Waarom jouw website geen klanten oplevert

Waarom jouw website geen klanten oplevert

Herken je dit? Je hebt een prachtige website (laten) maken. Die moet toch wel klanten gaan opleveren? Je wacht en je wacht, maar al die nieuwe klanten blijven uit. Dit is een veel voorkomend probleem. Helaas ben je niet klaar bij de website lancering. Je zult er aan moeten werken om je website winstgevend te laten zijn. In deze blog bespreek ik een aantal redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

Waarom levert mijn website geen klanten op?

Je hebt een website om klanten en inkomsten te genereren. Wanneer dit niet gebeurt, kun je al gauw ontmoedigd raken. Het is echter een veelvoorkomend probleem van ondernemers. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom jouw website geen klanten oplevert. Sowieso ben je niet klaar wanneer je website eenmaal is gelanceerd. Helaas is er ook geen “magische” formule die jouw website omtovert tot leads magnet. Een succesvolle website kost simpelweg veel tijd en veel werk.

5 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert

Als jij ook een website hebt die geen klanten oplevert dan kun je daar gelukkig iets aan doen. Ik geef hieronder een aantal redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Kijk of je iets herkent van deze 5 redenen en lees hoe je die kunt oplossen.

1. Je website heeft weinig bezoekers

Als je net een nieuwe website hebt gelanceerd, dan is het logisch dat je website nog weinig bezoekers heeft. Het duurt even voordat je website wordt opgenomen in de zoekresultaten van Google. Sowieso is het verstandig je aan te melden bij Google Analytics en Google Search Console. Met Google Analytics kun je ook in de gaten houden hoeveel bezoekers naar je website komen. Voordat je je website lanceert, kun je ook deze checklist doorlopen voor een succesvolle website lancering.

Als je echter al een tijdje een website hebt en er zijn nog steeds weinig bezoekers, dan gaat er iets mis. Waarschijnlijk heb je dan niet genoeg gedaan aan SEO. Lees ook even deze basis SEO tips door. SEO, oftewel Search Engine Optimisation, is enorm belangrijk om hoog in de Google resultaten te komen en dus gevonden te worden door bezoekers. Daarom heb ik een gratis Website en SEO checklist ontwikkeld. Deze kun je gebruiken om je website te controleren.

2. Je doet niets aan marketing

Je hoeft geen marketing goeroe te worden, maar je zult wel iets aan marketing moeten doen om bezoekers naar je website te trekken. Dit kun je offline doen door bijvoorbeeld flyers of advertenties. Online is het belangrijk dat je actief bent op social media. Hierbij hoef je echt niet van alle kanalen lid te worden. Ik adviseer altijd om te beginnen met 2 a 3 social media kanalen. Kies hierbij wat je leuk vind om te doen. Bedenk daarbij wel waar jouw doelgroep het meeste gebruik van maakt. Als jouw doelgroep nauwelijks gebruik maakt van Twitter dan heeft het geen zin om te gaan twitteren.

Een andere tip is om te beginnen met bloggen. Dit vergt tijd en enige kunde, maar het kan je heel veel opleveren. Het voordeel van een blog is dat jij je kunt laten zien als expert op jouw vakgebied. Daarmee creëer je ook vertrouwen en zijn mensen eerder geneigd je met hun project toe te vertrouwen.

3. Ken je doelgroep

Ik haalde het al aan bij he tweede punt hierboven: je doelgroep. Je moet goed voor ogen hebben wie jouw doelgroep is, wat hen motiveert, wat kun problemen en pijnpunten zijn en hoe jij dit voor hun kunt oplossen. Alles wat je doet met je website moet gericht zijn op jouw doelgroep. Denk hierbij aan kleuren, knoppen, teksten, blogs, enzovoort. Wanneer bezoekers naar jouw website komen, moeten ze het gevoel krijgen dat jij ze begrijpt en dat jij diegene bent die hun probleem kan oplossen.

4. Je website zit niet goed in elkaar

Gebruiksvriendelijkheid is al belangrijk, maar wordt steeds belangrijker vanwege de veranderingen die Google heeft aangekondigd. Hun nieuwe Core Web Vitals beoordelen hoe gebruiksvriendelijk je website is op het gebied van laadtijd, het verschuiven van content en interactiviteit.

