Mijn Tools

Als grafisch vormgever en webdesigner maak ik gebruik van diverse ‘tools’. Hierbij kun je denken aan WordPress thema’s en plugins, maar ook aan laptops, boeken en meer. Als beginner of ondernemer die niet in dit vakgebied zit, zul je je misschien afvragen wat je het beste kunt gebruiken. Op deze pagina beveel ik de tools aan die ik graag  gebruik en jouw ook zou aanraden. Sommige van deze links zijn affiliate links wat betekend dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je iets aanschaft via die links. Uiteraard zijn hier geen extra kosten voor jou aan verbonden. Bedankt voor je support!

Hosting

De hosting die ik zelf gebruik en waarover ik zeer tevreden ben is SiteGround.

Wanneer het op hosting aan komt is er veel keuze. Goedkoop is vaak wel duurkoop. Het is een investering die je doet in je website en in je bedrijf. Lees ook mijn artikel over hoe je goede hosting kunt vinden. In dit artikel ga ook dieper in op waarom de keuze voor een hosting zo belangrijk is en waar je op moet letten.

Het nadeel van SiteGround is dat dit shared hosting is. Ze zijn weliswaar 1 van de beste shared hosting bedrijven die er zijn, maar kunnen niet op tegen cloud hosting van Cloudways. Het voordeel van Cloudways is dat je alleen betaald voor wat je gebruikt. Natuurlijk is de prijs hoger dan SiteGround, maar daarvoor krijg je wel snelheid voor terug. 

WordPress thema

Mijn favoriete WordPress thema. Ik gebruik Astra voor bijna elke website die ik maak. Het is een gebruiksvriendelijk, prettig licht gewicht thema. Ook de support is uitstekend. Lees ook mijn review van dit thema.

WordPress Plugins

Elementor

Elementor is 1 van de meest populaire page builders voor WordPress. Dat is niet zonder reden. Elementor heeft als enige page builder een goede gratis versie. De Pro versie stelt je in staat om alles te maken wat je maar kunt bedenken. 

Recentelijk schreef ik ook een uitgebreide review over Elementor waarin ik in ga op de verschillen van de gratis en de Pro versie.

WP Rocket

Met een cache plugin maak je je WordPress website een stuk sneller. Snelheid is een belangrijke ranking factor bij Google. Een te trage website zorgt er voor dat bezoekers en potentiële klanten al gauw afhaken. Een snelle website heeft dus ook invloed op het succes van je bedrijf. 

Ik gebruik hiervoor WP Rocket. Een gebruiksvriendelijke plugin die je WordPress website echt een stuk sneller maakt. 

Plugin Republic

WooCommerce Product Add-Ons Ultimate plugin

De plugins van Plugin Republic zijn een aanrader voor iedereen die een WordPress en WooCommerce webshop heeft. Vooral de WooCommerce Product Add-Ons Ultimate plugin heeft me al eens uit de brand geholpen.

Crocoblock

Wanneer je je website bouwt met Elementor dan is Crocoblock de moeite waard. Met JetSearch kun je een goede zoekfunctie aan je website toevoegen, je krijgt veel Elementor templates die je met slechts 1 klik kunt importeren, je kunt bijna elk onderdeel van je WordPress webshop aanpassen en nog veel meer. 

Let op: check even hun prijzen. Je kunt elke plugin los kopen, maar je bent veel voordeliger uit als hun All Inclusive pakket kiest. Heb je meerdere websites? Kies dan voor een Unlimited pakket.

 

Lettertypes en afbeeldingen

Shutterstock

Shutterstock is een zeer bekende stockfoto website. Er zijn ook prima gratis alternatieven, maar soms heb je nu eenmaal betaalde stockfotografie nodig. In dat geval raad ik dus Shutterstock aan. Een stockfotografie website met een enorm aanbod.

Envato Elements

Envato is een grote creatieve marktplaats waar je lettertypes, foto’s, templates, WordPress thema’s en nog veel meer vind. Je kunt bij Envato Elements een abonnement nemen waarbij je ongelimiteerd alles kunt downloaden. Studenten krijgen ook nog eens 30% korting!

Creative Market

Creative Market is een creatieve marktplaats waar vaak voor een klein prijsje je lettertypes, stockfoto’s en allerlei templates kunt vinden. Ook worden er elke week 6 gratis resources geupload. De moeite waard dus!

