trends zagen we dit jaar al, zoals minimalisme en negatieve ruimte. De unieke lettertype trend is echter helemaal nieuw. Welke trends ga jij zeker toepassen aan jouw logo design?

logo design trends 2021
ComputerComputer

Deel dit artikel

Lees meer van de blog

checklist voor een succesvolle website lancering
Website Design

Complete checklist voor een succesvolle website lancering

Heb je een website gemaakt en is het nu tijd voor de lancering? Het is altijd spannend wanneer je een nieuwe website gaat lanceren. Je wilt natuurlijk dat de lancering vlekkeloos verloopt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Volg daarom deze checklist voor een succesvolle website lancering. 1. Beveilig je website Het is misschien

Lees meer »
logo ontwerp belangrijk voor jouw bedrijf
Branding

Waarom een sterk logo-ontwerp belangrijk is voor jouw bedrijf

Een goed logo-ontwerp is zeker niet DE sleutel naar succes, maar wel degelijk een belangrijk onderdeel. In dit artikel leg ik uit waarom het hebben van een sterk logo-ontwerp belangrijk is voor jouw bedrijf.  Waarom een sterk logo ontwerp belangrijk is voor jouw bedrijf Een sterk logo-ontwerp is belangrijk omdat het je bedrijf herkenbaar maakt.

Lees meer »
Hoe update je veilig je Wordpress website
Wordpress

Hoe update je veilig je WordPress website? Voorkom problemen met deze tips!

Het is een terugkerend klusje: je WordPress website up-to-date houden. Elke WordPress website heeft onderhoud nodig om veilig te blijven. Zo voorkomt regelmatig updaten o.a. dat hackers gemakkelijker toegang krijgen tot je website door niet geüpdatet plugins of thema’s. Hoewel het updaten van WordPress niet moeilijk is, moet je wel het e.e.a. hierover weten. Hoe

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.