15 Lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

Ik hou zelf erg van een minimalistische design stijl. Eenvoudig, simpel, clean en toch stijlvol. Zoek jij nog naar een mooi minimalistisch lettertype? Check in dat geval deze 15 fonts.
Lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

In dit artikel

15 Lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

Less is more: dat is het idee achter minimalistische ontwerpen. Minimalistische lettertypes zijn fonts met een moderne look. Ze zijn teruggebracht naar alleen de essentiële elementen. Eenvoudig, simpel, clean en zonder onnodige verfraaiingen. Dit zijn de 15 lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp.

De beste lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

Minimalisme is 1 van de logo design trends van 2021. Minimalisme is overigens niet een nieuwe trend. Ook in 2020 zagen we minimalisme al terug komen in zowel logo ontwerpen als webdesign. Voorlopig nemen we ook nog geen afscheid van minimalistisch ontwerp. Een minimalistisch logo ontwerp is dus goede keuze. Een logo ontwerp kan nu eenmaal niet zonder een goed lettertype. Dit zijn de top 15 betaalde en gratis minimalistische fonts voor jouw minimalistische logo ontwerp.

1. Proxima Nova

proxima nova - lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp

De Proxima Nova-familie is een complete herbewerking van Proxima Sans (1994). De oorspronkelijke zes lettertypen (drie gewichten met cursief) zijn uitgebreid tot 48 volledige OpenType-lettertypen. Er zijn drie variaties: Proxima Nova, Proxima Nova Condensed en Proxima Nova Extra Condensed.

Proxima Nova is ontworpen door Mark Simonson. Het is een populair font met een minimalistische lettertype met een lichte geometrische uitstraling. Het lettertype is niet gratis, maar wel betaalbaar. Prijzen beginnen namelijk vanaf €23,99.

2. Gilroy

gilroy minimalistisch logo ontwerp lettertype

Gilroy is een modern en clean sans-serif font met een geometrische touch. Het is minimalistisch, maar heeft ook een beetje een speels karakter. Hierdoor voelt het lettertype wat minder “streng” aan dan sommige andere minimalistische lettertypes.

Light en Extra Bold zijn beiden gratis te verkrijgen, dus je kunt op die manier ook eerst het lettertype uitproberen voordat je besluit het aan te schaffen. De overige lettertype diktes kosten €18,99 per stuk. Wil je de hele font familie aanschaffen dan kost dit €140,99.

3. Nexa

nexa

Nexa is een modern en minimalistisch lettertype en wordt gebruikt door onder andere Transavia. Het lettertype is beschikbaar voor €18,99 per stuk. Alle 36 font variaties zijn te koop voor €152,99. Het lettertype is ontwikkeld door Fontfabric.

De Nexa-lettertypefamilie is geschikt voor koppen van alle formaten en tekstblokken. Het is dan ook uitermate geschikt voor een modern logo ontwerp.

4. Museo Sans

museo sans

Museo Sans is gebaseerd op het bekendere Museo en heeft een Nederlands tintje. Dit lettertype is namelijk ontworpen door de Nederlandse Jos Buivenga. Museo Sans is een wat steviger lettertype dan zijn voorgangers. Het is een goed leesbaar schreefloos lettertype wat uitstekend gebruikt kan worden voor teksten, koppen en uiteraard logo designs.

Museo Sans 500 en Museo Sans 500 Italic zijn gratis te downloaden. De overige variaties van het lettertype zijn beschikbaar vanaf €12,99. De hele Museo Sans familie kost slechts €72,99.

5. Galano Grotesque

Galano Grotesque is een geometrisch schreefloos lettertype in de traditie van Futura, Avant Garde en Avenir. Het is een modern lettertype dat geschikt is voor koppen en logo’s. Het oogt vriendelijk door de rondingen die in het lettertype gebruikt worden. Ook dit lettertype kun je weer gratis uitproberen. Galano Grotesque heeft 2 demo lettertypes die je gratis kunt downloaden. Daarnaast is het lettertype beschikbaar vanaf €22,99 per stuk. Alle 40 fonts zijn te koop voor €195,99.

6. Mont Blanc

Dit lettertype is afgeleid van het originele Mont font. Mont Blanc is een mooi, zakelijk ogend lettertype. Ben je meer op zoek naar een wat serieuzer en zakelijk logo ontwerp? Dan is Mont Blanc het perfecte lettertype voor je logo design. Je kunt het lettertype kopen voor €26,99 per stuk. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gehele font familie te kopen. Dit kost €136,99.

