Astra WordPress thema review: Een snel en gebruiksvriendelijk WordPress thema

wordpress thema astra review

Na ongeveer een jaar het WordPress thema Astra gebruikt te hebben, wordt het de hoogste tijd voor een review. Astra is een mooi, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk WordPress thema dat je kunt gebruiken voor blogs, portfolio’s, webshops, zakelijke websites en meer. Het is ook razend populair: de gratis versie heeft maar liefst meer dan 200.000 actieve installaties. Voor deze review richt ik me echter op de betaalde versie. Is Astra zijn geld waard? Wat kun je allemaal met het thema? Ik laat het je zien in deze blog!

Het team achter WordPress thema Astra

Astra is ontwikkeld door Brainstorm Force. Ze ontwikkelen WordPress producten, bestaan al meer dan 10 jaar hebben meer dan 60 werknemers in dienst. Naast Astra, ontwikkelen ze ook plugins zoals Schema Pro, Convert Pro en WP Portfolio. Daarnaast hebben ze voor WordPress builders Beaver Builder en Elementor een addons plugin met handige functies om nog meer uit het thema en de builder te halen. Zoals gezegd is er dus ook een gratis versie wat natuurlijk super handig is. Op die manier kun je het toch eerst een beetje uitproberen voordat je eventueel overgaat tot het aanschaffen van de betaalde versie.

Astra en WordPress builders

Dit vind ik 1 van de grootste voordelen van Astra: de werking met builders. Astra werkt namelijk perfect met diverse populaire builders: Beaver Builder, Elementor, Thrive Architect, Divi Builder, Gutenberg, Brizy en WPBakery Page Builder. Als je vaker met WordPress werkt dan weet je dat dit goud waard is. Het is namelijk niet bepaald een gegeven dat thema’s goed werken met diverse builders. Extra bonus is dat wanneer je voor de ‘mini agency bundle’ of voor de ‘agency bundle’ kiest je toegang hebt tot de Ultimate Addons for Elementor en/of de Ultimate Addons for Beaver Builder.

Fijn voor beginners en gevorderden

wordpress thema astra starter websites
Astra starter sites

Dit thema is geschikt voor zowel beginners als de meer doorgewinterde WordPress gebruiker. Wat super fijn is voor de echte beginners zijn de starter sites. Er zijn er een aantal gratis, maar wanneer je voor een betaalde versie kiest, krijg je nog meer keuze. We hebben hier dan ook niet over one pagers, maar echt complete websites inclusief plugins. Deze kun je gemakkelijk implementeren en aanpassen.
Verder kun je op de website veel informatie vinden. Er staan voor veel onderdelen een handige uitleg met video.

Voor professionals is dit ook een fijn thema. Je kunt je website volledig customisen. Elk element is aanpasbaar waardoor je dus echt unieke websites kunt bouwen. Een transparante header op de homepage, maar niet op de andere pagina’s? Dat is met een paar klikken geregeld. Wil je een bepaalde section op elke pagina terug laten komen? Je kunt elk stukje van de pagina’s gemakkelijk opslaan en vervolgens gebruiken waar je maar wilt. Ook voor bloggers is er een handige plugin. Wanneer je ‘Blog Pro’ activeert, kun je een auteur biografie onder de blog posts plaatsen, eerder blog posts laden en meer. Dit is overigens nog maar slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die Astra biedt.

Daarnaast komt de pro versie ook met een white label plugin. Daarmee kun je alle branding van Astra vervangen door je eigen branding.

Support

Ik heb slechts 1 keer hulp van support nodig gehad nadat mijn blog niet meer werkte naar behoren na het installeren van een update. Ik moet ook zeggen dat het eigenlijk nooit voorkomt dat er iets breekt op de website na een update. Meestal gaat dit gewoon gladjes wat ik ook echt een grote pre vindt. Bij andere thema’s breekt er namelijk nogal eens wat na het updaten en dan ben je weer lang bezig met herstellen. Maar goed, mocht je een keer support nodig hebben dan heb je ook binnen 24 uur een oplossing. Als je de pro versie hebt dan heb je priority en krijg je als eerste hulp. Doordat het bedrijf in India is gevestigd, heb je natuurlijk te maken met een tijdsverschil, maar zoals gezegd was het probleem binnen 24 uur opgelost. De medewerker was vriendelijk en zelf hoefde ik het minimale te doen. Top dus!

Prijzen

wordpress thema astra prijzen
Prijzen per jaar

Het thema begint bij een zeer acceptabele $59 per jaar, maar wil je echt alles uit het thema halen dan wordt het wel een stukje duurder. Voor de ‘Mini Agency Bundle’ ben je $169 per jaar kwijt. Hiervoor krijg je echter wel meer starter sites en heb je wel de keuze uit de Ultimate Addons for Elementor of Beaver Builder. Voor de ‘Agency Bundle’ ben je $250 per jaar kwijt. Hier hoef je echter niet te kiezen tussen Elementor of Beaver Builder, al hun huidige plugins en krijg je ook de plugins die Brainstorm in de toekomst gaat ontwikkelen gratis.

Wat ik ook echt een voordeel vindt, is dat je alle bundels mag gebruiken op een onbeperkt aantal websites. Zeker voor professionals is dit natuurlijk erg fijn. Als je een zzp’er bent die slechts 1 website nodig heeft, dan kunnen deze prijzen wel wat aan de hoge kant zijn.

Tenslotte is het ook nog mogelijk om de bundels voor een ‘lifetime’ te kopen. Hiermee kun je dus levenslang gebruik maken van de bundel van je keuze. Je moet dan wel diep in de buidel tasten. De goedkoopste bundel kost dan $249, de middelste bundel kost $499 en de duurste bundel kost $699. Voor professionals niet zo’n probleem, maar voor ondernemers die maar 1 website hebben, kan dit toch even een pittige uitgave zijn.

Mocht je na aanschaf toch spijt krijgen, kun je binnen 14 dagen gewoon netjes je geld terug krijgen. Let tenslotte ook even op tijdens Black Friday. Ze willen dan nog weleens fikse kortingen geven.

Het WordPress thema Astra: aanrader of toch niet?

Wat mij betreft is WordPress thema Astra een absolute aanrader. Het thema is een licht thema met veel mogelijkheden. De support is goed en relatief snel. Het thema heeft genoeg te bieden voor zowel beginners als voor professionals. De prijs kan voor sommige misschien net iets te veel zijn, maar daar tegenover staat wel dat je de gekozen bundel voor een onbeperkt aantal websites mag gebruiken.

Natuurlijk krijgen onze klanten , wanneer die van toepassing is op hun needs & wants, het thema gratis. Ben jij als ondernemer op zoek naar een nieuwe website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Astra thema review

Deze blog post bevat affliate links.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees meer van de blog

Verbeter de vindbaarheid van je website met Yoast
Wordpress

Verbeter de vindbaarheid van je website met Yoast

Als je een website hebt, dan zul je de term SEO zeker zijn tegen gekomen. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en wanneer je dit goed uitvoert, helpt het je om je website beter vindbaar te maken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er komen nogal wat regeltjes kijken bij SEO. Ben je in

Lees meer »
Hoe vind je goede hosting voor jouw website
Website Design

Hoe vind je goede hosting voor jouw website?

Ik heb er al vaker overgeschreven, maar goede hosting is van belang als je een website wilt gaan opzetten. Dit bepaald namelijk o.a. hoe snel je website is en hoe veilig je website is. Het is makkelijk gezegd dan gedaan, want de keuze is enorm. Voor welk hostingbedrijf moet je kiezen? Wie is betrouwbaar en

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top