Optimalisatie is dus ontzettend belangrijk. Zorg bijvoorbeeld dat je afbeeldingen de juiste grootte hebben. Als je dus een afbeelding van met een width van 1000 px nodig hebt, upload dan niet een afbeelding van 2500 px. Dan moet de browser namelijk de afbeelding zelf schalen wat de laadtijd negatief beïnvloed. Haal je afbeeldingen ook altijd even door een compressie tool zoals TinyPNG. Heel belangrijk: maak gebruik van een cache plugin. Ik maak zelf gebruik van WP Rocket en heb hier zeer goede resultaten mee behaald. Meer weten over WP Rocket? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze cache plugin.

Duidelijke navigatie hoort ook bij gebruiksvriendelijkheid. Zorg er voor dat je menu duidelijk en overzichtelijk is. Neem niet teveel pagina’s op in je menu. Een menu zou niet veel groter moeten zijn dan 5 a 6 linkjes. Let er op dat alle links op je website werken en naar de correcte pagina wijzen. Ook leesbaarheid is belangrijk. Korte paragrafen met duidelijke kopjes. Een onduidelijke website zorgt er eenmaal voor dat je bezoekers je website snel verlaten. Het lijkt allemaal heel logisch dat je dit toepast op je website, maar je zult je verbazen wat ik soms tegenkom.

5. Het ontbreken van goede call-to-actions

Als jij niet “vertelt” aan je bezoeker wat hij moet doen, dan kun je er van uitgaan dat hij niet de door jouw gewenste actie onderneemt. Dit is waar je een call-to-action voor gebruikt. Een call-to-action is een button of text link die aanzet tot actie. Een knop met ‘Neem hier contact op’ is daarvan een voorbeeld. Je wilt bezoekers het zo gemakkelijk mogelijk maken om de gewenste actie te ondernemen. Elke pagina zou tenminste 1 call-to-action moeten hebben, maar overdrijf niet. Plaats niet meer dan 3 op een pagina om keuze stress bij de bezoeker te voorkomen.

Haal de resultaten met je website die jij wilt

Met deze tips is een succesvolle website waarmee jij de resultaten haalt die jij wilt een stapje dichterbij. Wil het toch nog niet zo lukken? Ik geef elke maand slechts 2 gratis (en vrijblijvende) website analyses weg. Wees er dus snel bij.

Waarom jouw website geen klanten oplevert en wat je daar aan kunt doen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lees meer van de blog

Houdt jouw Wordpress website veilig met deze 6 tips
Wordpress

Hoe houd je je WordPress website veilig? 6 maatregelen die je nu kunt nemen om jouw website te beveiligen

WordPress is een enorm populair CMS. Vele websites gebruiken het, zo ook onze website. Veel website eigenaren staan er echter niet bij stil dat WordPress, mede door zijn populariteit, gevaren met zich meebrengt. Onbeveiligde WordPress websites zijn een gewillig slachtoffer voor hackers en kwaadwillenden. Het is daarom van essentieel belang je website goed te beveiligen.

Lees meer »
webdesign trends - wat kun je verwachten in 2020
Website Design

Webdesign trends: wat kun je verwachten in 2020?

De ontwikkelingen voor webdesign staan nooit stil. Als webdesigner is het voor mij natuurlijk belangrijk om up-to-date te blijven en op de hoogte te zijn van de laatste webdesign trends. Ook als je geen professionele webdesigner bent, is het goed om enigszins op de hoogte te blijven. Je wilt natuurlijk niet dat je website gedateerd

Lees meer »
Wat zijn Core Web Vitals
Website Design

Wat zijn Core Web Vitals? Hoe beïnvloed dit jouw website?

De komende maanden staan er weer heel wat veranderingen op stapel bij Google. Een tijdje terug kondigde de zoekmachinegigant namelijk Core Web Vitals aan. Hiermee gaan ze nog meer de bruikbaarheid van een pagina controleren en dat heeft weer impact op je Google Ranking. Op dit moment zijn er 3 Core Web Vitals:  Largest Contentful

Lees meer »
Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio
Marketing

Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio?

Zoals je misschien wel weet kun je in je Instagram bio slechts 1 link plaatsen. Dat is natuurlijk niet altijd even handig. Soms wil je namelijk wat meer linkjes kwijt. Hoe voeg je meerdere links toe aan je Instagram bio? Wij laten het je zien. Waarom zou je meerdere links aan je Instagram bio willen

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top