Branding & Website

Voor het Zwitserse Inner Leadership mocht Birdie Design o.a. een logo, briefpapier en visitekaartjes ontwerpen. Ook hebben ik hun WordPress website gebouwd en via MailChimp Inner Leadership ondersteund bij het opzetten van een email campagne. Inmiddels hebben we al een lange tijd een samenwerking waarbij ik ook de onderhoud van de website voor mijn rekening neem.

Diensten

Logo-ontwerp      PowerPoint templates
Briefpapier           WordPress website
Visitekaartjes       Email campagne
Flyer ontwerp      Onderhoud website

Inner Leadership - Logo Design op witte achtergrond

Concept

Over het project

Een strak logo-ontwerp met een verhaal

Het Zwitserse Inner Leadership geeft seminars waarbij je je leiderschapskwaliteiten kunt ontwikkelen. Ze zochten een strakke en simpele logo en huisstijl. Het logo mocht zeker niet te spiritueel worden en het liefst niet te veel kleuren. Zelf hadden ze al een idee voor een beeldmerk, namelijk een linksdraaiende spiraal met vijf niveau’s die persoonlijke ontwikkeling symboliseren. Ook was het een wens om het woord “Inner” extra uit te lichten. Het uiteindelijke resultaat zie je hierboven. In eerste instantie was het beeldmerk dezelfde kleur als “Inner”, maar dit was toch net iets te saai. Door een subtiel kleurverloop toe te passen, krijgt het beeldmerk wat meer diepte en ziet het er net wat meer sprankelend uit. Het logo heeft twee versies: 1 versie die gebruikt kan worden op een witte achtergrond en 1 versie die op een donkere achtergrond gebruikt kan worden.

Inner Leadership Logo Ontwerp op Donker Papier

Een simpele, strakke en stijlvolle huisstijl

Het ontwerp van het briefpapier en visitekaartjes volgen hetzelfde principe als het logo: strak, simpel, stijlvol en zonder franjes. 

De PowerPoint template bestaat uit 25 slides en is zo opgezet dat men zelf kan bepalen welke slides men wil combineren. Foto’s zijn in PowerPoint gemakkelijk zelf toe te voegen. De flyer is een template die vooral op de website wordt gebruikt. Er zijn 3 seminars die elk hun eigen flyer hebben met info over de seminar. 

Hieronder zie je voorbeelden van de uitingen die Birdie Design heeft ontworpen.

Zakelijke, meertalige website

Voor de website was het belangrijk dat de informatie op de website gemakkelijk kan worden aangepast. Ook hier is de lijn van strak, simpel en weinig poespas toegepast. 

Het doel van de website is om te informeren over de seminars die de opdrachtgever geeft. Natuurlijk is het daarbij ook de bedoeling dat men zich via de website inschrijft. Er wordt gebruik gemaakt van ‘social proof’ in de vorm van testimonials om potentiële klanten over de streep te trekken.

Het resultaat is een website die overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik is. Een extra uitdaging was dat de website tweetalig moest zijn (Engels en Duits). Dankzij het gebruik van de plugin Polylang was dit geen probleem.

Gezien de prettige samenwerking heeft Inner Leadership er voor gekozen om ook het onderhoud van de website bij Birdie Design te regelen. Ik zorg er voor dat de website veilig blijft, maak elke week een back-up, checken op “broken links” (links op de website die niet meer werken, of ontbrekende pagina’s), testen updates voor plugins en het thema en lossen problemen op als die zich voordoen. Daarnaast plaats ik content voor de opdrachtgever en sta ik klaar wanneer er problemen voordoen. 

Tenslotte hebben we Inner Leadership geholpen met het opzetten van een email campagne via MailChimp. We hebben een template ontworpen en verzendklaar gemaakt. Dankzij mijn instructies kan Inner Leadership nu zelf hun mail campagnes opzetten en verzenden. 

inner leadership wordpress website
Ik had een logo, huisstijl en website nodig voor mijn nieuwe bedrijf Inner Leadership en heb via Internet Michelle gevonden. Ik heb enkel goede ervaringen met haar gehad. Ze is erg competent, werkt vlug en profesioneel, en denkt mee. Binnen twee maanden hadden we de website live, in twee talen. Ik kan haar zeer aanbevelen!
Inner Leadership Logo Ontwerp op Donker Papier
Chantalle Moerker
Eigenaar Inner Leadership

Portfolio

Meer zoals dit project

Website design voor klassiek zanger en dirigent

Website & Branding

Birdie Design mocht voor countertenor, dirigent en zangpedagoog Jan van Seters een logo, cv en website ontwerpen.

Wordpress webshop maken voor ergonomische werkplek

Webshop

Werkvrij wilde een webshop laten bouwen waarin ze hun ergonomische zit-sta-bureaus en bureaustoelen konden verkopen.

visitekaartje ontwerp projectontwikkelaar innovesta

Logo & Huisstijl

Innovesta is een projectontwikkelaar die op zoek was naar een jong en chique logo ontwerp met een mooie huisstijl.

Scroll naar top
Krijg mijn Website en SEO Checklist

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang mijn website en SEO checklist. Elke maand krijg je 1 a 2 keer een mail met nieuws, tips, freebies en kortingen.