Envato Market

Envato is een grote creatieve marktplaats waar je lettertypes, foto’s, templates, WordPress thema’s en nog veel meer vind. Naast Envato Elements is er ook Envato Market. In tegenstelling tot Elements is het bij Envato Market mogelijk om gewoon losse producten aan te schaffen. Handig dus als je slechts 1 product wilt kopen.

Software

Wil je foto’s bewerken met Photoshop of video’s maken met Premiere? Of misschien wel een logo ontwerpen met Illustrator of een magazine opmaken in InDesign? Of je nu een grafisch vormgever, webdesigner/developer of simpelweg een ondernemer bent: je kunt niet zonder Adobe Creative Cloud. Voor nieuwe klanten geven ze heel vaak kortingen, dus het loont de moeite om soms even te wachten hierop. Of je kunt natuurlijk de stoute schoenen aantrekken en om een korting vragen. Wanneer je wilt vernieuwen, maar toch je korting wilt blijven houden, heb ik een tip. Wanneer je jaar bijna afgelopen is, doorloop je de stappen om je abonnement te stoppen (niet echt helemaal cancelen natuurlijk!). Dan krijg je namelijk vaak dezelfde korting weer aanboden en betaal je weer een jaar weer wat minder.

Online Cursussen

Skillshare

Tijd om nieuwe skills te leren? Dan is SkillShare een absolute aanrader. Ze hebben een groot aanbod met online cursussen op het gebied van marketing, lifestyle, productiviteit, grafisch vormgeving, webdesign, business analytics, fotografie en nog veel meer. Het fijne van SkillShare is dat je eerst het platform 7 dagen gratis kunt uitproberen. 

Boeken

In dit vakgebied ben je nooit klaar met leren. Dit zijn mijn favoriete boeken op het gebied van grafisch vormgeving, marketing en webdesign. Lees ook alles over mijn favoriete boeken om je creativiteit een boost te geven.

Thinking With Type

Thinking With Type van Ellen Lupton is een klassieker die iedereen die ook maar iets te maken heeft met typografie zou moeten lezen. 

Logo Design Love

Logo Design Love is geschreven de bekende logo-ontwerper David Airey. Legt heel helder het hele logo design proces uit.

Purple Cow

In 1 van mijn eerste marketing lessen leerde ik al Seth Godin kennen. In het vak een hele bekende marketeer die het concept van de ‘Purple Cow‘ bedacht. In het kort: een gewone koe met valt niet op, maar als er opeens een paarse koe in de wei staat dan kijk je toch even op. Met andere woorden, hoe val je op tussen al je concurrentie.

HTML en CSS - websites bouwen en ontwerpen

Het ligt voor de hand om HTML & CSS te leren via het internet, maar soms kan het goed boek ook heel effectief zijn. Dit boek is een echte aanrader. Aan de hand van dit boek zette ik mijn eerste stapjes als webdesigner. Duidelijk uitgelegd en geschikt voor iedereen alles willen leren over HTML en CSS.

Hardware

iMac

Veel creatievelingen zweren bij Apple. Love them or hate them, maar wanneer je veel producten hebt van Apple dan werkt hun ecosysteem wel erg prettig. Ik gebruik dagelijks mijn Apple iMac tot grote tevredenheid. 

iPhone 11

Ik gebruik mijn iPhone 11 om te testen of mijn websites goed werken op een mobile device. Daarnaast maak ik ook gebruik van social media zoals Twitter, Pinterest en Instagram. 

iPad

Mijn iPad gebruik ik ook weer voor het testen van mijn websites. Mobile devices zijn niet meer weg te denken. Google gaat ook voor een mobile-first benadering. Super belangrijk dus om regelmatig te testen of alles op je mobiel en tablet ook nog goed werkt.

HP Printer

Vanuit ecologisch oogpunt probeer ik zo min mogelijk te printen, maar soms ontkom je daar natuurlijk niet aan. Al enige tijd ben ik gebruiker van HP printers. Op dit moment gebruik ik de HP OfficeJet 6950. Een prima printer die gewoon doet wat hij moet doen.

Lacie harde schijf

Je computer crasht en je ben al je bestanden kwijt. Je moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren. Daarom bewaar ik belangrijke bestanden niet alleen op mijn iMac, maar ook mijn Lacie harde schijf

Lenovo laptop

Om websites ook nog eens te testen op een andere computer dan de iMac heb ik ook een Lenovo laptop. Hier doe ik ook wel eens wat lichter werk op, zoals het schrijven van blogs of het beantwoorden van mails.

Scroll naar top