7. Noir

Noir is een geometrisch lettertype wat echt karakter heeft. Hierdoor is het echt een opvallend lettertype en zeer geschikt als logo lettertype. Helaas heeft Noir geen gratis lettertypes. Je betaalt €21,99 per lettertype of €163,99 voor alle 12 lettertypes.

8. Greycliff FF

greycliff

Minimalisme en geometrie gaan blijkbaar goed samen, want ook dit lettertype heeft weer geometrische elementen. Greycliff is robuust, stevig en warm en is een veelzijdige lettertypefamilie. Opvallend aan dit lettertype zijn de rondingen aan de stokken van de letters. Prijzen beginnen bij €18,99. Voor €77,99 koop je de hele font familie waarmee Greycliff 1 van de goedkopere lettertypes onder de betaalde lettertypes.

9. Montserrat

Dit populaire lettertype is helemaal gratis te downloaden via Google Fonts. Montserrat is 1 van mijn favoriete gratis lettertypes vanwege de veelzijdigheid van het font. Je kunt dit lettertype gebruiken voor je website, body tekst en koppen, maar ook voor een logo ontwerp. Dit lettertype is geïnspireerd op de oude posters en (reclame)borden in de buurt Montserrat in Buenos Aires.

10. Raleway

Raleway is een elegant, minimalistisch lettertype. De “w” is zeer kenmerkend voor dit font. Ook dit lettertype is gratis te downloaden via Google Fonts. Raleway laat zich goed lenen voor logo ontwerpen en opvallende titels en koppen.

11. Poppins

Dan doen we nog maar eens een gratis lettertype van Google Fonts. Poppins is een geometrisch lettertype met een vriendelijke en toegankelijke uitstraling.

12. Brandon Grotesque

Brandon grotesque

Brandon Grotesque is geïnspireerd op de sans-serif in geometrische stijl die rond 1920 en 1930 populair waren. Het lettertype is gebaseerd op geometrische vormen, maar zijn optisch gecorrigeerd om de leesbaarheid te verbeteren. Brandon Grotesque won zelfs in 2011 een award. Dit is dan wel weer te merken in de prijs. Met €35 per stuk ligt die een stukje hoger dan de andere lettertypes in dit lijstje. De hele familie bestaat uit 12 fonts en is te koop voor €220.

13. Tofino

Tofino

Tofino is een gratis lettertype van Lost Type. In principe is het gratis, want je kunt dit lettertype downloaden via een ‘pay what you want’ systeem. Het is natuurlijk wel aardig om alsnog een klein bedrag te betalen voor het lettertype, maar dat hoeft dus niet per se. Het is een speels lettertype met een geheel eigen karakter. Voor een logo ontwerp is het lettertype dan ook heel geschikt.

14. Noto Sans

Noto Sans heeft een serieuze, zakelijke uitstraling. Het lettertype is gratis te downloaden via Google Fonts. Noto heeft ook een serif versie, dus die twee kun je eventueel ook mooi combineren.

15. Coco Sharp

coco sharp

Coco Sharp is de laatste in deze lijst van lettertypes voor een minimalistisch logo ontwerp. “Sharp” is het lettertype zeker. Het heeft een moderne, clean en minimalistische uitstraling. Geïnspireerd door de stijlvolle esthetiek van mode-icoon Coco Chanel. De lettertypes kosten €26,99 per stuk. De hele familie kost €116,99.

top 15 lettertypes voor een minimalistisch logo pinterest share afbeelding

Over de auteur

Picture of Michelle Van Seters

Michelle Van Seters

Michelle is eigenaar van Birdie Design. Ze heeft een passie voor UX en design en veel interesse is in SEO en de psychologische aspecten van grafisch vormgeving en webdesign. Michelle deelt graag haar kennis op deze blog om zo mede-ondernemers te helpen.

website checklist 2024 - maak je website klaar voor het nieuwe jaar

Download gratis de website checklist voor 2024

Meldt je aan voor mijn nieuwsbrief en download tijdelijke mijn website checklist voor 2024 waarmee je je website helemaal klaar maakt voor het nieuwe jaar. Naast deze checklist ontvang je ook mijn website + SEO checklist in je mailbox met nog meer tips om je website te verbeteren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Verbeter jouw website met deze checklist

Onvang de website en SEO checklist

Verbeter je website met mijn website en SEO checklist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn website en SEO checklist gratis.