De logo ontwerp trends van 2021

de logo design trends van 2021

Deel deze blog

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Aan het eind van het jaar is tijd om achterom te kijken en het jaar te evalueren. Het is ook de tijd om juist vooruit te kijken. Een logo is een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit van een bedrijf. Het is vaak het eerste van je bedrijf waar klanten mee in aanraking komen. Wordt het misschien tijd voor een update? Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021.

1. Minimalisme

MDRN HOME - Logo design drukwerk papier

De eerste logo ontwerp trend van 2021 is een oude bekende. Minimalisme was ook het afgelopen jaar een veel geziene stijl. Het komend jaar komt daar weinig verandering in. Steeds meer bedrijven stappen over op een clean logo ontwerp zonder allerlei franjes. Het logo wat ik heb ontworpen voor wanddecoratie webshop MDRN HOME is een voorbeeld van een minimalistisch logo.

2. Kleurverlopen

Birdie Design Favicon

Kleurverlopen oftewel gradients zijn al een tijdje in opmars. In 2021 gaan we gradients ook weer steeds meer zien. Waar het eerst allemaal flat moest zijn, kun je nu weer spelen met wat kleurverlopen. Zorg er wel voor dat het allemaal niet te veel van het goede wordt, maar een subtiel kleurverloop kan net wat extra’s geven aan jouw logo ontwerp. Natuurlijk is het logo van Birdie Design een mooi voorbeeld van deze trend.

3. De kunst van het weg laten

logo ontwerp trends voor 2021 - typografie kunst van het weg laten
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Wanneer we kijken naar typografische trends binnen logo design dan zien we dat er bij woordmerken iets weg gelaten wordt. Let bij deze logo ontwerp trend wel er op dat je naam nog steeds goed leesbaar is.

4. Negatieve ruimte

modern logo design

Dit is 1 van mijn favoriete trends: negatieve ruimte. Negatieve ruimte is de witruimte rond of in een grafisch element, in dit geval een logo. Door de witruimte een betekenis te geven, creëer je een bijzonder logo dat blijft hangen. Een voorbeeld van een logo met negatieve ruimte is de afbeelding hierboven uit mijn webshop. In de B is in de negatieve ruimte een R verwerkt.

5. Geometrie met overlappende elementen

logo ontwerp trends 2021 - overlappende elementen
Bron: Freelancer Iqbal @ Dribbble

Geometrie is ook een logo trend die we veel gaan zien in 2021. Niet zomaar een geometrische element, maar overlappende geometrische elementen. Hierdoor speel je ook met transparantie waardoor je een bijzonder effect krijgt.

6. Dunne lijnen

dunne lijnen logo trends van 2021
Bron: Caroline Rubik @ Dribbble

Deze zesde trend hangt ook erg samen met de minimalistische logo ontwerp trend. Dunne lijnen zorgen voor een clean ontwerp. Bij deze trends passen sans-serif fonts en simpele geometrische elementen.

7. Monogram

logo J monogram met muzieknoot - muzikaal logo ontwerp

In plaats van een icon of afbeelding naast je woordmerk, gaan we in 2021 monogrammen zien. Zelf ontwerp ik ook regelmatig een monogram, zoals het monogram wat ik heb ontworpen voor een klassiek zanger.

8. Unieke lettertypes

unieke lettertypes logo trend
Bron: Frans Bergström @ Dribbble

Deze trend is een nieuwe trend die we nog niet eerder hebben gezien. In het nieuwe jaar gaan we veel meer unieke lettertypes zien. Het is dus tijd om je helemaal creatief uit te leven op het ontwerpen van een uniek font. De uitdaging zit in het creëren van een uniek woordmerk dat er professioneel uit ziet en ook nog eens leesbaar is. Toch liever een “gewoon” lettertype? Zo kies je een goed font voor je logo.

Dit zijn de logo ontwerp trends van 2021. Een aantal trends zagen we dit jaar al, zoals minimalisme en negatieve ruimte. De unieke lettertype trend is echter helemaal nieuw. Welke trends ga jij zeker toepassen aan jouw logo design?

logo design trends 2021

Lees meer van de blog

Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra
Wordpress

Hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra?

Dat ik graag gebruik maak van het WordPress thema Astra zal geen verrassing zijn. Eerder schreef ik al eens een lovende recensie over Astra. Hier in belicht ik een aantal kanten van het thema en benoem ik een paar positieve punten. Maar hoe bouw je een webshop met Woocommerce en Astra? Hoe werkt dit? En

hoe kun je je website opruimen
Website Design

Hoe kun je je website opruimen? Hou eens een grote schoonmaak!

Websites hebben onderhoud nodig. Elke week is het goed om even alles langs te lopen. Zijn er nieuwe updates? Zijn er broken links? Werkt alles nog naar behoren? Dat soort dingen moet je regelmatig checken en bijwerken, maar af en toe is het goed om je website eens een grote onderhoudsbeurt te geven. Na verloop

9 basis principes van SEO
Marketing

9 basis principes van SEO voor nieuwe website eigenaren

Ben jij een nieuwe website eigenaar? Als je een website hebt, ontkom je niet aan SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en zorgt er voor dat je website gevonden wordt. Wanneer je je content niet optimaliseert voor zoekmachines, lig je een stapje achter op je concurrentie. Zonder zoekmachine optimalisatie zul je namelijk een stuk

kleurinspiratie uit de natuur - 10 gratis kleurenschemas
Grafisch vormgeving

Kleurinspiratie uit de natuur voor jouw designs

Het is weer eens tijd voor een lekkere dosis kleurinspiratie! Dit keer komt onze kleurinspiratie uit de natuur. Soms is het goed om eens weg te gaan van je computer en je simpelweg te laten inspireren door de natuur. Nu is dat in deze Corona tijden natuurlijk lastig, maar gelukkig biedt gratis stockfotografie website Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top